Nogomet

Argentinci so se opravičili Barceloni zaradi selektorjevih besed o Messiju: 'Ni želel nič slabega ...'

Buenos Aires, Barcelona, 24. 09. 2016 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinska nogometna zveza (AFA) se je opravičila Barceloni, potem ko je selektor članske izbrane vrste Edgardo Bauza katalonski klub kritiziral, ker naj ne bi pazila na svojega prvega zvezdnika Lionela Messija. Ta se je na zadnji ligaški preizkušnji, derbiju z Atletico Madridom, poškodoval in ne bo igral več tednov.

Zvezdnik Barcelone in argentinske reprezentance bo izpustil kar nekaj tekem zaradi ponavljajočih se težav s prepono.
Zvezdnik Barcelone in argentinske reprezentance bo izpustil kar nekaj tekem zaradi ponavljajočih se težav s prepono. FOTO: AP

Lionel Messi si je na zadnji domači tekmi, Barcelona je na Camp Nouu remizirala z madridskim Atleticom (1:1), vnovič načel problematično prepono in obračuna s klubom Jana Oblaka ni odigral do konca. Argentinca so bolečine v tem predelu telesa mučile že ob zadnji reprezentančni akciji, Messi se je po "upokojitvi" vrnil v postavo svoje države in odločil tekmo z Urugvajem (1:0), nato pa naslednji obračun belo-sinje modrih izpustil in odigral del ligaške tekme katalonskega velikana, ki je tudi z njegovo pomočjo presenetljivo izgubil z Alavesom (1:2). Nato je bil nared za gostovanje pri Leganesu in ga končal na videz brez težav, a si nato dokončno načel prepono ob derbiju z madridskim Atleticom. Po prvih ocenah naj bi bil odsoten tri tedne, tako da ga ne bo na gostovanju pri Sportingu iz Gijona, Borussii Mönchengladbach (Liga) prvakov in Celti Vigu, Argentinci pa se hudujejo, ker bo izpustil kvalifikacijski tekmi s Perujem in Paragvajem. Selektor Edgardo Bauza se je v zadnjih izjavah ostro lotil Barcelone, ki naj na svojega zvezdnika ne bi pazila dovolj, čeprav je ravno katalonski klub svaril Messija pred nastopom na tekmi z Urugvajem, kjer je zvezdnik aktualne španske prvakinje že čutil bolečine. Argentinska nogometna zveza (AFA) se je po odmevnih izjavah novega selektorja hitro opravičila.

"AFA je kontaktirala Barco, da bi izrazila opravičilo za izjave, ki jih je selektor podal glede poškodbe Lea Messija," je dejal predstavnik za odnose z javnostjo pri AFA Josep Vives. "V komuniciranju smo tudi vztrajali, da selektor Edgardo Bauza ni želel nič slabega, izjave pa da so bile neposrečene. Tako AFA kot Barca izražata svojo pripravljenost za takšno delo, ki bi Leu Messiju omogočalo čimhitrejše okrevanje, ker je, kot je dejal (trener Barcelone, op. a.) Luis Enrique, Messi svetovni ambasador nogometa," še pravi Vives. Po poročanju katalonskega športnega dnevnika Sport je v kontakt z Barcelono stopil predsednik nadzornega odbora AFA Armando Perez, ki je v imenu Bauze tudi postregel z opravičilom. Po prvotnih izjavah se je argentinski selektor sicer malce umiril in nazadnje dejal, da si ni želel, da bi to postala vojna med klubom in reprezentanco.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.