Nogomet

Nekdanji rdeči vrag Welbeck 'potopil' United in popeljal Arsenal v polfinale FA pokala

Manchester, 09. 03. 2015 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Old Traffordu sta se v četrfinalu FA pokala, tekmovanju angleške nogometne zveze, pomerila Manchester United in Arsenal. Topničarji so z 2:1 izločili rdeče vrage, odločilni gol je dosegel nekdanji igralec Uniteda Welbeck. Di Maria je dobil rdeči karton.

Wayne Rooney je izenačil na 1:1.
Wayne Rooney je izenačil na 1:1. FOTO: Reuters

V izločilnih bojih angleškega FA pokala je na sporedu četrtfinale, za preboj v polfinale sta se pomerili tudi moštvi Manchester Uniteda in Arsenala. Tekmo je gostil Old Trafford, trener Louis van Gaal se je odločil za naslednjo enajsterico: De Gea, Valencia, Smalling, Rojo, Shaw, Blind, Herrera, Di Maria, Fellaini, Young, Rooney, trener gostov iz Londona Arsene Wenger pa je na igrišče poslal naslednjo postavo: Szczesny, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Ozil, Alexis, Welbeck.

Na razgibanem srečanju so se prvi veselili topničarji, saj je Španec Nacho Monreal v 25. minuti dosegel vodilni gol. A veselje navijačev Arsenala ni trajalo dolgo, le štiri minute kasneje je po lepi podaji Angela di Marie je z glavo gol dosegel zvezdnik rdečih vragov Wayne Rooney.

Danny Welbeck je dosegel gol za zmago z 2:1.
Danny Welbeck je dosegel gol za zmago z 2:1. FOTO: Reuters
To je bil izid prvega polčasa, v drugem pa se je ponovila zgodba iz začetka tekme, saj je Arsenal znova prešel v vodstvo. Po hudi napaki Valencie, ki je preslabo vrnil žogo proti vratarju, se je najbolje znašel Danny Welbeck, nekdanji nogometaš Uniteda. Hitronogi napadalec je ujel žogo, preigral vratarja Davida de Geo in v 62. minuti zadel prazno mrežo in povišal izid na 1:2. Ko je v 77. minuti di Maria najprej dobil rumeni karton, nato pa zaradi vlečenja sodnika za dres tudi rdečega, je bilo upanja za United konec. Ostali so le z deseterico, topničarji pa so se veselili prestižne zmage in napredovanja v pokalni polfinale.
Pokalni dvoboj Manchester Uniteda in Arsenala.
Pokalni dvoboj Manchester Uniteda in Arsenala. FOTO: Reuters

Izid:
Manchester United - Arsenal 1:2 (1:1)
Rooney (29.); Monreal (25.), Welbeck (62.)
RK: Di Maria (77.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufc7 1
10. 03. 2015 21.30
+1
Zaslužena zmaga Arsenala.Čestitam Welbecku na prikazani igri in dokaz Van Gaalu,da je naredil napako.Upam,da ta Van. ne bo dočakal konec sezone.
abeceda1987
10. 03. 2015 13.51
+7
Ko je Ferguson zapustil United sem rekel, da se še dolgo ne bodo pobrali, sploh pa ker je Ferguson predolgo čakal z zamenjavo Unitedove generacije (oz. je sploh ni menjal), da obrambe ne omenjam. Skratka svojim "naslednikom" je pustil staro in izrabljeno ekipo, ki pod nobenim drugim trenerjem ne bi bila zmožna osvojiti niti vaškega turnirja, kjer je glavna nagrada kilogram mladega krompirja. Potem pa so na trenerski stolček postavili trmastega Van Gaala, ki od svoje zamišljene ideje ne bo odstopil niti za en milimeter. Po mojem mnenju bo United še kar nekaj časa potreboval, da bo spet tisti stari, šampionski Manchester United, žal. Glede tekme pa ni kaj za dodati, ste vsi spodaj lepo opisali tekmo. Sojenje zelo dobro, De Gea spet vrhunsko, brez njega bi včeraj United pokasiral vsaj še en gol, če ne še kakšnega več, vrhunska predstava Davida, ni kaj. Čestitke Arsenalu za napredovanje, po mojem mnenju zasluženo.
