Nogomet

Angleži 'pomagali' Sloveniji, Nemci pa s šestimi zadetki razbili Norvežane

Ljubljana, 05. 09. 2017 00.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Osmi kvalifikacijski krog za svetovno prvenstvo v nogometu je poskrbel za nekaj boljše volje v slovenski reprezentanci, saj je Anglija z zmago nad Slovaško (2:1) izbrancem selektorja Srečka Katanca "pomagala" v boju za čudež in morebiten nastop v Rusiji prihodnje leto. Nemci so s šestimi zadetki v mreži ponižali Norvežane, medtem ko Severni Irci še naprej presenečajo z dobrimi predstavimi in so posledično na dobri poti k uvrstitvi v dodatne kvalifikacije.

Poleg slovenske tekme v Stožicah proti Litvi so nogometaši v kvalifikacijski skupini F za SP 2018 odigrali še dva dvoboja 8. kroga. Osrednji obračun je bil dvoboj vodilnih moštev na Wembleyju, Anglija je ugnala Slovaško z 2:1, na drugi tekmi pa so Škoti pričakovano premagali zadnjeuvrščeno Malto z 2:0. V petek se je Slovenija na lestvici skupine pomaknila navzdol, Slovaška ji je po zmagi na medsebojni tekmi ušla za štiri točke, po točkah pa jo je ujela in prehitela tudi Škotska. Na lestvici je razmerje po današnjih tekmah ostalo enako, le Slovaki niso več tako oddaljeni.

Marcus Rashford je v 59. minuti kvalifikacijske tekme za SP s Slovaško dosegel odločilni zadetek za zmago z 2:1 in s tem 'pomagal' Sloveniji, da ostaja v igri za za končno 2. mesto v skupini F in uvrstitev v dodatne kvalifikacije.
Marcus Rashford je v 59. minuti kvalifikacijske tekme za SP s Slovaško dosegel odločilni zadetek za zmago z 2:1 in s tem 'pomagal' Sloveniji, da ostaja v igri za za končno 2. mesto v skupini F in uvrstitev v dodatne kvalifikacije. FOTO: AP

Po zmagi Slovenije nad Litvo (4:0) imajo le še točko prednosti, Slovenci pa so zavoljo boljše razlike v golih skočili na 3. mesto, na četrtem je z enakim število točk Škotska, ki je doma gostila Malto. Christophe Berra je tekmece načel že v deveti minuti, v začetku drugega polčasa pa je škotsko vodstvo na 2:0 povišal Leigh Griffiths. Angleži so na Wembleyju gostili Slovake. Začetek je bil šokanten za gostitelje, saj je Stanislav Lobotka po napaki nadarjenega Marcusa Rashforda zadel že v tretji minuti. Pozneje so domači počasi vzpostavili ravnotežje, v 37. minuti je izenačil Eric Dier, za zmago Angležev pa je v 59. minuti poskrbel prav Rashford.

Nogometaši Nemčije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo še naprej navdušujejo svoje navijače. V osmi tekmi skupine C so namreč še osmič zmagali, tokrat so v Stuttgartu Norveško ugnaliz visokih 6:0 (4:0), a kljub temu še niso v Rusiji. Presenetljivo dobro se držijo tudi Severni Irci, ki so tokrat doma z 2:0 (2:0) premagali Čehe. S tem so si priigrali najmanj dodatne kvalifikacije, za Nemčijo pa dva kroga pred koncem zaostajajo za velikih pet točk. Norveška obramba je kapitulirala že v deseti minuti, ko je domače v vodstvo popeljal Mesut Özil. A Nemci se s tem niso zadovoljili in v 21. minuti vodili že s 3:0. V 17. je v polno zadel Julian Draxler, štiri minute pozneje pa še Timo Werner. Slednji je bil pred odmorom dosegel še četrti nemški gol in gostom se je obetala katastrofa. V 51. minuti je petič mrežo zatresel Leon Goretzka, končni izid je v 79. minuti postavil Mario Gomez. Čehi so na gostovanju v Belfastu potrebovali zmago, da bi ostali v igri za dodatne kvalifikacije, a so bili daleč od tega. Gostitelje je v 28. minuti v vodstvo popeljal Jonny Evans, v 41. minuti je vodstvo povišal Chris Brunt, v drugem polčasu pa golov ni bilo. V tretji tekmi skupine je Azerbajdžan s 5:1 (2:0) premagal San Marino.

V skupini E se je za nekaj ur na čelo zavihtela Danska, ki je s 4:1 v gosteh ugnala Armenijo, "hat trick" je k zmagi prispeval nogometaš Werderja Thomas Delaney. Toda Poljska se je hitro opomogla od poraza na Danskem ter se z zmago nad Kazahstanom vrnila na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Poljake je v 11. minuti v vodstvo popeljal Arkadiusz Milik, v 74. minuti je usodo gostov zapečatil Kamil Glik, za konec je najstrožjo kazen izkoristil Robert Lewandowski. V igri za dodatne kvalifikacije ostajajo Črnogorci, ki so doma z 1:0 ugnali Romune, slednji možnosti za dodatne kvalifikacije zdaj nimajo več. Da je tako, je bil zaslužen domači zvezdnik Stevan Jovetić, ki je v 75. minuti dosegel en in obenem zmagoviti na tekmi.




 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
05. 09. 2017 11.48
A Katanec je še selektor? Ja? Alora, pridem več ksno...
dipe
05. 09. 2017 10.23
+1
Škoda, pa tko fletkano reprezentanco mamo
LAC
05. 09. 2017 08.17
+19
GOTOVO JE V NAŠI SKUPINI! ČE BOMO TRETJI JE TO MAXIMUM! UNIČILI SMO SANJE ŽE V LITVI, KO JE NISMO PREMAGALI!
Optimisty
05. 09. 2017 08.22
+14
zal je res...ampak bolje da ne gremo na sp ker imamo zal res slabo igro in repko trenutno....
CURVANORD Zanetti
05. 09. 2017 09.49
+3
Imamo pa vrhunskega selektorja,to tudi nekaj steje:-D
rossonero.acm
05. 09. 2017 09.53
+4