Nogomet

Andraž Struna odslej v dresu New York Cityja

New York, 07. 09. 2017 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S podpisom pogodbe za predstavnika severnoameriške nogometne lige MLS New York City se je občasni slovenski reprezentant Andraž Struna pridružil Antoniu Delamei Mlinarju, ki od letošnjega januarja nastopa za New England Revolution iz Massachusettsa. S svojim novim delodajalcem je omenjeni osrednji branilec podpisal pogodbo do konca aktualne sezone z možnostjo podaljšanja še za dodatni dve.

Slovenski nogometni branilec Andraž Struna se je preselil onstran Atlantika in postal drugi slovenski nogometaš v severnoameriški nogometni ligi MLS. Struna je podpisal pogodbo z New York Cityjem do konca sezone, z možnostjo podaljšanja sodelovanja za še dve, so danes potrdili v klubu.

Vest o podpisu pogodbe z občasnim slovenskim nogometnim reprezentantom so potrdili na spletni strani goal.com in pri klubu iz največjega severnoameriškega mesta. Osemindvajsetletni Primorec je letos igral v škotski ligi v vrstah nogometnega kluba Edinburgh Hearts, kjer pa z njim niso podaljšali sodelovanja.

Andraž Struna se seli v severnoameriško nogometno ligo MLS, kjer bo igral v dresu New York Citya.
Andraž Struna se seli v severnoameriško nogometno ligo MLS, kjer bo igral v dresu New York Citya. FOTO: AP

Struna, nogometaš je tudi njegov mlajši brat Aljaž, je v slovenski ligi igral za kluba Portorož Piran in Koper. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 58 prvenstvenih tekem in dosegel en zadetek. Med letoma 2011 in 2013 je igral za Cracovio v poljski ligi, nato za PAS Giannina v grški ligi do januarja 2017, ko je prestopil v škotski Heart of Midlothian.

Za slovensko reprezentanco je debitiral 15. avgusta 2012 na prijateljski tekmi proti romunski reprezentanci, prvi gol pa je dosegel 25. marca 2016 na kvalifikacijski tekmi proti reprezentanci San Marina. "Lahko rečem, da sem z velikim zadovoljstvom podpisal pogodbo z New York Cityjem. Eden od razlogov, zakaj sem se odločil za prihod v ta klub, je, da ima trdne temelje in da bom lahko tukaj sodeloval z največjimi strokovnjaki. Gre za veliko stvar v moji karieri, saj sem prepričan, da se bom lahko od Patricka Vieire in ostalih članov strokovnega štaba veliko naučil," je po podpisu pogodbe dejal  Andraž Struna.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.