Seljako1899
10. 03. 2015 14.09
+0
Ma meni je blo jasno že preden je šu Van Der Sar
Symbolic
10. 03. 2015 12.09
+5
Ne razumem, zakaj mi je admin zbrisal post...Pa same pohvale so bile tako za tekmo kot za sojenje... LOL
mmickica
10. 03. 2015 13.05
+3
Očitno se adminu ne dopadeš, hehehe...! Se je meni zadnjič enako zgodilo - včasi se mu nekaj zrola očitno!
Symbolic
10. 03. 2015 13.44
+2
Ampak, objavil sem ga tik nad tvojim jutarnjim postom,,, Pa sem se nate skliceval: "Kaj naj rečem, Mmickica je rekla skoraj vse... " itd! Edina "light kritika" je bila na račun španskih sodnikov ( nogometnih - valjda!) ter sporočilo DiMarii: "Uči se discipline!"... Eto, to je vse... Je kaj neprimernega v tem tekstu?
aki10
10. 03. 2015 14.33
+1
tukaj pogosto admini brišejo komentarje, ki nimajo nič spornega in neprimernega v sebi.
Trend01
10. 03. 2015 14.49
+3
Če so 3 črke, ki niso po meri skupaj, jih 24urni robocop takoj uniči. Sanje vsake vlade.....
aki10
10. 03. 2015 11.29
+2
Bravo fantje, odlična igra! To je to! To je pravi Arsenal! To smo čakali, tako igro, borbo in nadigratu Man Utd na Old Traffordu... FANTASTIČNO!!! Fotr navija za United in po tekmi je zgledu kt, da bi ga en z ledeno vodo poliu, no sej je ubistvu pr obeh golih Arsenala :D Res klobuk dol za igro in klobuk dol našim navijačem, ki jih je prišlo neverjetnih 9000 v Manchester in ustvarjali izjemno vzdušje, včasih se je zdelo kot, da Arsenal igra doma :) S takim pristopom, s tako miselnostjo, s tako borbo lahko nadoknadimo zaostanek prihodnji teden in izločimo Monaco! COYG!!! PS: Imel sem filing, da ga bo Welbeck zabiu, v očeh se mu je videlo kako je motiviran in kako močno se je trudil, svaka čast Danny Gooner!!! :)
kameltrajbar
10. 03. 2015 11.40
+7
...carsko....:))))...za monaco pa?????...ena najboljših obramb v franc.ligi.....malo verjetno....)
aki10
10. 03. 2015 11.44
+1
Res je in zavedam se tega, da ima Monaco odlično obrambo, ampak glej, če smo zadnji 2 leti lahko na Allianz Areni zabili 2 gola Bayernu in včeraj se vragi lahko zahvalijo De Gei, da niso fasal še 2, potem smo lahko optimisti. Se pa zavedam zahtevnosti naloge in čvrste obrambe Monaca, ampak za nas navijače upanje umira zadnje ;)
golf-tdi
10. 03. 2015 15.22
+0
zahvalijo se lahko De Gei!!!! zame je to neučinkovitost
Inhumed
10. 03. 2015 10.39
+3
Kar se je včer dogajal je sramotno. Da more (nekdaj) "veliki" Utd iskat penale zato da premaga en (z vsem spoštovanjem) us**n Arsenal? Brez besed. Vsa čast Oliverju za izjemno obvladovanje tekme in mislm da tut ni blo kakšnih večjih napak - mogoče bi si Bellerin zaslužil drugega rumenga za tist prekršek nad Youngom ampak nisem videl posnetka. Vmes sem bil prepričan da bo Utd končal z 9 igralci, Fellaini je ceu cajt delu en in isti neumn prekršek in samo podarju žogo, s tem da je meu pol tekme rumenga. Pogumno ampak neumno. Skor tolk k di Maria. Mal sem razočaran nad Welbzom...ne pravm da se ne bi smeu veselit, ampak tole včer je blo pa bl tko kokr da je nevem kaj dokazu. Call me a sore loser, ampak včeri ni dokazu nič razen tega kar smo vedl - da je hitr. Celo tekmo ga ni blo nikjer, gol mu je pa itak Valencia serviru na pladnju. Zmage si Utd definitivno nebi zaslužil, ampak bogve kako bi se izteklo če Valencia ne bi biu lesen in di Maria ne bi izgubil živcev... Kokrkol, za United se še vedno ne da z gotovostjo trdit ničesat. V PL lahko končajo 3. al pa tut 7.
minimalisch
10. 03. 2015 11.03
+3
Vcer je welbz dokazal, da je borben in priden kljub temu, da ni ne vem kak talent...je pa se mlad in v m.utd. je igral na krilu in imel se zraven defenzivno vlogo, kar se mu je sigurno poznal pri napredku...in imel je vso pravico se veselit proti klubu v katerem je bil vzgojen in prodan zaradi tega, ker naj ne bi bil dober...spomnimo se pa rvp in proslavlanja prot arsenalu....drugac pa utd. se slepa ze celo sezono in bomo vidl zdaj, ko ima malo tezji fixture..
