Nogomet

Angleški prvaki pripeljali Kapustko, Pep v sinjemodro revolucijo dodal še Gabriela Jesusa, Salah sedaj tudi uradni član Rome

Leicester, Manchester, Rim, 03. 08. 2016 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometna tržnica še naprej ne miruje. Prestopi se vrstijo eden za drugim in kot smo vajeni, so zopet najbolj zapravljivi v angleški Premier League. Senzacionalni prvak Premier League Leicester City se je okrepil s poljskim krilnim igralcem Batoszom Kapustko. Josep Guardiola je po Leroyju Saneju, v Manchester City zvabil še Gabriela Jesusa.

Bartosz Kapustka bo odslej igral za Leicester City.
Bartosz Kapustka bo odslej igral za Leicester City. FOTO: AP
Leicester City, ki je v lanski sezoni senzacionalno osvojil naslov v angleški Premier League, ne namerava počivati na lovorikah. Lisjaki se že vneto pripravljajo na novo sezono, v kateri bodo tudi nastopali v elitni Ligi prvakov. Poleg priprav, pa so v klub že pripeljali nekaj okrepitev, s katerimi bodo poskušali doseči čim boljše rezultate v vseh tekmovanjih, v katerih bodo v letošnji sezoni nastopali. Moštvo Claudia Ranierija je uspelo v svoje vrste zvabiti poljskega reprezentanta Bartosza Kapustko, ki si je prestop iz Krakovie zagotovili z dobrimi predstavami na nedavno končanem evropskem prvenstvu v nogometu. Aktualni angleški prvaki so za komaj devetnajst let starega nogometaša odšteli slabih devet milijonov evrov. To je peta okrepitev, ki jo je uspel Ranieri zvabiti v Leicester. Pred mladim Poljakom so v klub prišlo še Luis Hernandez, Nampalys Mendy, Ahmed Musa in Robert Zieler. Odšel pa je eden najbolj zaslužnih za presenetljivi naslov, saj se je N'Golo Kante preselil v London k Chelseaju.

Na drugem koncu Anglije pa se še naprej krepi nesramno bogati Manchester City. Sinjemodre bo od letošnje sezone dalje vodil nekdanji strateg Barcelone in Bayerna Josep Guardiola, ki že pridno sestavlja svoje šampionsko moštvo, s katero ne bi rad posegel le na vrh Premier League, ampak takšno, s katero bo poskušal osvojiti tudi tako želeni naslov v Ligi prvakov. Meščani so uspeli v svoje vrste pripeljali perspektivnega devetnajstletnega brazilskega napadalca Gabriela Jesusa. Mladi Brazilec bo sicer do konca leta ostal pri Palmeirasu, kjer je igral do sedaj in se bo svojim novim soigralcem in trenerju priključil januarja prihodnje leto. Pogodba pa naj bi na ekipo iz modrega dela Manchestra vezala vse do leta 2021. Vrednost prestopa pa naj bi se po prvih podatkih vrtela okoli 32 milijonov evrov.

Gabriel Jesus je že šesta letošnja okrepitev Manchester Cityja.
Gabriel Jesus je že šesta letošnja okrepitev Manchester Cityja. FOTO: AP

"Manchester City je eden največjih klubov na svetu in se sem zelo zadovoljen, da sem podpisal za njih. Ekipa je zelo talentirana in ima fantastičnega trenerja v Pepu Guardioli, od katerega se lahko ogromno naučim. Že sedaj se veselim, da navijačem Cityja pokažem vse svoje znanje in mislim, da bomo imeli lepo skupno prihodnost," je v prvi izjavi za spletno stran Manchester Cityja dejal mladi Gabriel Jesus, ki je po Leroyju Saneju, Ilkayju Gündoganu, Nolitu, Oleksandru Zinchenku in Aaronu Mooyju šesta okrepitev Cityja, ki je lansko sezono končal na četrtem mestu v Premier League, v Ligi prvakov pa ga je v polfinalu izločil kasnejši prvak Real Madrid.

Zadovoljni pa so tudi v Rimu. Tamkajšnja Roma se je namreč uspela dogovoriti s Chelseajem za prestop Mohameda Salaha, ki je sicer v prejšnji sezoni že nastopal za Rimljane, a kot posojen nogometaš. Sedaj pa sta se kluba dogovorila, da Salah tudi uradno postane nogometaše lani tretjeuvrščene ekipe italijanske Serie A. Salah se je sicer leta 2014 iz Basla preselil v Chelsea, kjer pa se ni naigral in odšel na posojo v Fiorentino, od koder ga je Jose Mourinho za eno leto poslal še v Romo, kjer je Egipčan na 34-ih tekmah zabil 14 golov in bil eden ključnih nogometašev, da bo italijansko moštvo zaigrali v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barca17 1
03. 08. 2016 18.39
a ni blo rečeno, da bo ta prestopni rok ostal doma, potem v zimskem pa prestopo ?
TvojPrijatelj
03. 08. 2016 18.41
pride januarja 2017, podpisal pa že. Žal za napačen klub :'-(
TvojPrijatelj
03. 08. 2016 18.27
-3
Škoda. Gabriel Jesus je eden izmed redkih, če ne kar edini, čigar z morebitnim prihodom v Man United bi lažje ali pa v celoti prebolel morebitni NEprihod Lewandowskega. Žal se je zgodilo kar sem se najbolj bal - odhod Jesusa k Man Cityju. Zdaj je Lewandowski obvezen za Man United. Če ne pride, lahko gre klub kar v stečaj ker nima smisla karkoli delati. Konkurenca (pa ne samo Man City, tudi ostali) je tako močna da ji NAŠ Man United ne sega niti do pet.
11AFC
03. 08. 2016 18.34
+0
Lewa? pa sej mate ibro u spici! pac res da je to za max 2-3 sezone ampk ni nuje po nakupu napadauca...
TvojPrijatelj
03. 08. 2016 18.39
-3
Ibrahimovica primerjat z Lewandowskim je tako kot bi primerjal ribico z morskim psom.
georgebest7
04. 08. 2016 11.50
pa ka ti bluzis hahaha lewandowskija, ki je nedotakljiv?? a si ti prepričan da navijaš za man utd??????? pa od kdaj gabriel špila klasično 9??? pjt spat mulc raj
TvojPrijatelj
04. 08. 2016 13.45
gabriel jesus lahko deluje na položaju centralnega napadalca ali wingerja brez problema.
Iniesta
04. 08. 2016 17.17
+1
Ibra pospravi Lewo v desni zep ... Junajted potrebuje se enega top ofenzivnega kreativca na sredini ...