Nogomet

Manchester City v derbiju kroga ugnal Chelsea, vragi podaljšali trpljenje Crystal Palacea, spursi slavili proti Huddersfieldu

Manchester, London, 30. 09. 2017 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Chelseaja so na domači zelenici klonili proti sinje modrim (0:1). Manchester United se je poigral s Crystal Palace (4:0), Spursi pa so s štirimi zadetku ugnali Huddersfield (4:0). Izjemni Harry Kane je odlično dormo dokazal tudi v sedmem krogu angleške Premier League, ki je zadel dvakrat in izenačil izkupiček portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda.

City si je kar nekajkrat nevarno ogrozil vrata domačih.
City si je kar nekajkrat nevarno ogrozil vrata domačih. FOTO: AP

V derbiju kroga je londonski Chelsea na Stamford Bridgeu gostil moštvo Pepeja Guardiole. Sinje-modri so bili med tednom v Ligi prvakov premočan nasprotnik za Šahtar iz Donjecka, Chelsea pa je z zmago nad madridskim Atleticom še utrdil svoje mesto na vrhu skupine C. Na tekmi v španski prestolnici je prvi zadetek v prid modrih dosegel Alvaro Morata, ki je bil nevaren tudi tokrat. V tretji minuti je zapretil z glavo, vendar pa je njegov poskus romal nad prečko. Domači niso popuščali in v nadaljevanju je bil nevaren tudi Cesar Azpilicueta, ki pa ni uspel ugnati vratarja Edersona. Tudi gostje niso ostali dolžni in v drugi polovici polčasa se je moral izkazati tudi Thibaut Courtois, Belgijec je v najprej ubranil poskus Davida Silve, tik pred odhodom v slačilnico pa preprečil še veselje Fernandinhu. Tudi v drugem polčasu so gostje nevarno ogrožali vrata varovancev Antonija Conteja, v 68. minuti pa le razveselili gostujoče navijače. Z izjemnim strelom se je izkazal Kevin De Bruyne, vodstvo sinje modrih pa bi lahko v zadnjih minutah tekme povišal še Gabriel Jesus, čigar nevarno namero pa so še pravočasno zaustavili domači branilci. 

Harry Kane je z zadetkoma izenačil izkupiček Cristiana Ronalda v angleškem prvenstvu, le da je 84 zadetkov dosegel v dosti krajšem času kot zvezdnik kraljevega kluba.
Harry Kane je z zadetkoma izenačil izkupiček Cristiana Ronalda v angleškem prvenstvu, le da je 84 zadetkov dosegel v dosti krajšem času kot zvezdnik kraljevega kluba. FOTO: AP

Varovanci Mauricia Pochettina so po zmagi v elitnem ligaškem tekmovanju proti APOEL-u (3:0) gostovali pri prvoligaškem novincu Huddersfieldu in kot že na toliko tekmah, se je tudi tokrat izkazal zvezdnik spursov Harry Kane. Angleški reprezentant je tudi v sedmem krogu Premier League nadaljeval svoj niz zadetkov, na Kirklees stadionu se je med strelce vpisal kar dvakrat. Tako je 24-letnik zadel že proti vsem ekipam angleške lige, mreže ni uspel zatresti le še proti Cardiff Cityju. Tottenham si je sicer visoko prednost zagotovil že v prvem polčasu, pod zadetka v 9. in 23. minuti se je podpisal Kane, njegov izkupiček pa je začinil še Ben Davies. V drugem polčasu se je igra umirila, spursi pa so za končni rezultat poskrbeli v sodnikovem podaljšku, ko je mrežo domačih zatresel še Moussa Sissioko.

Rdeči vragi pa so se na Old Traffordu znesli nad v letošnji sezoni nemočnim Crystal Palacom. Golijado je že v 3. minuti z zadetkom napovedal Juan Mata, ki je z močnim strelom zatresel mrežo varovancev Royja Hodgsona. V nadaljevanju je vodstvo Manchester Uniteda še povišal Marouane Fellaini, ki je izkoristil podajo Ashleyja Younga v kazenski prostor, zatem pa je z glavo v mrežo potisnil še prosti strel Marcusa Rashforda. Kot zadnji je v izdihljajih tekme zadetek vknjižil še Romelu Lukaku in tako še podaljšal trpljenje moštva z juga angleške prestolnice.