XzibitX
10. 03. 2015 11.29
+2
če klub proda igralca zato ker "daje premal golov" in ker je "preslab" pol se mi nezdi nč spornega da se veseli. Edin razlog zakaj se mogoče nebi smev so navijači ker kokr js vem so ga mel navijači dost radi. Usaj men je biv wellbeck solidn igralc. Veselil se je pomoje zato ker je van gaalu dokazu da je dost dobr in da zna zabit.
Inhumed
10. 03. 2015 11.33
+2
No ja, jst sm bral da je Welbeck tut sam hotu it. Pustil so ga pa zato ker naj ne bi bil dovolj dober da bi se jima ga splačalo zadržat. RvP se pa za prvi gol ni veseliu. S tem da so ga Arsenalovi navijači kr konkretno (javno) žalil tekom sezone (a ni blo še neki z njegovo ženo?) tko da je blo tkrt kr razumljivo. Welbecku so pa včeri mal žvižgal na konc...no ja, sej nima veze, men je biu on vedno kul ampak po Fergusonu ni velik pokazu.. Da ne omenjam tistga k zaj*** proti Bayernu.
XzibitX
10. 03. 2015 09.13
+9
vsi tisti k pravte da je biv sodnik pristranski..ni biv. Biv je čist pošten, pa tud če bi bil pristranski si united z tako igro ni zaslužu niti remija. Edini k lohka rečm da je dobr igrov je degea..rooney je biv solidn use ostalo ni niti vredn komentarja..di maria je neki probavu sam mu tud ni ratval nakonc je pa itak rdečga pokasiru ....menjave so ble zapravlene ker res nevem zakaj je blo treba med polčasom menat luke shaw-a z jonesom pa herrero z carrickom? herrera je biv neki pr žogi se je trudu neki je naredu carrick je biv slab tko k usi..shaw tud ni nč narobe naredu tko da nevem zakaj te 2 menjave? vržene so ble stran praktično. pa tud nevem zakaj je šov pol notr januzaj? na klopi je imel mato in falcaa kar bi bla bolša menjava od januzaja..nerazumem zakaj je van gaal tok cenjen trener. Njegove menjave pa doskat tud taktika so nesprejemljive...od igre tud ni blo nč..same dovge žoge na felainija..kaka igra je to ? s tem nebomo osvojil nč..od tazga trenerja bi prčakvov kj bolšga. Bolš da ne pridejo u LP ker bo sramota sploh če degea gre. Nebi mev nč proti če van gaal gre pa trener rata giggs. Tok visok u ligi so sam zato ker majo srečo. Niso zaslužil zmage in žov mi je kam je ta united padu..učasih so se ga bla dons pa..ah..
Inhumed
10. 03. 2015 10.16
+2
Zakaj je šou Carrick not namest Herrere ni jasno nobenmu...Shaw-a je pa Ox obraču za malo šalo, poleg tega je pa pred časom LVG reku da ni pripravljen, kar je možno da je bil tut tokrat razlog za menjavo.
minimalisch
10. 03. 2015 11.13
+5
Xzibitx + za objektiven komentar, lvg prevec komplicira in menja postave vsako tekmo.. pri izidu 1:1, da ven herrero, ko bi dal vsaj mato not...valencia obrambni igralec na klopi pa rafael.. felaini kreator igre..edino kar je zadel, da je dal rooneya za strikerja in de geo v gol...
XzibitX
10. 03. 2015 11.28
+2
haha no ja že ene par sezon mam dost za povedat proti wengerju pa ns je učeri pošteno premagu :) očitno še ni za na smetišče.. Čestitam za zmago pa upam da usaj vi zmagate FA pokal če ga že united nemore.
