Nogomet

Status quo v severnem Londonu, Kloppov Liverpool prvič padel

London, 08. 11. 2015 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
7

Vroči derbi severnega Londona se je v 12. krogu angleške Premier League razpletel brez zmagovalca, potem ko je Tottenham dolgo vodil, a je topničarje pred porazom rešil Kieran Gibbs (1:1). Na Anfieldu je Jürgen Klopp izgubil prvo tekmo na klopi Liverpoola, boljpi je bil Crystal Palace (1:2).

Kieran Gibbs je ohranil izvrstno serijo nepremagljivosti Arsenala na derbijih.
Kieran Gibbs je ohranil izvrstno serijo nepremagljivosti Arsenala na derbijih. FOTO: Reuters
Najbolj srdit obračun na londonskem nogometnem koledarju in hkrati derbi 12.kroga v angleški 'Premier League', tekma med Arsenalom in Tottenhamom se je končala z izidom 1:1. Arsenal po hudem porazu med tednom v Ligi prvakov ni zmogel dovolj koncentracije, da bi premagal večne tekmece in zavzel vrh prvenstvene lestvice.

Ključ za razumevanje tekme pa ni bila Arsenalova nenatančnost, pač pa izjemna predstava gostujočega Tottenhama. 'Spursi' so zlasti v obrambi igral praktično brez napak. Harry Kane je po prodoru po levi strani zabil prvi, v globino mu je odlično podal branilec Danny Rose. Takoj po odmoru bi Spursi kaj lahko povišali vodstvo, a se je v vratih domačinov izkazal Petr Cech. Še posebej je to veljalo po strelu z glavo Tobyja Alderweirelda z neposredne bližine. V tistem delu tekme ni manjkalo dosti, da bi se Arsenal povsem zlomil.

Neprepoznavni topničarji so na igrišču zavladali šele v zadnji četrtini srečanja in še to za le nekaj minut. Po nekaj zapravljenih priložnosti je po diagonalnem predložku Mesuta Özila branilec Kieran Gibbs ob daljši vratnici žogo le uspel spraviti za golovo črto. Pred tem je vsaj trikar je vrhunsko posredoval gostujoči vratar Hugo Lloris

Wenger je bil po tekmi zadovoljen z osvojeno točko.
Wenger je bil po tekmi zadovoljen z osvojeno točko. FOTO: Reuters
Wenger zadovoljen z remijem

Arsene Wenger je na tiskovni konferenci po tekmi povedal, da je bil krivec za slabo igro Arsenala v prvem polčasu Santi Cazorla, ki se je počutil slabo, tako da je bil le 30-odstoten. “Kaj natačno je bilo s Santijem še ne vem, povedal nam je le, da ga je obšla čudna vrtoglavica in zato je bil med odmorom tudi zamenjan. Kljub prevladi odličnega Tottenhama smo se vrnili v igro in to je za nas zelo pomembno”, nad remijem ni bi posebej razočaran Wenger.

Na drugi strani je strateg Tottenhama Mauricio Pochettino pojasnil, da je njegovo ekipo ob koncu najbrž izdala utrujenost, ki ga po četrtkovem obračunu v Ligi Evropa ni posebej začudila. “Mislim, da smo bili odlični in bi si nemara zaslužili tudi zmago. Vseeno moram vso ekipo zelo pohvaliti. Igrali smo res dobro”, je pojasnil Pochettino.

Tottenham ni uspel prekiniti neslavne serije le ene ligaške zmage na zadnjih 22-ih tekmah v gosteh pri najhujšemu mestnemu tekmecu Arsenalu, ki je po zaslugi rezervista Gibbsa prišel do točke na svojem stadionu Emirates.

Alan Pardew je zadal prvi poraz Jürgrenu Kloppu na klopi Liverpoola.
Alan Pardew je zadal prvi poraz Jürgrenu Kloppu na klopi Liverpoola. FOTO: Reuters
Klopp do prvega poraza kar na Anfieldu

Ob istem času kot obračun severnega Londona se je začela tudi tekma med Liverpoolom in Crystal Palaceom na Anfieldu, kjer je Jürgen Klopp utrpel prvi poraz po prevzemu nove službe. Ekipa nemškega stratega se je v prvem polčasu vrnila po zaostanku, afriški dribler Yannick Bolasie je v 21. minuti utišal tribuno Kop, a je za mirnejši pogovor ob polčasu vnovič poskrbel junak zadnjega derbija s Chelseajem Philippe Coutinho. V drugem polčasu dolgo ni bilo zadetkov, v 82. minuti pa je Kloppa in privržence rdečih šokiral branilec Scott Dann, ki je najvišje skakal po podaji iz kota.

Emre Can pri prvem zadetku Londončanov ni dobro izbijal predložka Wilfrieda Zahaja in Bolasie je z okoli enajstih metrov "prestrelil" Simona Mignoleta. Liverpool je v nadaljevanju polčasa izgubil Mamadouja Sakhoja, a se pobral po lepi akciji med Adamom Lallano in Nathanielom Clyneom, po kateri je elegantno meril Coutinho. Palace je bil blizu novega vodstva že po uri igre, ko je Bakary Sako po pripravljenem strelu Zahaja zatresel napačno stran mreže, Christian Benteke pa je z glavo meril prek vrat. Junak večera je bil na koncu izkušeni Dann, ki je po podaji iz kota dobil dve priložnosti za strel z glavo in orle dvignil do osmega mesta, dve točki pred Liverpool.

Angleška liga, izidi 12. kola:

Arsenal – Tottenham 1:1 (0:1)
Liverpool – Crystal Palace 1:2 (1:1)
Bournemouth – Newcastle United 0:1 (0:1)
Leicester City – Watford 2:1 (0:0)
Manchester United – West Bromwich Albion 2:0 (0:0)
Norwich City – Swansea City 1:0 (0:0)
Sunderland – Southampton 0:1 (0:0)
West Ham United – Everton 1:1 (1:1)
Stoke City – Chelsea 1:0 (0:0)
Aston Villa – Manchester City 0:0

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
08. 11. 2015 23.35
-13
Kdo gleda to kmecko ligo?
Iniesta
08. 11. 2015 20.59
+12
odličen razplet za van hala in junajted ...
GeorgeBest1968
08. 11. 2015 19.50
+3
V tem krogu je največ pridobil United,saj Ars in Šity nista zmagala. George Best se bo vrnil.
GeorgeBest1968
08. 11. 2015 19.48
+4
25 let niso osvojil lige,pa še kr vsak let govorijo Next year is ours.haha
vitolinko
09. 11. 2015 18.41
dejansko je prvič v teh letih da managerju verjamem da mu bo uspelo. Sicer pa kdor čaka dočaka
Chelsea1991
08. 11. 2015 19.32
+6
Next year is ours!!1! #in klop we trust #we won it five timez
GeorgeBest1968
08. 11. 2015 19.47
+4