Nogomet

Argentina se boji za reprezentančno prihodnost Messija

Buenos Aires, 08. 07. 2015 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi je po porazu v finalu južnoameriškega prvenstva proti gostitelju Čilu dobesedno izginil iz javnosti, kar je v njegovi domovini sprožilo ugibanja o njegovi reprezentančni prihodnosti. Nekateri celo menijo, da si bo vzel premor.

Se bo Lionel Messi poslovil od reprezentance začasno ali za vedno?
Se bo Lionel Messi poslovil od reprezentance začasno ali za vedno? FOTO: Reuters

Lionel Messi naj bi si sodeč po govoricah vzel reprezentančni odmor. To naj bi storil zaradi kritik, da je v reprezentanci pokazal bistveno manj kot v dresu Barcelone. Podobno je bilo že lani, ko je Nemčija v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji ugnala Argentino. Prvič je sedaj 28-letni Messi mednarodni poraz na pomembnem turnirju doživel leta 2007, ko je njegova reprezentanca izgubila v finalu južnoameriškega prvenstva - s 3:0 jo je odpravila Brazilija.

"Nič ni hujšega v nogometu kot poraz v finalu. Nisem pa več želel odlašati in sedaj se zahvaljujem vsem, ki so nas podpirali in so z nami tudi v teh težkih trenutkih," se je Messi prvič po porazu v Čilu oglasil prek svojega Facebooka. Zavetje je našel, kot običajno ob nogometnih premorih, v svojem rojstnem mestu Rosario.

Argentina reprezentančnega nogometnega naslova ni osvojila že 22 let, nekateri argentinski mediji pa namigujejo, da naj bi Messi po zaporednih finalnih porazih in plazu kritik, ki se je vsul nanj in na nekatere druge argentinske zvezdnike, vsaj za nekaj časa prekinil reprezentančno pot. Večina pa si tega ne želi in upa, da bo ostal z ekipo.

"Nekateri ga kritizirajo, ker ne poje državne himne. Vedno se najde kaj, da se spravijo nanj. Prišel bo dan, ko bo imel ta fant vsega dovolj in ne bo več želel igrati za državno ekipo," je menil nekdanji argentinski reprezentant Matias Almeyda, sedaj trener Banfielda.

Messi ima že sedaj več golov kot druga argentinska nogometna ikona Diego Maradona, ki pa je osvojil naslov svetovnega prvaka leta 1986. Zato se je na socialnih omrežjih pojavila enačba: "Maradona = Messi in Javier Mascherano". Messi bo imel novo priložnost za osvojitev pokala na SP leta 2018 v Rusiji, ko bo imel 31 let.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgraj
10. 09. 2015 08.57
+1
Glavni problem v agrentinskih vrstah je ta , da imajo veliko igralcev , ki se imajo za zvezdnike in se hočejo primerjati z Messijem in ne priznavajo status vodilnega :.Zato poskušajo sami z invidualnimi akcijami na igrišču tudi dokazati . Messi igra v argentinski reprezentanci nič durgače , kot pri Barceloni . Njegova igra ni želja po potrjevanja njegovih strelskih sposobnosti in doseganje golov , ampak igra za ekipo . Vse premalo se igra na Messija in zato tudi ne more dosegati toliko zadetkov .
geoid
09. 07. 2015 12.59
+5
maradona maradona ... jaz pa niti nočem, da je messi podoben maradoni! božji gol z roko? da ga da messi? maradoni je folk komot oprostil, messiju ne bi nikoli! messi na koki? enako! zakaj? zato, ker je messi boljši in ker obstaja v času foruma (spleta), ko se je razpaslo trolanje kot instrument poskusa diskreditacije rivala. tekmovalnost in rivalsto pa sta že od nekdaj lahko bila fanatična, beri brez ovir pri izbiri načina, brez vesti, brez razuma, brez vsega. maradona pač ni aktualni rival CRu oz. nikomur.
apodgraj
10. 09. 2015 09.06
+1
Ko je Maradona igral nogomet in bil vrhunski igralec za tiste čase , bi danes s takim nogometnim znanjem in igro bil samo povprečen igralec in nič več .