TellingTheTruth
10. 03. 2015 08.51
+6
Ne rečem nič, ne mara uniteda. Samo ta united je daleč od tistega pod SAFom ko si bil dejansko v skrbeh ko je tvoja ekipa igrala proti njim. Kakor slabo igrajo se zaenkrat se kar dobro drzijo. Brez takega golmana bi bili se veliko slabsi
metallica-one
10. 03. 2015 08.41
+4
Di Maria nauči se kaj je angleško sojenje in poštenost. Ni to več Španija, kjer ti sodnik piska vsak dive, kjer ga lahko zmerjaš potiskaš in kričiš na njega. Zaslužen rdeč in ker je bilo njegovo ravnanje uperjeno proti sodniku upam da kasira porcijo.
mmickica
10. 03. 2015 07.24
+14
Odlična tekma! Če bi imel Arsenal malo več sreče, bi bil rezultat lahko še višji. Španski sodniki naj pa pridejo v šolo na otok! Tako se sodi!
kameltrajbar
10. 03. 2015 07.41
+7
petervodeb
10. 03. 2015 07.12
+11
ronaldova sola igranja..v spaniji bi mu pisku prekrsek. bravo michael oliver!!!!
Iniesta
10. 03. 2015 07.09
+3
Nikakva igra Uniteda ...
Iniesta
10. 03. 2015 07.10
+5
samo nabijanje visokih zog na Fellainija ... Katastrofa!
aki10
10. 03. 2015 08.41
+4
TellingTheTruth
10. 03. 2015 08.52
+5
Ne recejo jim letos zastonj Long ball United
rich1987
10. 03. 2015 06.00
+4
ejjejej.....iz tazga kluba so ratal poden fuzbala.....škoda
MaunelNeuer
10. 03. 2015 01.34
+11
kk si lahko profiči privoščijo take napake???????pri taki plači?????? pa a je to kšna obramba???? s takim špilom ne morš zmagat :( GGMU
TellingTheTruth
10. 03. 2015 01.13
+6
Sojenje vrhunsko, prakticno brez napake. Velicina sodnika se vidi tudi tu da ne kloni pod pritiskom in si upa pokazati karton za dive in karton za provokacijo a strani domacega igralca. Arsenal zasluzeno dalje, united se celo sezono slepa in slej ko prej bi odletel.
TellingTheTruth
10. 03. 2015 01.15
+1
De Gea je edini ki drzi celo mostvo nad vodo in le njemu se lahko zahvalijo da so sploh tam kjer so. Ce je pameten bo po tej sezoni sel. Lahko gre v katerikoli klub na svetu, brez problema. Dvomim da bo united potem brez njega sploh med top 7
kadabra
09. 03. 2015 23.49
-14
Gledal tekmo in kot nevtralni gledalec sem videl kako je sodnik vse piskal arsenalu v prid. Januzaj je res simuliral, Di Maria vsaj 2krat ni, ampak sodnik ni piskal ničesar oziroma mu je na koncu celo pokazal rdeči karton. Podobno je nekaj časa nazaj sodniku storil Joe Hart pa ni dobil niti rumenega kartona. Tekmo je uničil trener Uniteda, ki je ob polčasu storil povsem povsem nesmiselne menjave. Čestitke arsenalu za napredovanje. Upam da razbijejo Liverpool v finalu.
Day Tripper
09. 03. 2015 23.56
+26
Men se je zdela osebno ena najbolje odsojenih tekem. Mogoče edino tisti štart nad Youngom je bil v Arsenalovo prid, samo je bilo tudi vlečenje Arsenalovega igralca v kazenskem prostoru, tako da kompenzacija upravičena. Končno en sodnik ki prepozna DIVE, DIVE, DIVE
TellingTheTruth
10. 03. 2015 01.11
+8
Se vidi da si še mlečen. Boljšega sojenja premier liga že dolgo ni videla. DiveMaria je pa kar lepo vedno odigral. Ce si ti kje videl cisti prekrsek, si mogoce gledal kaksno drugo tekmo. Oliver se razvija v odlicnega sodnika.
Symbolic
10. 03. 2015 07.58
+2
In ti praviš, da si "nevtralni gledalec"? A res?