Izidi 7. kroga Premier League: 

Chelsea - Manchester City 0:1 (0:0) 
De Bruyne 68. 

Huddersfield – Tottenham 0:4 (0:3)
Kane 9., 23., Davies 16., Sissoko 91.

Manchester United – Crystal Palace 4:0 (2:0)
Mata 3., Fellaini 35., 49., Lukaku 86.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
30. 09. 2017 21.10
+0
Tale angleška liga je pa vse bolj "čudna". United igra tako kot se "zagre". Tako zadaj, kot na sredini in kot spredaj. Tale Lukaku je gol mašina City ima super rezultate, a večina jih gre na rovaš De Bruyne-ja. Chelsea je neverjetno odvisen od Morate. Neverjetno. Morda bo zdaj po povratku Hazard še gole na svojo odgovornost prevzel. Tottenham drži pokonci fantastični Kane, ki mu pomagata Erikson ter odlični Alli. A na vrh ne pridejo. No, vsaj zame je po prikazanem najbolj kompletna igra (lahko tudi ekipa, če je ljubše) od Manchester Uniteda. No, vsaj po teh 7 kolih in kar je bilo videno v LP. P.s. - lahko, da je bil Chelsea nekoliko izpraznjen po težki in super tekmi proti Atletom. Morda. A, vseeno. V glavnem imajo vsi nekega fenomena v ekipi in vratarja. United pa ima skoraj vse pokrito. Sem zelo presenečen, da je uspel Mourinho takšno ekipo, igro sestavit. Čestitke. Seveda je pred ekipami še cca. 40-45 tekem... Poškodbe že "mesarijo" in preoblikujejo ekipe.
Sasda Sadas
01. 10. 2017 10.21
+0
Ja samo malo me skrbi lukaku do sedaj kar sm gledal ( pa mislim da sm gledal skoraj vse ) je imel se zmeraj eno 100% da bi se zadel s cimer bi se bolj razbremejil ekipo ampak zmeri fali ... pac zaenkrat dokler zmagujejo je to vredu sam k bo pa na kaksni tekmi lahk meu sam eno tako priloznost k bi odlocla o 3 pikah ali pa kasnej v LP za uvrstitev naprej bo pa kr problem ..
mrbungle
30. 09. 2017 20.43
-1
TvojPrijatelj
30. 09. 2017 20.36
-15
Upam da Mourinho, ki je sramota nogometu, čim prej spakira. Sezona je bila s katastrofo proti Stoke City-ju že takrat izgubljena. Vsaka tekma je novo razočaranje.
TvojPrijatelj
30. 09. 2017 20.44
-11
An ban pet podgan, an ban pet podgan, štiri miši v uh me piši vija vaja ven.
Iniesta
30. 09. 2017 21.21
+8
Rolesx
01. 10. 2017 08.52
-2
ob milijardi funtov ki jih je zapravil za ekipo, neverjeten trener ki bo pokupil vse kar leze
CURVANORD Zanetti
01. 10. 2017 09.00
-2
Iniesta
30. 09. 2017 20.34
+8
Muri opravlja imenitno delo v junajtedu. Letos bosta s pepovim sitijem odlocila prvaka ...
meskic
30. 09. 2017 20.57
+5
Fellaini pa iz sezono v sezono izboljsuje statisitko golov v primerjavi z Iniesto.
ZlonamerniGeneralFranco
30. 09. 2017 21.19
+2
Meskic ima se vedno mokre sanje o Iniesti. Tip je bil na višku vreden več kot kompletna sedanja sredina FC Oktoberfesta, ti pa še vedno jočeš o tem kako precenjen je.
Iniesta
30. 09. 2017 21.21
+3
Iniesta je doktor nogometa, ki se mu dokazovati vec ni treba. Primerjava z Marouanom je neumestna ...
SAF1
30. 09. 2017 20.13
+8
Opsala Muri je kar dobro začel z mufc, upam da ga ne polomijo prevečkrat, ker TOP 4 to sezono je nujno.
-7
A bogi no...u angliji ga kane prehiteva...v spaniji ga messi...ostane mu le se liga prvakov kjer bo pa prej al slej nehal igrati...lohk gre pa v slovensko ligo probat na stara leta...
bobrock46
01. 10. 2017 20.34
+1
Zanimivo, najboljši v dveh ligah, Messi le v eni