StarDeluxe
09. 07. 2015 09.21
+8
Če imaš takšne soigralce kot so Higuain, ki ima dve levi nogi in par sebičnežev in nato še u bedu trenerja, potem verjamem da nimaš kaj za početi v reprezetanci. Trudiš se na vso moč, ostali pa nič od nič.
borut30
09. 07. 2015 09.40
-5
bedno razmišljanje, brez zamere. Potem pol ekip ne bi nikoli obstajalo, ker v vsaki je kakšen z levo nogo. Slovenska ima takšnih 90% in glede na tvoje primitivno razmišljanje.....ostalih 10% nikoli ne bi hotela obleči dresa. Igrati za reprezentanco je že od nekdaj čast. Če nočeš obleči dresa zaradi tega, ker imaš enega v ekipi, ki ni zadel....potem pa bolje, da izgineš. Poznamo štalo z Benom Udrihom. Popljuvali smo ga vsi in še ga bomo. Kar se pa tiče Argentine, tudi kao *nesposobni* Higuain je velikokrat reševal ekipo......Treba pa pomisliti, zakaj Tevez ni igral in zakaj ekipo vodi Tata? :-) Pa smo spet pri Messiju, ane......In kako zelo se Messi *trudi* na igrišču, ko ekipi ne gre....pa smo videli v zadnjih časih kr veliko. Vse mu *pade*, kot hruška z drevesa. In takšen bo kapetan ekipe??? Nehite no.......
TomažNovak
09. 07. 2015 10.33
+6
Kdaj je Higuain reševal Argentino? Kaj ima Messi s Tato? Kdo je bil razglašen za MVP Copa America?
apodgraj
10. 09. 2015 09.12
+1
Argentini se ni dovolj uigrana ekipa in Martini namesto ,da bi to stanje izboljšal , pusti Messija, da več kot eno uro sedi naklopi z Bolivijo in poskuša neko drugo ekipo uigravati za prihajajoče kvalifikacije Copa Amerika .
dan cha
09. 07. 2015 06.49
+5
Še dobro po eni strani, da niso osvojili svetovnega in cope amerike, ker bi bilo bedno potem, ko bi še slepi priznali, da je najboljši...
bedrcaaaa
09. 07. 2015 06.06
+9
prvi strelec Argentine, ki je pokrit s tremi branilci in ne igra v napadu... pa še vedno pljuvajo po njemu.. a v bistvu ima le nesrečo da igra z Higuainom, ki je, roko na srce, imel v enem letu 2 argentinski lovoriki na pladnju in to po Messijevi akciji........
geoid
09. 07. 2015 12.07
+1
in ni glih higuain glih pred kratkim fulal 11m za napoli, ki je izgubil nastopanje v LP za naslednje leto? in ni to igralce, ki ga je RM prodal glih zaradi slabe učinkovitosti? če bi to bil prva klasa napadalca, se to verjetno ne bi zgodilo? no čeprav, pri RM še to ni dovolj.
apodgraj
10. 09. 2015 09.19
Messi ne igra ni v konici napada in večina njegovih zadetkov ni pomoč od strani soigralcev . Vse si mora pripraviti sam in tudi za vse ostale nesebično poskrbi , da lahko zabijajo gole .
LaDecima
09. 07. 2015 02.23
-16
Bodo pa imeli igralca vec v finalih( ta tiste ki ne razumete: za Messija je znano, da v finalih izgine :D
Goooooooool!!!
09. 07. 2015 05.53
+15
aja zato ima več lovorik kot Maradona in Ronaldo....
LaDecima
10. 07. 2015 11.46
-3
messi ima manj teprezentancnih lovorik kot Maradona :) Ronaldu je pa tudi uspelo pridi do finala evropskega prevnstva(brez aguera,dimarie,teveza,higuania,mascheraba ipd..)
apodgraj
10. 09. 2015 09.22
+1
Po tej logiki Ronaldo brez zgoraj omenjenih lovrik , nikdar ne bi smel dobiti naslov za najboljšega nogometaša na svetu .