TellingTheTruth
10. 03. 2015 08.49
+3
Pomoje je dve leti nazaj se za united navijal, pa mu je ostalo malce prevwc simpatij do vragcev. Glory hunter pac
GoMavs
10. 03. 2015 11.23
+2
aki10
10. 03. 2015 11.40
+2
ChelseaLondon, ti se zgleda ne spoznaš najbolje na nogometna pravila, če misliš, da je sodil v prid Arsenala. Še enkrat si poglej posnetke situacij in videl boš, da je sojenje bilo fantastično. Končno smo po vsaj 10-tih letih imeli pošteno sojenje ko igramo z Unitedom, vedno so take odločitve (simuliranje itd.) šle v njihovo korist, ampak to se ni dogajalo samo Arsenalu, pod SAF-om je United imel zares veliko naklonjenost sodnikov.
kadabra
10. 03. 2015 15.19
+0
nikoli nisem bil za United, ampak nikoli nisem bil proti Unitedu. So pa ekipa ki ima 20 naslovov in to je vredno spoštovanja ne pa zavidanja. Nisem eden tistih ki jim zavida in jim ne privošči, če ste pa vi taki potem pa vaš problem. Zapomnite si, da ima karma velike zobe.
Zyzz_MIRIN
09. 03. 2015 23.48
+11
Daj pošljite te sodnike v Španijo kajti to so po mojem mnenju res najboljši sodniki. Predvsem me je navdušil sodnik ker je nemudoma pokazal rumeni karton Di Marii ker je simuliral in nato še zaradi tega ker ga je povlekel za dres. V Španiji npr. Arda Turan meče svoje kopačke v sodnika pa ni nič narobe...Neymarju se mečejo v gležnje da krvavi ampak tega se tudi ne kaznuje...Ronaldo pade in evo ga...11m
vapor
10. 03. 2015 01.47
-12
Kero tekmo si ti gledo al si ti obrez, ker sodnik je bil podn od podna, Bellerinu bi mogo dat drugi rumeni karton posledično rdečega, di maria dobi kr 2 rumena ker je bil fauliran, nad januzajem cisti faul res pa da se je decko prepozn vrgo. skratka podn od sodnika
Felipao
10. 03. 2015 02.47
+6
Ni res, Di Maria je dobil najprej rumenega, potem pa še rdečega, ker je potegnil sodnika za majico.
Inhumed
10. 03. 2015 12.09
-1
Tisto definitivno ni blo simuliranje, ker ga je potegnu za roko. Zato je di Maria tok pop****. Je pa res zelo hitro padu in bi brez problema laufu naprej. Ampak to je pač nogomet, to se dogaja skos.
Symbolic
10. 03. 2015 14.13
+1
Vapor, jaz mislim, da je sodnik bil na najvišjem nivoju! Skoz je imel tekmo pod kontrolo, tudi enkrat ni pokazal nekega omahovanja in kar je najbolj opravil, je TOČNO LOČIL prekršek od simuliranja! Vsa čast Oliver!
TvojPrijatelj
09. 03. 2015 23.36
-20
Samo bog ve kaj je De Gea spet delal... Pa ta tip ne brani ničesar. Truplo bi boljše branilo kot De Gea.
MaunelNeuer
10. 03. 2015 01.41
+8
če bi jas kaj takega napisal, bi se prašal če je v moji kašči vse pospravljeno! si gledal tekmo?? kk tip ne brani ničesar?? za noben gol ni bil kriv de Gea brez njega bi pokasirali še 2!! rad bi tebe videl na njegovem mestu pomoje bi res truplo bolje branilo od tebe!! sram naj te bo!!
aki10
10. 03. 2015 08.43
+3
Če De Gea ne bi branil bi Arsenal zabil 4
Trend01
09. 03. 2015 23.21
+10
Super tekma, živahna, ki je vse ponudila. Danes je pa Di Maria pokazal celoten svoj arzenal sposobnosti in nesposobnosti. Da desnem krilu nekaj lepih asistenc, na sredini prebijanje brez potrebe in popolnoma izgubljen, ko je igral na levemu. Pa pustimo tisto traparijo za 2 rumena. To je brez besed. Čestitke Arsenalu, poštena zmaga. Upam, da bo še kakšna tekma na tem nivoju. No, prazaprav jih v PL ne manjka. Ajd. P.s. - in nova sodniška zvezda je "rojena".
Arab
09. 03. 2015 23.19
+13
Sodnik car! Za take potapljače bi jaz kr rdeče začel talat, ko lahko na taki pomembni tekmi odloči zmagovalca. LVG ni kos nalogi, napačne menjave in izbor igralcev.
bamfi100
09. 03. 2015 23.13
+13
Bravo topničarji končno zmagali na Old Traffordu in prebil mentalno blokado. Sodnik pa je bil vrhunski in tako bi morali sodit vsi v premier ligi. COYG!!!
MesOjediPinGvin
10. 03. 2015 06.00
+2
Pa v španski tudi. Tam so še večji loleki.