Nogomet

Andrea Agnelli leto dni 'na hladnem'

Torino, 25. 09. 2017 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednika aktualnega italijanskega državnega prvaka Juventusa Andrea Agnellija je zaradi vpletenosti v ilegalno preprodajo vstopnic doletela pričakovana kazen. Natančneje enoleten suspenz, znotraj katerega ne bo smel opravljati nobene funkcije, povezane z nogometom. Vodstvo stare dame je že napovedalo pritožbo na odločitev disciplinske komisije Italijanske nogometne zveze.

Disciplinska komisija Italijanske nogometne zveze je kaznovala predsednika aktualnega državnega prvaka Juventusa Andrea Agnellija z enoletno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij. Razlog za to je prodaja vstopnic najzvestejšim navijačem kluba, ki so nato vstopnice preprodajali po precej višjih cenah.

Predsednika aktualnega italijanskega državnega prvaka Juventusa Andreo Agnellija je disciplinska komisija Italijanske nogometne zveze zaradi vpletenosti v ilegalno preprodajo vstopnic kaznovala z enoletno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij.
Predsednika aktualnega italijanskega državnega prvaka Juventusa Andreo Agnellija je disciplinska komisija Italijanske nogometne zveze zaradi vpletenosti v ilegalno preprodajo vstopnic kaznovala z enoletno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij. FOTO: AP

Zaradi tega so kaznovali tudi klub, ki bo moral na račun zveze nakazati 300.000 evrov. Glavni tožilec Giuseppe Pecoraro je zahteval višjo kazen. Za Agnellija je predlagal dve in poletni suspenz, poleg tega pa je zahteval še kazen, da klub dve tekmi odigra pred praznimi tribunami. "Profit od prodaje vstopnic je šel v roke kriminalcev, zato smo razočarani nad kaznijo. Ta bi morala biti višja, zagotovo se bomo pritožili," je odločitev zveze komentiral Pecoraro, pritožbo pa je napovedal tudi klub.

Agnelli je priznal, da se je redno dobival z Roccom Dominellom, vodjo navijačev Juventusa, ki se je povezal s kalabrijsko kriminalno organizacijo Ndrageto. Dominello je bil v preteklosti že obsojen zaradi ilegalne preprodaje vstopnic, zaradi česar je osem let preživel v zaporu. "Pogovarjal sem se z njim, ampak le zaradi druženja z navijači, nikoli zasebno. Nisem si mislil, da je Dominello kriminalec, z njim sem se pogovarjal le zaradi tega, ker sem si vedno želel mir na tribunah," se je branil Agnelli.

Poleg predsednika so kaznovali tudi direktorja klubske varnostne službe Alessandra D'Angela, ki svojega dela ne bo smel opravljati naslednjih 15 mesecev, pol leta pa svojega dela ne bosta smela opravljati tudi direktor za prodajo vstopnic Stefano Merulla in direktor marketinga Francesco Calco. Vsi omenjeni posamezniki bodo morali plačati tudi 20.000 evrov kazni.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.