Realfan 1
09. 07. 2015 00.48
-5
Argentina ni barcelona........
Rmadrid 1
09. 07. 2015 01.13
+2
Iz na kratko napisanega teksta, mislim, da sledi nekaj takega, oz. mislim, da si zelel povedati naslednje: "Barcelona dela Messija tako dobrega. Ce bi zaigral za kaksen drug klub, ne bi bil vec tako dober. To se vidi tudi, ko igra za reprezentanco." .... Ce se ne motim? Koliko krat smo ze debatirali glede te teme, nekateri posamezniki pa zopet "kopljejo po necem ze zakopanem", ce lahko tako recem (pametni boste dojeli point). Messi je dokazal, da igra tisti pravi nogomet, njegove spretnosti, ki jih ima z zogo, wow! Sploh pa on zelo izstopa, ko igra za reprezentanco. Ce njegovi soigralci niso razpolozeni, sam mislim da nima kaj dosti za naredit. Sploh pa mu nimamo kaj zamerit, tudi ce ni bil strelsko razpolozen v reprezentanci, ker zmeraj igrati na top nivoju je nemogoce. Vsak dozivi krizo, ki jo mora 'prebaviti' na taksen ali drugacen nacin. Pri Messiju mislim, da ne gre za krizo, temvec za dejstvo, da mu Barca pac bolje lezi kot Argentina. Barcelona je pa klub, kjer je Messi zacel graditi svojo kariero, je zelo uspesen v tem klubu, Messi je "navezan" na Barco, tu ne vidim nicesar napacnega. Ravno nasprotno. Super je, ce zacnes nekje tlakovati svojo pot, in da si npr. cez 10-15 let se zmeraj uspesen. Le moje mnenje :)
Realfan 1
09. 07. 2015 01.56
-9
Se ne motis, imas prav. Ravno to sm hotel povedat(kot bi mi bral misli in to resno mislm) .Messi bo dober le v barci, ostalo je polom..... To ni misljen kot provokacija, ampak dejansko je tko, ce smo realni. Z ostalim napisanim se pa vec al manj strinjam. Spostujem tvoje mnenje, samo js mam svojega in mislim,da se marsikateri drugi tudi strinja z mano. Vsak zase ne? :) lahko noc
Goooooooool!!!
09. 07. 2015 06.14
+5
tu ste samo fauš realovci,ker Ronalda nikoli nebo niti v finalu
Rmadrid 1
09. 07. 2015 07.48
+4
Gooool, mene mislis? Ce je odgovor da, se motis. In to zelo.
Symbolic
09. 07. 2015 09.12
+7
RMadrid: debel + ! Po drugi strani pa trditev Realfana je tudi DELNO točna samo, če ne bi omenil Barcelone... Recimo: "reprezentanca ni isto kot klub"! V klubu se prej ali slej ustvari KEMIJA, igralci se "čitajo" med sabo... Sprašujem se zakaj se nekateri "spotaknejo" samo ob Messiju? Ok, Messi je No.1 v reprezentanci ampak, zakaj vedno zahtevate, da Messi ODLOČI tekmo? Tega se bojijo tudi nasprotniki in ga "skušajo" ustaviti na vse možne načine... pa kljub temu on naredi svoje z nepredvidljivimi preigravanji, ali s podajami soigralcem, čeprav ne zabije... Kje so pa ostali: Aguero, Di Maria, Pastore, Higuain (uf, kakšna "zveneča"imena)? Pa še to: pri svojih komentarjih upoštevajte vpliv domačega terena (beri: pritisk na sodnika) in tudi to, da je odločitev padla na "loteriji"...
geoid
09. 07. 2015 12.09
+2
ampak vseeno je bila v 2 zadnjih večjih finalih! in čist slučajno je bil zraven messi in čist slučajno je to kr samoumeven rezultat ...
geoid
09. 07. 2015 12.27
+3
goool ... Ronaldo je že bil v finalu in sicer domač EP, ki so jim ga pa Grki speljali ...
n1kolaj
08. 07. 2015 19.39
+20
Nekateri pišete, da ni motiviran. A vi to resno? A je on kriv da je Higuain ustrelil prek gola? Zakaj je pa potem Tevez igral ko so prišli do polfinala če kot pišete si nista dobra? Ima dva odlična igralca polek sebe (aguero, di maria) ampak vseeno ne funkcionira. Tudi aguero ni to to kot v cityu di maria pa tudi malce preveč preigrava in ne podaja. Vseeno pa Messi tudi samo človek in res ne more vsako tekmo doseči takšen gol kot finale španskega pokala.
