Nogomet

Arsenal preboj v izločilne boje Lige prvakov nadgradil z zmago pri Aston Villi, Origi ob koncu rešil Liverpool

Birmingham, 13. 12. 2015 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G./Ž.L.
Komentarji
6

Nogometaši Arsenala so v 16. krogu angleške lige slavili na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Aston Villi. Za zmago topničarjev z 2:0 sta poskrbela Olivier Giroud in Aaron Ramsey. Z zmago so se varovanci Arsena Wengerja (vsaj začasno) povzpeli na vrh Premier League.

Ramsey je še pred koncem prvega polčasa postavil končni izid ob zmagi Arsenala z 2:0.
Ramsey je še pred koncem prvega polčasa postavil končni izid ob zmagi Arsenala z 2:0. FOTO: Reuters
Alan Hutton si je v dvoboju z gostujočim Theom Walcottom v sedmi minuti tekme v kazenskem prostoru domačinov preveč pomagal z rokami in sodnik Kevin Friend je pokazal na belo točko, s katere je z lepim varanjem zadel v zadnjem času vroči Olivier Giroud. Vodstvo po novem vodilnega Arsenala - v ponedeljek ga z zmago lahko prehiti Leicester - proti zadnjeuvrščeni ekipi angleške lige je čez pol ure povišal Aron Ramsey, ki mu je krasno podal Mesut Özil. Ramsey je z neposredne bližine rutinirano premagal domačega vratarja Brada Guzana. V drugem polčasu so nogometaši Arsenala, ki so si med tednom zagotovili preboj v izločilne boje Lige prvakov, rutinirano nadzorovali potek dvoboja in si zagotovili še deseto zmago v sezoni, medtem ko je bil to še 12. poraz Aston Ville.

Veliko slavje Jürgena Kloppa ob izenačujočem zadetku Divocka Origija.
Veliko slavje Jürgena Kloppa ob izenačujočem zadetku Divocka Origija. FOTO: Reuters
Poraz Tottenhama, Origi rešil Liverpool

Danes sta bili odigrani še dve tekmi angleške Premier League. Na Anfield Roadu sta se pomerila domači Liverpool in West Bromwich. Tekmo so bolje začeli domači, ko je za vodstvo z 1:0 v 21. minut zadel kapetan Jordan Henderson. Toda redsi vodstva niso držali niti deset minut, saj so gostje izenačili v 30. minuti preko Craiga Dawsona. To je bil tudi izid polčasa. V drugem polčasu smo videli še dva zadetka, v 73. minuti so gostje z golom Jonasa Olssona celo povedli. In ko je že kazalo na veliko zmago gostov iz Birminghama, je varovance Jürgena Kloppa v 98. minut rešil Divock Origi in jim priboril vsaj točko. Razlog za tako dolg sodnikov dodatek ob koncu tekme je bila hujša poškodba domačega branilca Dejana Lovrena, ki so ga morali z igrišča odnesti z nosili. Hrvaški branilec si je huje poškodoval koleno.

Nogometaši Tottenhama so zapravili možnost, da bi se na prvenstveni lestvici zavihteli na četrto mesto, ki ob koncu sezone še vodi v Ligo prvakov. Na domačem White Hart Laneu so namreč morali priznati premoč nogometašem Newcastle Uniteda, ki so slavili z golom v 93. minuti. Veliki junak 'srak' iz severa Anglije je bil v sodnikovem dodatku Ayoze Perez. Spurs so sicer povedli v 39. minuti preko Erica Dierja, v drugem polčasu pa je gostom uspel popolni preobrat, ki ga je z golom v 74. minuti začel Aleksander Mitrović. To je bil zanimivo za Tottenham šele drugi poraz v sezoni in prvi po uvodnem krogu, ko so na Old Traffordu klonili proti Manchester Unitedu z 1:0.

Slavje nogometašev Newcastla ob golu Pereza v sodnikovem dodatku.
Slavje nogometašev Newcastla ob golu Pereza v sodnikovem dodatku. FOTO: Reuters

Angleška liga, 16. krog:
Aston Villa – Arsenal 0:2 (0:2)
Giroud 8./11-m, Ramsey 38.

Tottenham - Newcastle United 1:2 (1:0)
Dier 39.; Mitrović 74, Perez 93.

Liverpool - West Bromwich Albion 2:2 (1:1)
Henderson 21., Origi 96.; Dawson 30., Olsson 73.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufc7 1
13. 12. 2015 21.35
+6
Zasluženo prvo mesto Arsenala,čestitam.
jurci275
13. 12. 2015 16.55
+10
zelo pomembna zmaga, glede na to, da smo imeli težko tekmo med tednom in imamo nemalo poškodb, bravo.
kameltrajbar
13. 12. 2015 18.02
+11
..:)))..če neb blo tolk poškodb...b mel 10 pik fore...:)
jurci275
13. 12. 2015 18.19
+2
D.Villa
13. 12. 2015 19.45
+8
pa vsi toliko šinfajo Arsena pa je že leta pa leta vedno v vrhu evro. nogometa pa še finančno jeklub pošlihtalvsaka mu čast (pa ćeprav nisem navijač topničarjev se mi pa kot klub dopadejo )
meskic
13. 12. 2015 19.51
-6
Arsenal vedno v vrhu Evropskega nogometa??? Zadnjih 5 sezon v LP: 5-krat zapored izpadli v 1/8 finala LP, zadnjih 10 sezon v EPL: najveckrat 4. in 3. mesto. Ce je to vrh, potem ne vem, kaj je sele potem biti prvak ali viceprvak EPL ali biti viceprvak ali prvak LP.