Nogomet

Arsenal je počel kar ga je bila volja

London, 12. 09. 2015 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
6

Nogometaši angleškega velikana Arsenala so na Emiratesu z 2:0 premagali Stoke City. Junaka v vrstah topničarjev sta bila Theo Walcott in Olivier Giroud.

Na dvoboju 5. kroga angleške Premier League med Arsenalom in Stoke Cityjem ni bilo presenečenj. Favorizirani domačini so s pritiski na nasprotnikova vrata začeli že takoj po prvem sodnikovem žvižgu. Vzorec igre se ni spremenil vse do konca prvega dela, pri čemer je Alexis Sanchez vratnico zatresel dvakrat, prav tako dvakrat pa je imel praktično čisto priložnost za vodstvo tudi Theo Walcott. Po kratki in zelo natančni akciji, ki jo je z virtuozno pridobljeno žogo še globoko na Arsenalovi strani začel Francis Coquelin, je Walcottu, ki je stekel v napad, čez kakih 40 metrov lepo podal Mesut Özil. Theo Walcott je bil tokrat prehiter za Stokeovega srednjega branilca Marca Muniesaja, obenem pa dovolj spreten, da je žogo mimo vratarja Jacka Butlanda poslal v mrežo.

Arsenal je vknjižil nove tri točke.
Arsenal je vknjižil nove tri točke. FOTO: Matjaž Ambrožič
V drugem delu je Arsenal spet povsem kontroliral položaj na igrišču, čeravno se je sčasoma na sredi parka pričelo odpirati vse več prostora tudi za Stokeove kombinacije. Predvsem Švicar Xherdan Shaqiri je izvedel nekaj vzpodbudnih manevrov, ki pa so le zadišali po priložnosti. Česa bolj mesenega gostje niso zmogli. V 75.minuti je strelca Walcotta zamenjal Olivier Giroud, ki je že v prvi akciji grdo zgrešil podarjeno žogo, komaj dva metra pred Butlererjem. Toda Francoz je zelo kmalu izkoristil še eno čudovito podajo Santija Cazorle s prostega strela z leve strani. Giroud je strelom z glavo ob bližnji vratnici brez težav premagal vratarja Stoka. Slednji se je nato izkazal še dvakrat, znova je poskusil Giroud ter z nevarnim strelom z glavo še branilec Laurent Koscielny.

Arsene Wenger, trener Arsenala, je po tekmi povedal, da je bil z igro zadovoljen. “Nasprotnik nam je dovolil, da smo igrali tako kot smo si želeli, pomembno je tudi, da sta gola dosegla oba napadalca. Za uvrstitev Walcotta v prvo postavo sem se odločil na temelju načina igre tekmeca." Wenger je dodal še: “Med tednom nas čaka zahtevno gostovanje v Zagrebu pri Dinamu. Na tej tekmi ne smemo zatajiti, kajti zelo pomembno je, da Ligo prvakov začnemo s pozitivnim rezultatom. Nato pa, to bo v soboto, nas čaka veliki derbi ali obračun proti Chelseaju. Kako bo s to tekmo pa bomo še videli. Zagotovo bo ta zelo zahtevna.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andrejab975
13. 09. 2015 09.09
+1
Arsenal bo prvi.Liverpool bo 19.Chelsea bo 20.City 2 in United 3.
drimtim
12. 09. 2015 20.25
+6
naslednji teden bo chelsi zadnji
JbmTiMt
12. 09. 2015 20.13
+3
idi papat pepi
GlavniModerator
12. 09. 2015 20.09
-4
dolgcas liga, prvak znan ze septembra hehe. Chelsea pa upam da izpade iz lige si ne zasluzijo igrat v peti najmocnejsi ligi v evropi....
Hachi
12. 09. 2015 21.19
+3
hej Juve, zaenkrat pusite v korupcijski ligi.
Chelsea1991
12. 09. 2015 23.39
+1
če je angleška peta potem je italjanska 50, nekje v rangu gibraltarja...sicer pa tud ta liga je odločena, juventus bo moral spet podkupit sodnike kot 2004-05 če bo hotel biti prvi, smradi italjanski