LaDecima
09. 07. 2015 02.21
-11
kriv je, da sam ni dal gola. Saj je vendar D10S..
borut30
08. 07. 2015 17.48
-4
Nekdo je spodaj napisal, da je imel Maradona v reprezentanci boljse soigralce... Pa sej se hecas, ane? Preberi si imena sedaj in imena v 80-tih. Kdo kje sedaj igra in kaj vse je s klubskim nogometom osvojil. Messi ima v reprezentanci zadnja leta sama velika imena. Problem nastane, ker ekipa nima tistega kolektiva in energije, ki bi bila potrebna za uspeh. Za moje pojme je vseprevec vse podrejeno Messiju, z trenerjem na celu. Zakaj ni igral Tevez? Vprasanje za milijon. In vrnimo se k Maradoni. Clovek je bil cudak, vendar izjemen nogometas, ji je znal potegniti mostvo. Primerjajte energijo na igriscu Messija in ElDiega. Velika razlika! Maradona je bil vodja, cetudi mu ni slo, vztrajal je do konca...krical, krilil, se boril. Zaradi tega ga je vzljubilo ogromno ljudi. In zato ga se danes enacijo za najvecjega. In zakaj ni uspel toliko na klubski ravni? Malo vzamite ctivo in preberite. Nikoli ni zares igral v sanjskem mostvu. Kjer je pa igral, je pa svoje mostvo prebudil in osvajal posamezne lovorike. Napoli je popeljal tja, kjer ga ne bi Messi in Ronaldo skupaj. Zal je Messi izjemen igralec, ki pa zares potrebuje zaledje in to na klubski ravni. Ima izjsmen potencial in v svojem klubu igralce, ki jih potrebuje. Zato za moje pojme ne bo najvecji, dokler ne uspe se v kaksnem drugem klubu in tudi reprezentanci. In verjemite, da se tega zaveda, zato bi tudi veliko naslovov z Barcelono zamenjal za enega z Argentino. Ker postal bi zvezda tudi v svoji drzavi!
Felipao
08. 07. 2015 22.36
+10
Bom vprašal isto kot ti - saj se hecaš, a ne? Argentina je bila z Messijem dvakrat v finalu velikih tekmovanj, česar ni pred tem videla vsaj 20 let. Obakrat je samo za las zgrešila naslov - lani za en gol, letos pa po penalih. In še to je Messi edini zadel, ostali pa so vsi zgrešili, ne samo penale ampak tudi strele iz igre, tako kot na primer Higuain, ki je tudi lani na SP na isti način zapravil čisto priložnost. Ampak jasno, za navijače Reala je potem kriv Messi, ki je od vseh pokazal še največ in tudi pripravil šanse ostalim. Po tvoje bi moral Messi sam zabijati hat tricke, pa čeprav se ostali v ekipi ne samo sprehajajo po igrišču, pač pa streljajo mimo po tekočem traku. Obramba se ob tako slabi igri ostalih skoncentrira na Messija in to je to.
