Nogomet

Ancelotti: Zidane ima vse za trenerja Reala, s Pepom pa imava dogovor za finale

East Rutherford, 03. 08. 2016 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Daleč od domače Italije oziroma Nemčije, ki je od začetka nove sezone prebivališče Carla Ancelottija, se bodo poti nekdanjega trenerja Real Madrida s španskim velikanom spet križale. V New Jerseyju se bo Ancelotti na klopi Bayerna prvič po slovesu od belega baleta meril z nekdanjimi varovanci in svojim pomočnikom Zinedinom Zidanom.

Od Ancelottija Bayern pričakuje nov evropski naslov po več letih razočaranj.
Od Ancelottija Bayern pričakuje nov evropski naslov po več letih razočaranj. FOTO: AP
Real Madrid se bo slovenskim gledalcem na prvi evropski tekmi nove sezone predstavil na naši televiziji. V torek, 9. avgusta (ob 20.45), ne zamudite prenosa tekme iz Trondheima, kjer se bodo osvajalci Lige prvakov udarili z branilci naslova iz Lige Evropa Sevillo.

Red Bull Arena v New Jerseyju naj bi pokala po šivih, dodaten čar tradicionalnemu evropskemu derbiju Real Madrida in Bayerna pa daje Carlo Ancelotti, ki bo prvič po precej bolečem slovesu od Madrida leta 2015 meril moči z nekdanjimi delodajalci, ki jim je tudi s pomočjo Zinedina Zidana v svoji prvi španski sezoni pomagal osvojiti jubilejni deseti evropski naslov. Ancelotti je po "dvojčku", v sezoni 2013/14 je na beli klopi dvignil tudi španski pokal, ostal brez pomembnejšega naslova v svoji drugi sezoni in kljub protestom igralcev moral oditi. Po neuspešni in zelo kratki vladavini Rafaela Beniteza je Španca nasledil ravno nekdanji Ancelottijev pomočnik pri Realu Zidane, ki je sanjsko debitiral kot trener članskega moštva z novo evropsko krono. Zdaj se bosta poti nekdanjih sodelavcev vnovič križali v ameriškem East Rutherfordu.

"Tekma bo nekaj posebnega, saj imam na Real Madrid zelo lepe spomine. Zelo si želim videti ljudi, s katerimi sem delal dve leti. To je prijateljska tekma, zadnja na naši turneji pred prvimi uradnimi preizkušnjami, zato bo to za nas dobra tekma. Meriti se z Realom bo zame zdaj neka nova izkušnja," je pred mediji dejal Ancelotti. "Zidane je bil moj pomočnik, v zadnji sezoni je osvojil Ligo prvakov in želim mu vse najboljše. Predvsem na državni ravni, manj v Evropi ... (smeh) Veliko sva govorila, ko je bil moj pomočnik in bil sem prepričan, da ima vse za vodenje Reala. Ima izkušnje, bil je velik nogometaš in ima karizmo - to so najpomembnejše reči kar zadeva igralce."

Zidane in Ancelotti med tekmo Reala v skupni sezoni 2013/14, ko sta v Madridu in Münchnu v polfinalu pokorila tudi Bayern.
Zidane in Ancelotti med tekmo Reala v skupni sezoni 2013/14, ko sta v Madridu in Münchnu v polfinalu pokorila tudi Bayern. FOTO: Reuters
Zinedine Zidane je potrdil, da tudi na Realovi generalki pred začetkom tekmovalne sezone francoski napadalec Karim Benzema ne bo igral. Nekdanji član Lyona je izpustil že finalno tekmo Lige prvakov z Atletico Madridom, na Euru 2016 pa ) kazensko ni sodeloval. Zidane je napovedal, da se bo Benzema ekipi pridružil v soboto in ostaja vprašljiv za obračun s Sevillo na Norveškem. Potrjena je tudi odsotnost prvega strelca Reala Cristiana Ronalda.

