Nogomet

Arsenal in Liverpool z visokima zmagama v naslednji krog, Chelsea po podaljšku izločil Leicester, izpadel tudi Everton

Leicester, Nottingham, Derby, 20. 09. 2016 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Liverpool je v tretjem krogu angleškega ligaškega pokala zanesljivo slavil na gostovanju pri Derby Countyju, težav pa v gosteh pri Nottingham Forestu ni imel niti Arsenal. Norwich City na Goodison Parku preseneteil Everton. Podaljšek na derbiju dveh zadnjih osvajalcev državnega naslova v Leicestru pripadel Chelseaju (4:2).

Napadalec Liverpoola Roberto Firmino.
Napadalec Liverpoola Roberto Firmino. FOTO: AP

Leicester City je v zadnji sezoni Premier League iztrgal naslov iz rok Chelseaja in ga v zadnjem krogu proslavljal ravno na stadionu Stamford Bridge, a tokrat v tretjem krogu ligaškega pokala Claudio Ranieri ni imel razlogov za slavje proti nekdanjim delodajalcem (2:4). Na italijanskem obračunu z Antoniem Contejem je Leicester začel izvrstno in Šindži Okazaki je z dvema spretnima zadetkoma poskrbel za zanesljivo vodstvo lisjakov, ki pa so nato popustili in Gary Cahill je tik pred polčasom izid znižal. V drugem polčasu so se priložnosti kar vrstile na eni in drugi strani, s fantastičnim volejem pa je po slabem izbijanju visoke žoge izid poravnal Cesar Azpilicueta. Že pred začetkom podaljška bi lahko slavila ena in druga ekipa, Andy King na eni in Diego Costa na drugi strani sta zapravila krasni priložnosti, toda o zmagovalcu je moralo odločati dodatnih 30 minut. Leicester je v podaljšku plačal za izključitev Marcina Wasilewskega v zadnjih sekundah rednega dela in Cesc Fabregas je že v petih minutah podaljška zabil dva izjemna zadetka za zmago. Najprej mu je strel z lepo podajo s peto v 92. minuti namestil Eden Hazard, Katalonec pa je nato po podaji iz kota po še enem slabem izbijanju domače obrambe vzel žogo in jo zabil pod prečko za lepo zmago, ki mu bo morda prinesla dokončni preboj nazaj v prvo postavo. Prvenec Ragnarja Klavana je povedel Liverpool do rutinske zmage nad drugoligašem Derby Countyjem (3:0). Na torkovi tekmi je branilec, ki se je rdečim pridružil iz vrst nemškega Augsburga, po podaji iz kota v 24. minuti izkoristil slabo izbijanje Richarda Keogha. Drugi zadetek je prispeval Philippe Coutinho, potem ko ga je v peti minuti drugega polčasa lepo našel rojak Roberto Firmino. Štiri minute kasneje je Divock Origi s tretjim zadetkom, ki ga je zabil pod prečko, odločil obračun po podaji Coutinha.

Granit Xhaka je še na drugi zaporedni tekmi zabil zadetek za Arsenal s precejšnje razdalje in nekdanji član Borussie Mönchengladbach je tudi v premešani postavi topničarjev slavil na obračunu z nekdanjim evropskim prvakom Nottingham Forestom (4:0). Še en novinec, Španec Lucas Perez, je z dvema zadetkoma utišal kritike svojih predstav po prestopu iz Deportiva La Corune. Xhaka je sredi prvega polčasa dobil prostor več deset metrov od vrat domačih, po odboju od Chrisa Cohena pa je žoga kljub posredovanju Vladimirja Stojkovića končala za njegovim hrbtom. Perez je z bele točke po prekršku Michaela Mancienna nad Chubo Akpomom zabil svoj prvenec v drugem polčasu, nato pa je deset minut kasneje kljub težkemu položaju in obkrožen z branilci uspel zadeti še enkrat. V četrti krog je Arsenal napredoval še z enim zadetkom, globoko v sodnikovem podaljšku ga je prispeval Alex Oxlade-Chamberlain. Everton je vsaj malce presenetljivo izpadel na obračunu z drugoligašem Norwich Cityjem. Karamele, ki tako navdušujejo v Premier League, je na domačem Goodison Parku "pojedel" njihov nekdanji član Steven Naismith (2:0). Ta ni slavil zadetka pred navijači, ki so tako radi slavili njegove zadetke, tokratni je bil malce srečen, saj je Škotu zdrsnilo, žoga pa se je odbila prek Maartena Stekelenburga. V drugem polčasu je Josh Murphy z lepim strelom vodstvo podvojil in Everton se ni uspel vrniti.

