Nogomet

Arjen Robben po novem razočaranju končal reprezentančno pot

Amsterdam, 11. 10. 2017 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sloviti nizozemski reprezentant in eden od zvezdnikov münchenskega Bayerna Arjen Robben je po novem, velikem razočaranju napovedal reprezentančno slovo. Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je tudi uradno potrdila omenjeno novico in obenem izrazila veliko spoštovanja ter hvaležnost za vse, kar je 33-letni Robben dosegel v dresu "Oranja".

Nizozemska nogometna izbrana vrsta se je pred zadnjim kvalifikacijskim krogov za uvrstitev v dodatne kvalifikacije za SP v Rusiji znašla v sila nehvaležnem položaju, saj je morala na Amsterdam Areni premagati Švedsko z neverjetnimi sedmimi zadetki razlike, toda končalo se je s "pirovo" zmago izbrancev izkušenega stratega Dicka Advocaata (2:0). Oba zadetka pa je dosegel zvezdnik münchenskega Bayerna Arjen Robben, ki je po novi, sicer drugi zaporedni neuvrstitvi na eno od velikih tekmovanj, napovedal reprezentančno slovo, kar je ne nazadnje potrdila tudi nizozemska nogometna zveza. 

Dolgoletni nizozemski reprezentant in eden od zvezdnikov münchenskega Bayerna Arjen Robben je po še enem spodletelem poskusu, da se v jeseni svoje kariere udeleži največjega nogometnega tekmovanja napovedal reprezentančno slovo.
Dolgoletni nizozemski reprezentant in eden od zvezdnikov münchenskega Bayerna Arjen Robben je po še enem spodletelem poskusu, da se v jeseni svoje kariere udeleži največjega nogometnega tekmovanja napovedal reprezentančno slovo. FOTO: AP

Robben je v nacionalnem dresu "Oranja" debitiral daljnega leta 2003 in v tem času dosegel 37 zadetkov. Nastopil je na šestih velikih tekmovanjih, po trikrat na evropskem in svetovnem prvenstvu, z nekdanjim legendarnim golgeterjem londonskega Arsenala Denisom Bergkampom pa si deli visoko četrto mesto na večni lestvici strelcev nizozemske izbrane vrste. Pred omenjenim dvojcem se nahajajo Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar in Patrick Kluivert.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
11. 10. 2017 13.47
+7
Nizozemci vsaj 30 let sami zvezdniki, pa razen 88 niso osvojili nič.
Maxx365
11. 10. 2017 10.05
-1
CURVANORD Zanetti
11. 10. 2017 09.27
+7
In Nizozemska si je odahnila,se pri Bayernu bi se mu morali zahvalit za vse in se poslovit
rossonero.acm
11. 10. 2017 12.44
+1