Ancelotti pravi, da je (bil) zelo zadovoljen s pripravami na svojo prvo sezono na klopi rdečih, čeprav še ni računal na vse nogometaše po napornem poletju, ki je vključevalo nastope na Copi Americi in Euru 2016. Glede podobnosti z Zidanom Italijan ni želel izgubljati besed. "Vsak ima svoj slog, idejo in osebnost. Ekipa nikoli ni od trenerjev, je od kluba. Madrid je Madrid in Bayern je Bayern. Klub je bolj pomemben od trenerja," je nadaljeval Ancelotti in se dotaknil tudi svojega predhodnika na bavarski klopi Josepa Guardiolo, ki od julija vodi Manchester City. "Rekel sem že, da bi rad igral finale Lige prvakov in Guardioli sem že rekel, da morava to popraviti in skupaj priti v finale. Najpomembneje pa je, da tja pride Bayern. Je pa res, da če se bomo srečali z Madridom, naj bo to v Cardiffu (finalna tekma, op. a.), ne prej."

Ancelotti se ni želel opredeliti o nogometašu, ki bi ga iz Reala najraje pripeljal v München. V svojih vrstah ima seveda že zdaj nekaj izjemnih posameznikov, denimo napadalca Roberta Lewandowskega, ki mu je nekdanji trener Parme, Juventusa, AC Milana, Chelseaja in Paris Saint-Germaina napovedal velike reči v svoji prvi sezoni. "Do vseh nekdanjih varovancev iz Reala gojim enako naklonjenost, ne bi se mogel odločiti le za enega, s tem bi pokazal pomanjkanje spoštovanja do vseh ostalih in do mojih trenutnih varovancev. Sem sredi nove izkušnje in zelo mi je všeč trenutno moštvo. Veliko kakovosti imamo. To je nov cilj in vsak bo poskušal opraviti kar najboljše delo," je dodal Ancelotti in stopil tudi v bran kritiziranemu kolumbijskemu vezistu Jamesu Rodriguezu:

"James Rodriguez je izvrsten igralec, ni potrebno, da to rečem jaz. Je resen profesionalec, skromna oseba. Odigral je izvrstno prvo leto, imel je več težav v drugem letu, a ima vse, da se vrne na zmagovita pota v Evropi. V Ligi prvakov bo letos veliko ekip, ki jo želijo osvojiti. Najpomembneje je, da smo konkurenčni. V zadnjih treh letih je bil Bayern vedno v polfinalu in bil vedno konkurenčen. To je cilj, da ohranimo raven konkurenčnosti do konca sezone. Imamo kakovost, da jo osvojimo, toda veliko podrobnosti odloča o zmagi in porazu. Lewandowski? Lani je zabil veliko zadetkov, toda na Euru mu je bilo težje, saj ni igral za vrhunsko moštvo. Zdaj je na počitnicah, potrebuje premor, a z nami bo od 5. avgusta in odigral bo izvrstno sezono. Gotovo. Upam pa, da se bodo vsi lepo spominjali Guardiole. Tu je postavil izvrstne temelje. Ne želim revolucije. Upam, da Pepovega dela nogometaši ne bodo pozabili."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Makio balloteli
03. 08. 2016 14.50
+0
hahahhaha Ancelotti bo mogoče vidu finale, Pep pa niti poufinala nebo ;)
Barbarezo
03. 08. 2016 11.13
-2
evropski el clasico !!
Rolesx
03. 08. 2016 17.11
-3
bayern nikoli nebo velik kot sta real in barcelona
Barbarezo
03. 08. 2016 21.30
-1
temu dvoboju se rece " evropski el clasico " jbg tko se rece
telebajsek093156
03. 08. 2016 10.39
+6
Sam sem navijac Bayerna in zares mi je Anchelotti najboljsa mozna oseba za to delo. Zares clovek na mestu, ki je v javnosti en velik gospod, in ki ve kaj je treba povedat v dolocenem trenutku in clovek z velikim spostovanjem do igralcev in dobro taktiko. Jst zares mislm da se bo Perezu se precej kovcal za njim, pa ceprov ima tudi Real velikega gospoda na klopi...
borut30
03. 08. 2016 09.51
+6
Velik človek in velik trener....... Kdaj pa bo tekma Reala in Bayerna oz bo kakšen prenos?
telebajsek093156
03. 08. 2016 09.58
+5
borut30
03. 08. 2016 10.01
+5
kreator20
03. 08. 2016 10.02
+5
Šport tv ob 1.30 v četrtek zjutraj je prenos
Barbarezo
03. 08. 2016 21.31