Nogomet

Ancelotti potrdil: Modrić bo igral proti moštvu, ki 'deluje nezaustavljivo'

Madrid, 08. 05. 2023 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred vrati je polfinale Lige prvakov med kraljevim Real Madridom in Manchester Cityjem. Angleži razmišljajo o maščevanju po lanskem izpadu v tem delu tekmovanja proti istemu nasprotniku, aktualni evropski klubski prvaki pa o novi lovoriki v bogati zgodovini. Dober nogomet je zagotovljen, drama tudi. Prenos na Kanalu A in VOYO se jutri začne ob 20.30.

Lani je v polfinalnem obračunu istih nasprotnikov Manchester City skoraj celotnih 180 minut imel vse v svojih rokah, v izdihljajih povratne tekme pa je Real na domačem Santiago Bernabeuu šokiral Angleže in jih po podaljških poslal domov. Leto dni pozneje je City dobil novo priložnost, da se uvrsti v svoj drugi finale Lige prvakov in končno osvoji lovoriko, ki si jo njegovi navijači, igralci in trener Pep Guardiola tako zelo želijo. Nasproti jim bo stal nasprotnik, ki nikoli ne obupa in nikoli ne prizna poraza, vsaj ne dokler sodnik ne zapiska zadnjič.

Toni Kroos, starosta zvezne vrste belega baleta je prepričan, da se lanska zgodba lahko ponovi: "Morali bomo dobro igrati, dosegati gole in dobro igrati v obrambi proti moštvu, ki po navadi na tekmo doseže tri ali štiri gole. Igral sem že veliko tekem proti takim moštvom in zaupam našim izkušnjam."

Real Madrid je v soboto osvojil novo lovoriko v svoji bogati zgodovini, ko je v finalu španskega pokala z izidom 2:1 premagal Osasuno. Še enkrat znova je strelec obeh zadetkov bil trenutno izjemno vroči Rodrygo, ki je tudi lani z zadetkoma v 90. in 91. minuti povratne tekme Cityju zadal odločilni udarec. Podajalec pri prvem zadetku proti Osasuni je po odlični akciji bil še en vrhunski brazilski mladenič Vinicius Jr. in njun trener Carlo Ancelotti verjame, da je pred njima še svetlejša prihodnost. "Oba izkoriščata stabilnost v moštvu. Njun napredek je pomemben za prihodnost kluba, del katere bo tudi jutrišnja tekma. Tako kot Eduardo Camavinga, Federico Valverde in ostali," je pred prvo tekmo v Madridu dejal legendarni trener Ancelotti.

Prenos torkove prve polfinalne tekme med Realom in Man Cityjem se bo z bogatim studijskim programom na Kanalu A in VOYO začel ob 20.30.

Španski mediji kljub dejstvu, da se City bori za trojno krono in je svojo zadnjo prvenstveno tekmo igral na isti dan kot Real finale pokala, namigujejo, da zaporedje številnih tekem v tem obdobju ni naklonjeno moštvu iz Madrida. Kroos njihovim domnevam ni nasprotoval. "Dobro smo. Nikoli ne iščem izgovorov. Jutri nam ne bo manjkalo moči. To je polfinale Lige prvakov. Seveda bi lahko bilo bolje, ker ni idealno, da je tako malo časa med obema tekmama. Nihče nam ni pomagal. To ni pravilno in že leta prepogosto govorim o tem. A nihče ne želi zmanjšati števila tekem, ker bi potem zaslužili manj denarja. Nihče o tem ne bo vprašal igralcev," je bil kritičen izkušeni Nemec.

Še starejši Luka Modrić (37) se je v zadnjem času ubadal s poškodbo, kljub temu pa Ancelotti zagotavlja, da bo Hrvat, ki je proti Osasuni v igro vstopil v 82. minuti, nared proti meščanom iz Manchestra: "Modrić lahko igra brez težav in bo igral."

Če se malo pošalimo, lahko rečemo, da Manchester City v svoji novejši zgodovini ne pomni poraza, saj je moštvo Guardiole v vseh tekmovanjih zadnjič izgubilo davnega petega februarja, ko so v prvenstveni tekmi klonili proti Tottenhamu. Sledilo je 20 tekem in zgolj trije neodločeni izidi ob 17 zmagah. Trener Reala kljub temu ne dvomi v uspeh svojega moštva. "Potrudili se bomo ustaviti moštvo, ki deluje nezaustavljivo. Imeli bomo možnosti. Na tekmo bomo prispeli v dobrem položaju, enakem kot lani. Pomembna bo motivacija in energija," je zagotovil Italijan, ki je s svojimi klubi v igralski in trenerski karieri evropski naslov osvojil šestkrat.

Polfinale Lige prvakov: Real Madrid - Manchester City
Polfinale Lige prvakov: Real Madrid - Manchester City FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
09. 05. 2023 10.31
-6
"Navijači" barce pa se z lanskimi dresi citya ...enako je veljalo za psg,chelsea in liverpool...hahqhahaha nižje pac ne gre...izpad reapa iz lige prvakov bi prineslo največje veselje...to govori o vas...kakšna dominacija reala...
Anticripstoned
09. 05. 2023 12.03
+3
prosim poišci si pomoč, crips radi te imamo 🥰
cripstoned
09. 05. 2023 09.46
-4
Edina prednost ki jo ima city je ta da bo danes real brez militao...real ima vecje izkušnje, prednost domačega stadiona in ni pod tako hudim pritiskom kot je city...veliko bo odvisno tudi 9d sodnikov...glede na lansko sojenje v korist citya verjamem da bodo tudi letos na strani umetnih...kakorkoli upajmo da bo tudi letos real stopil vso to plastiko...vamooooos campeeeeonees a por la 15*
Anticripstoned
09. 05. 2023 09.01
+1
City z lahkoto. Bojim se edino Perezovih sodnikov
alien8potnik
09. 05. 2023 08.30
+0
meni je rodrygo špica. vini je res zelo energičen, ampak rodrygo je eleganten, gibljiv, kombinatoren in učinkovit, ko pride v priložnost za gol. mislim, da ima rodrygo še precej rezerve. res mi je zakon ta igralec. upam na odlično tekmo in da rm nekako pride skozi. bo pa zelo zelo težko.
SlepiSlovenc
08. 05. 2023 21.59
+1
Rdeča kapica69
08. 05. 2023 21.12
+5
Ju3 se bo lepo vidlo kdo kam spada.Tekma lahko gre u obe smeri in usako moštvo lahko doživi katastrofo.
jurci275
08. 05. 2023 21.30
-8
če bo city igral vsaj pol tako kot v zadnjih 5 tekmah, pol real nima šans nobenih, pomoje bo demontaža v dveh tekmah...
Goveja župa
08. 05. 2023 21.50
-1
HALAcR7
08. 05. 2023 21.54
-6