Nogomet

Angleški selektor razočaran po zadnji prijateljski tekmi pred Slovenijo

Dublin, 07. 06. 2015 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca Anglije, ki bo čez teden dni v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 gostovala v Ljubljani, je odigrala prijateljsko tekmo z Irsko. V Dublinu sta se tekmeca razšla brez zmagovalca in brez golov.

Tradicionalna tekmeca nista pokazala presežka nogometa, Angleži pa so v tekmi, v kateri nobena stran ni resneje ogrozila vratarja tekmecev, podaljšali niz tekem brez poraza v zadnjem obdobju na deset. Vseeno pa izbranci Roya Hodgsona ne morejo biti preveč zadovoljni, saj zdaj v dvobojih z Irsko niso zmagali že na zadnjih šestih obračunih. Hodgson po tekmi seveda ni bil zadovoljen: "Bilo je veliko pod nivojem, ki smo ga želeli doseči. Nismo izkoristili priložnosti v zadnji tretjini tekme, moramo biti boljši." Angleži v prvem polčasu niso niti enkrat ustrelili v okvir gola, v drugem pa dvakrat.

Reprezentaqnci Irske in Anglije sta se razšli brez golov.
Reprezentaqnci Irske in Anglije sta se razšli brez golov. FOTO: Reuters

V prvem polčasu je imel resnejšo priložnost pri gostih le Adam Lallana, prvi zvezdnik Wayne Rooney pa je po neopaznem prvem delu v drugem zamudil po podaji Jordana Hendersona v edini pravi akciji, ko bi bil lahko nevaren za gol. A tudi vratar Anglije Joe Hart ni imel veliko dela, resneje je posredoval le ob prostem strelu Robbieja Bradyja in poskusu Jona Waltersa ob koncu. V angleški izbrani vrsti je krstni nastop dočakal Jamie Vardy. Anglija in Irska sta se na irskem terenu pomerili prvič po letu 1995, ko so tekmo teh ekip zaradi izgredov navijačev prekinili. Tokrat je bilo na tribunah bolj mirno, tudi zaradi prošnje oziroma svarila angleške zveze FA svojim navijačem, naj ne izzivajo domačinov z občutljivimi temami Severne Irske in Ire.

Obe ekipi v naslednjem tednu čakata pomembnejši kvalifikacijski preizkušnji, Angleži prihajajo v Slovenijo, Irska pa bo gostila še enega otoškega tekmeca Škotsko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User513426
07. 06. 2015 19.30
+10
ne vem no. če poslušaš naše igralce že nekaj dni pred tekmo pravijo da če ne izgubijo da bo ok. če niso več tak bav bav zakaj ne bi šli na zmago, al nimajo j...c za kaj takega
Chamberlain
08. 06. 2015 14.11
+3
Mislim, da imajo naši kar solidno ekipo in nekaj kvalitetnih igralcev, po mojem mnenju jim manjka samo en resen napadalec :)
askralj
07. 06. 2015 19.02
+1
Sodniki bojo porihtali če bo treba.
rambek
07. 06. 2015 18.58
+9
Ce bodo nasi dobro igrali lahko presenetijo... Anglija ni vec to kar je bila.
KiNgKoNg
07. 06. 2015 18.35
+6
Angleški selektor razočaran po zadnji tekmi s Slovenijo