Izidi 3. kroga:

AFC Bournemouth ‒ Preston North End 2:3* (0:1)
Grabban 53./11-m, Gosling 76.; Makienok 10., Makienok 85., 111.

Brighton & Hove Albion ‒ Reading 1:2 (0:1)
Hemed 85.; Quinn 32., Swift 54.
RK: Blackett 42./Reading

Derby County ‒ Liverpool 0:3 (0:1)
Klavan 24., Coutinho 50., Origi 55.

Everton ‒ Norwich City 0:2 (0:1)
Naismith 41., Murphy 74.

Leeds United ‒ Blackburn Rovers 1:0 (0:0)
Ch. Wood 85.

Leicester City ‒ Chelsea 2:4* (1:2)
Okazaki 17., 34.; Cahill 45., Azpilicueta 50., Fabregas 92., 94.
RK: Wasilewski 90./Leicester

Newcastle United ‒ Wolverhampton Wanderers 2:0 (2:0)
Ritchie 29., Gouffran 31.

Nottingham Forest ‒ Arsenal 0:4 (0:1)
Xhaka 23., Perez 60./11-m, 71., Oxlade-Chamberlain 90.
* - po podaljšku

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
21. 09. 2016 11.36
+2
Granit Xhaka ima top v levi nogi, že 2. zaporedni gol s take razdalje :D
CFC1
21. 09. 2016 10.42
+4
Na tzekmi med Leicester City ‒ Chelsea pa sej je končno videla razlika med Oscarjem in Fbregasom - sploh ni primerjave med njima. Upajmo, da je to videl tudi v zadnjem času dokaj izkubljeni Conte, ki je topkrat celo naredil pravopčasno menjavo pred 80 minuto. Fabregas je dejansko povezoval vse in bil vez med vezno linijo in napadom ter se vračal po žoge v obrambo. Obramba spet razen Aspija živa katastrofa. Luiza in Chaihila je obrnil vsk, ki je imel par sekund časa pa tudi Alonsko ni bil dosti boljši. Potrebno bo definitivno delati na timskem duhu in potem januarja ter poleti štartati z 70 - 80 miljonskimi ponusdbami nas res top vsaj obrambne igralce, ne pa da se kupije povprečne, za denar, ki ga kot naprimer precenjeni Luiz, asloh niso bili nikoli vredni. Potrebne so okrepitve v obrambi sicer bo res muka gledati tekme proti najboljši, ker tako slabo obrambo, kot pa jo imamo lani in letus (obrabno linijo) pa ne pomnim že zelo dolgo. Upajmo, da se bo Conte spravil k sebi in kot prvo začel tekme z Fabregasom ne pa Oscarjem, ki naredi enako nič na vsaki tekmi - zgublja žoge, ne zna podat, preigrat, razigravat, niti v obrambi ni dobe, torej je praktičnmo podpovprečen v vseh elementih, a nekako še vedno (ne vem sicer za kaj, ker dobesedno vsi pristaši Chelseaja po tujih forumih govorijo povsem iosto), kot sem rekel, da torej ne naredi nič. Upajmo, da bodo igrali tako naprej kot včeraj, da bo Fabregas začenjal tekme in januarjater junija štaretati na worldclass okrepitve. Moje mnenje
CFC1
21. 09. 2016 10.43
+0
Ps: se v naprej opravilujem za kakšno slovnično napako preveč