borut30
09. 07. 2015 08.46
+0
a ti neki povem, niti najmanj me ne zanima, kdo igra za Real in kdo za Argentino. Argentina mi je simpatična že od otroštva in tudi sedaj mi je na vseh tekmovanjih favorit in sem njen simpatizer. Preveč se obremenjujete s tem, da je nekdo kritičen do nje, ker igra *vaš* Messi in potem vse jemljete preveč osebno. Še enkrat, niti najmanj me ne zanima, kje kdo v klubskem nogometu igra. Primerjam pa igre in reprezentanco v času Diega in sedaj v času Messija. Čisto nič drugega. Vidim razliko, ki sem jo opisal. In ja, tudi Maradona je bil zvezda Barcelone....Messi je najboljši posameznik sedanje generacije Argentine, in tudi na tem prvenstvu je bil. Nikjer nisem napisal, da mora zabijati hat tricke! Vidim pa razliko med njim in Maradono v tem, da je bil Diego vodja na igrišču tudi v smislu psihične podpore, tudi ko jim ni šlo. Se je boril in do 90 minute enostavno letel po igrišču. Tudi on ni dosegal hat trickov. Pri Messiju je žal drugače. Če to priznate al pa ne! Ko ne gre ekipi, ko nekdo ne doseže gole, je rezultatski zaostanek....tudi Lionelu pade vse. Začne se *šetati* in ne stori nič! Zato sem napisal, nikoli ne bo vodja, ki bo znal dvigniti ekipo. Če pa ti in tebi podobno to obravnavate kot osebno provokacijo, pa tudi prav.
geoid
09. 07. 2015 12.35
+1
kdo je bil ob maradoni ni edino merilo. fusbal je še bolj relativna stvar. pomebno je tudi, kdo je tudi v drugih reprezentancah, argantina ni edina ekipa na svetu, ki ima imena. če argentini vzamemo messija, niso nič kaj bolj posebnega, kot še najmanj cca 10 drugih reprezentanc na svetu. in da se vse poklopi, je treba imet tudi kaj sreče. koliko final so morali nemci izgubit, preden je spet uspelo? obsodba argenitne oz. messija ne more bit tako črno bela. oba zadnja finala nista samoumeven rezultata oz. sta hvale vredna in prispevek messija je bil viden. in kdo ve, če messi ne bi bil še uspešnejši recimo s Čilom. ob sebi bi imel prav tako kakovostne igralce, predvsem bi bil pa pritisk manjši.
OldSpice27
08. 07. 2015 17.28
-12
messi ni vazno kaj naredi bo drugi v argentini, vsi ga vidijo kot drugi maradona in ne kot messija, tko da lahko neha igrat ali pa osvoji vse z argentino se zmerej mu zadi nebo pisalo maradona
sir. Oliver
08. 07. 2015 18.00
+12
samo da Messi ni na kokainu. Kako bi igral šele na koki
dan cha
09. 07. 2015 06.21
+3
Ledo44
08. 07. 2015 17.10
+10
Bi bilo kar dobro da konča z igranjem za Argentino in se posveti Barci, Argentinci pričakujejo da bo osvajal lovorike z Argentino, toda s takimi soigralci ki jih ima je dosegel max s tem ko jih je dvakrat popeljal v finale velikih tekmovanj...Argentina nima enega samega kreativnega vezista Pastore sebičnež, Biglia brez ideje, di Maria z redkimi prebliski povprečen in tudi precej sebičen, oba bočna Rojho in Zabaleta totalno nekoristna v napadu, napadalci Aguero soliden v Angleškem prvenstvu v Ligi prvakov in reprezentanci kot po pravilu slab, Huigain štor na kubik odpadek Reala...po imenih izgleda reprezentanca res močna, toda to je kot je nekoč rekel Zahovič Argentinc z eno nogo je več vreden kot Slovenec z obema....in to še kako drži vsi po vrsti so visoko cenjeni, igrajo pa sila povprečno tako v klubih kot reprezentanci
Felipao
08. 07. 2015 22.38
+12
Točno tako, edino Tevez je letos poleg Messija blestel tudi med sezono, na Copi je bil pa tudi ko je bil v igri bolj kot ne neviden. Potem je pa kriv Messi, ki iztisne iz sebe in ekipe maksimum. Brez Messija ta ekipa ne bi bila niti blizu finala.
