Nogomet

Anglija kljub golu nekdanjega amaterja Vardyja poražena na Wembleyju, Nemčija deklasirala Italijo

London, München, 29. 03. 2016 22.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Anglije so kljub golu letos prerojenega napadalca Jamieja Vardyja izgubili v Londonu. Z 2:1 jih je premagala reprezentanca Nizozemske in jim prizadejala prvi poraz po devetih tekmah neporaženosti na Wembleyju. Nemčija je s kar 4:1 odpravila Italijo, reprezentanca BiH pa je v Zürichu presenetila Švico (2:0).

Vardy ostaja stroj za zadetke, a to ni bilo dovolj za zmago nad Nizozemci.
Vardy ostaja stroj za zadetke, a to ni bilo dovolj za zmago nad Nizozemci. FOTO: AP
Angleži so se tekme z Nizozemci, ki ne bodo zaigrali na Euru 2016, lotili v precej spremenjeni zasedbi kot zadnjo prijateljsko tekmo z Nemčijo, ki so jo dobili s 3:2. Angleže je v vodstvo po lepi akciji popeljal Jamie Vardy, ki je še pred leti igral za amatersko moštvo na Otoku. Po podaji Kylea Walkerja je z bližine matiral nemočnega vratarja Jeroena Zoeta. Na 1:1 je za Nizozemsko iz 11-metrovke izenačil Vincent Janssen, potem ko je žoga pred tem v roko zadela Dannyja Rosea. Prav Janssen pa je podal za drugi zadetek tulipanov, ko je z asistenco z leve strani lepo zaposlil osamljenega Luciana Narsingha, ki mu ni bilo težko potisniti žoge v mrežo za zmago Nizozemcev z 2:1. 

Nemci deklasirali Italijane
Nogometaši Nemčije so hitro zacelili rane po porazu proti Angliji na prijateljski tekmi pred dnevi. Tokrat so bili pred domačimi gledalci v Münchnu bolj uspešni in deklasirali Italijo s končnim rezultatom 4:1. Tako kot proti Angliji je mrežo gostov načel nogometaš Real Madrida Toni Kroos, ki je gostujočega čuvaja mreže Gianluigija Buffona z natančnim strelom s kakšnih 18 metrov matiral v 24. minuti. Še pred iztekom prvega polčasa je na 2:0 po podaji Thomasa Müllerja povišal Mario Götze. Delo sta v drugem polčasu dokončala Jonas Hector in Mesut Özil, ki je zadel iz enajstmetrovke. Poraz Italijanov je v 83. minuti nekoliko omilil Stephan El Shaarawy, ki je znižal na končnih 1:4.

Kroos (desno) je zabil tudi na tekmi z Italijo.
Kroos (desno) je zabil tudi na tekmi z Italijo. FOTO: AP

BiH presenetila Švico
Nogometaši Bosne in Hercegovine so v Zürichu presenetili domačo zasedbo Švice, kjer so slavili z 2:0. Zmago varovancev Mehmeda Baždarevića je zrežirala Romina naveza Edin Džeko-Miralem Pjanić. Prvi je z leve strani zadel 'bosanski diamant' v 14. minuti, delo pa je z mojstrovino s prostega strela dokončal Miralem Pjanić v 57. minuti tekme.

Največ golov so nocoj gledalci videli na stadionu Stade de France, kar šest, od tega štiri v ruski in dva v francoski mreži. Tekma med Portugalsko in Belgijo, ki je bila zaradi terorističnega napada prejšnji torek v Bruslju preložena v Leirio, se je končala z zmago domače ekipe z 2:1. Za Portugalce je zadel tudi Cristiano Ronaldo, ki je na prejšnji tekmi zapravil enajstmetrovko.

Izidi prijateljskih tekem:
Anglija - Nizozemska 1:2 (1:0)
Nemčija - Italija 4:1 (2:0)
Škotska - Danska 1:0 (1:0)
Portugalska - Belgija 2:1 (2:0)
Irska - Slovaška 2:2 (2:2)
Francija - Rusija 4:2 (2:0)
Estonija - Srbija 0:1 (0:0)
Gruzija - Kazahstan 1:1 (1:1)
Črna gora - Belorusija 0:0
Grčija - Islandija 2:3 (2:1)
Makedonija - Bolgarija 0:2 (0:0)
Norveška - Finska 2:0 (0:0)
Gibraltar - Latvija 0:5 (0:0)
Luksemburg - Albanija 0:2 (0:0)
Švica - BiH 0:2 (0:1)
Avstrija - Turčija 1:2 (1:1)
Švedska - Češka 1:1 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
30. 03. 2016 09.44
+1
Brez težav bi lahko napisali, da so Nemci deklasirali rezervno ekipo Italije...mislim, da so bili samo 2-3 igralci iz prve ekipe...to so pač prijateljske tekme...
BayernGomez
30. 03. 2016 12.55
Kot da so pa Nemci igrali z vsemi najboljšimi igralci?