derek angelus
08. 07. 2015 16.30
-9
to je to ljudje.brez messija bo argentina zacela osvajat lovorike.hvala bolhi da se bo spoko iz reprezetance
Olcar 1
08. 07. 2015 16.54
+4
fihner
09. 07. 2015 06.26
+3
cr7rma
08. 07. 2015 16.00
+8
ja jst bi tut nehu ma čist prou da na igrišču za argentino vse kar lahko pa ga vseen pluvajo v argentini je še več 10 miljonov ljudi k niso niti 0,1% nardil za argentino v primerjavi z njim naj raj uživajo dokler trajajo on in soigralci!!!!!!! VAMOS REAL MADRID
Felipao
08. 07. 2015 22.39
+7
Res je, nihče se pa ne sprašuje, kaj naredijo Higuain in ostali. Manj kot nič, še tiste šanse, ki jih imajo postrelijo mimo gola.
TomažNovak
08. 07. 2015 15.36
+9
Sam vsega en more narediti. Je imel Maradona boljše soigralce kot on, to drži kot pribito. Očitno bo Messi prenehal igrati za reprezentanco in ima čisto prav. Raja je pa vedno nezadovoljna in nehvaležna....
Hachi
08. 07. 2015 16.04
-7
ma ja, Di Maria, Aguero, Mascherano, Rojo, Pastore, Otamendi, Zabaleta,... na klopi Higuain, Tevez, Lamela, Lavezzi, pa kaj bi se rad no. Taki soigralcev ni imel Maradona.
Campeones34
08. 07. 2015 16.05
-10
Maradona pa res ni imel boljših soigralcev, kot jih ima Messi sedaj tako da ne bluzi. Argentina ima trenutno po imenih verjetno najmočnejšo ekipo na svetu in prav nobenih izgovorov ne more bit. Dejstvo je da je Messi razen proti Paragvaju znova povsem zatajil.
Il Capitano3
08. 07. 2015 16.28
+8
Nisem ne CR7 ne Messi fan pa objektivno priznam da je Messi najboljši igralec na svetu trenutno. Ampak če ti misliš da je Maradona v reprezentanci leta 1986 imel boljše soigralce nimaš pojma o nogometu, ali pa takrat še nisi bil rojen. Od samega začetka svetovnih prvenstev je lovoriko VEDNO osvojila ekipa ki je imela izjemen kolektiv. Nemčija lani, Španija 2010, Italija 2006, Brazilija 2002, Francija 1998, Brazilija 1994, Nemčija 90, Italija 82 in tako vse do leta 1930 ko je bil na vrhu nepremagljivi Urugvaj. Vedno je zmagala EKIPA ne pa posameznik. Zakaj misliš da ima Maradono veliko ljudi za najboljšega vseh časov, če pa na klubskem nivoju ni osvojil niti petino tega kar je Messi? Razlog je v tem, kar je Maradona naredil z reprezentaco leta 1986. To je najslabši kolektiv, ki je kadarkoli zmagal SP. Maradona jih je praktično SAM pripeljal do naslova. Prečekiraj malo nogometne zgodovine. ;)
Felipao
08. 07. 2015 22.40
+10
Začel si dobro, potem pa si konec čisto zbrkljal. Maradona morda ni imel boljših soigralcev, igral pa je v boljši EKIPI. To je tisto česar Messi nima, po imenih ima zelo dobre soigralce, ki pa ne znajo igrati kot ekipa, temveč bolj kot gruča solerjev. In to kljub temu, da se Messi trudi igrati kolektivno.
geoid
09. 07. 2015 12.51
+1
argentina je edina ekipa, ki ima imena :))) dajte malo razmislit. 10 reprezentanc ni po imenih nič slabših, če izvzamemo messija ... ampak tudi drugi imajo neymarja, suareza, ronneya, pogbaja, benza, modriča, jamesa, alexisa, cavanija, iniesto, costo, fabregasa, RVP, riberyja, robbna, ivanoviča, hummelsa, ibro, CRa, vidala, buffona, ... in kopico igralcev ob sebi, ki ne igrajo na nič manjšem nivoju, kot večina imen argentine. ali samo argentina ima top imena? najbol homogeno in uravnoteženo ekipo? lahko rečlem samo LOL. uspehi argentine in današnji sloves gavčev oz. njihovo poveličevanje in visoka pričakovanja slonijo na messiju in sicer ne morem dokazat, ampak se mi zdi, da brez messija zadnjih dveh finalov ne bi videli. in nihče se ne bi čudil.
ZlonamerniGeneralFranco
08. 07. 2015 15.26
+7
Argentinski navijači pač niso najboljše občinstvo pred katerim se moraš uveljaviti. Ljudje nabijajo Maradona gor Maradona dol. Messi lahko še deset zlatih žog dobi pa bo mamilaš še vedno boljši. Trend je spodaj napisal da je ekipa postavljena okoli "bolhe". Pa ima v bistvu prav. Nekaj je treba spremenit. Jaz v končni fazi tudi nebi igral za ljudi ki te kljub temu da si se neštetokrat dokazal še vedno postavljajo na drugo mesto. Morda upravičeno, morda pa tudi ne.
mmickica
08. 07. 2015 15.40
+6
Trend01
08. 07. 2015 15.51
+1
Bi še nekaj dodal. "Problem" Messija v Argentini je, da fant pravzaprav "ni pravi" Argentinec. Celo življenje je v Španiji. Leo je imel celo možnost igranja za Španijo, a ni želel. Kar je zelo pošteno do rojakov. Torej si fant dejansko želi igrati za Argentino! A južnoameričani, so pač južnoameričani. Sama čustva. Pozitivna ali negativna. Veliko dejanj v afektu..... Messi ne bo sprejet za "pravega", dokler z reprezentanco ne bo dosegel naslov. Pa ne Copo, ampak SP. Ja, žalostno, a tako pač je. Kdor je spremljal malo bolj resno, se bo spomnil, da je po izboru gledalcev naj igralec Argentine - Di Maria! Ja, Argentincem tile naslovi Barce ne pomenijo popolnoma nič. In brez skrbi, da ne bi več igral za reprezentanco. Vedno si po turnirju, ko niso bili uspešni, vzame premor. Tekma ali dve. Pa to absolutno ni prav. Tudi zato ima doma probleme.
mmickica
08. 07. 2015 16.17
+3
Trend, drži. Predvsem pa se mi zdi, da je z vsemi južnoameričani podobno - namreč vsi ti zvezdniki dejansko niso več Južnoameričani, ampak se počutijo že bolj Evropejce in so čustveno oddaljeni od njihovih navijačev, ki pa jim to zamerijo. Sami si tega sicer nočejo priznati, še posebej ne Messi, vendar je logično da je tako, saj je že več kot pol življenja v Barceloni.
Trend01
08. 07. 2015 16.53
+0
Točno tako. In fantje, ki gredo v Evropo s 14-15 leti, tega ne bodo nikoli zastopili, ker ne bodo imeli povezave z "matico".
šumar
08. 07. 2015 15.11
+2
on je v evropi pokazal gdo je gdo za razliko od enih ki z reprezentenco nenaredijo nič s klubom pa še manj haha
ECantona
08. 07. 2015 15.19
-4
Če tole leti na CR7 je zadeva ravno obratna.
ECantona
08. 07. 2015 15.20
+3
Sej bo zdej začel Zahovič Jr. igrati za Portogalsko in bodo prvaki.
ECantona
08. 07. 2015 15.21
-4
To ste prebrali od mene. Spomnite se name, ko bo Cristiano na naslednjem SP v rokah držal pokal skupaj z Luko.
ECantona
08. 07. 2015 15.02
+9
Higuain bi falil gol pa če bi bila že žoga za črto. Dobrodošel v ManU.
OriGinal Nuttah
08. 07. 2015 14.51
-9
leo kjessi..phaa
Mojebesedesozakon
08. 07. 2015 14.32
-11
Kr neki. Messi igra samo pomembne tekme. Prijateljskih skoraj ne igra, ker niso pomembne. Igra samo če mu kaj pade v žep. Tako kot vsi.
klokcar
08. 07. 2015 14.32
+9
¸kr naj se upokoji, bojo vsaj začel cenit, to kar je naredil zanje...