Nogomet

Ancelotti ima zanimivo mnenje: Dybala in Neymar sta naslednika Messija in Ronalda

München, 09. 11. 2016 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Že dalj časa velja, da sta najboljša nogometaša svoje generacije z naskokom Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Ne nazadnje sta pobrala skoraj vse možne individualne lovorike v zadnjih letih. Čeprav je vse več odličnih nogometašev, ki bi jih lahko primerjali z omenjenim dvojcem, pa ima Carlo Ancelotti že v mislih njuna naslednika. Trener Bayerna je namreč izbral Argentinca Paula Dybalo in Brazilca Neymarja.

Paulo Dybala velja za enega največjih talentov v svetu nogometa.
Paulo Dybala velja za enega največjih talentov v svetu nogometa. FOTO: AP
V zadnjem desetletju sta svet nogometa zaznamovali dve imeni - Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Prvi je z Barcelono v klubskem nogometu osvojil vse, kar se osvojiti da. Drugi pa je klubskim uspehom z Realom in Manchester Unitedom, letos dodal še naslov evropskega prvaka s Portugalsko. Oba nogometaša veljata za najboljša svoje generacije, po mnenju mnogih pa sta celo najboljša nogometaša, ki sta se kadarkoli po zelenicah podila za belim usnjem. Nenazadnje sta skupaj osvojila kar osem od zadnjih desetih nagrad za najboljšega nogometaša sveta (Zlata žoga op. p.). Čeprav je pred obema še kar nekaj let nogometa, Cristiano je nenazadnje dejal, da želi igrati še vsaj deset let, pa čeprav šteje že 31 pomladi, se vse bolj poraja vprašanje, kateri nogometaš oziroma nogometaši, bodo po uspehih nasledili kultna zvezdnika. Zanimivo mnenje je podal strateg münchenskega Bayerna Carlo Ancelotti, ki ima za omenjeni dvojec dva naslednika, ki že blestita, a sta zaenkrat še vedno v senci Argentinca in Portugalca. Izkušeni italijanski strateg je namreč za njuna naslednika izbral Juventusovega napadalca Paula Dybalo in Barceloninga Neymarja, ki sicer že nekaj sezon igra z Messijem in z njim tvori enega najbolj smrtonosnih napadov v svetu nogometa.

"Dybala lahko v naslednjih desetih letih z Juventusom spiše zgodovino. Je unikaten igralec, ki ga ne moreš primerjati z nobenim drugim nogometašem. Dybala in Neymar lahko postaneta naslednika Messija in Ronalda, ko se bosta oba superzvezdnika upokojila," je za Tuttosport dejal Ancelotti, ki je v svoji trenerski karieri sicer treniral zgolj Ronalda in z njim v Realu tudi osvojil tako želeni deseti naslov prvaka v Ligi prvakov. Pred obema nogometašema je sicer še izjemno dolga kariera, saj sta še oba zelo mlada, seveda pa bosta morala imeti tudi veliko sreče, da ju ne bojo zaznamovale poškodbe. Dybala je namreč star 22 let in je od leta 2015, od kar je prestopil v vrste Stare dame, na 57-ih tekmah zabil 27 golov. V letošnji sezoni še sicer ni v pravi strelski formi, saj je v enajstih nastopih zabil zgolj štirikrat, a sezona je jasno še zelo dolgo. Dve leti starejši Neymar pa je že uveljavljena zvezda nogometa in v rodni Braziliji velja za pravega narodnega heroja, nenazadnje je s Selecaom na letošnjih olimpijskih igrah v Riu osvojil zlato medaljo. Za Barcelono pa je v svoji karieri zabil že zavidljivih 91 golov, od tega šest v letošnji sezoni. Ancelotti je vsekakor izbral dobra kandidata, če pa bosta postala takšna zvezdnika, kot od njiju pričakuje Italijan, pa bo seveda pokazal čas.

Bo Neymar nekoč res pobral toliko individualnih nagrad kot Cristiano Ronaldo in Lionel Messi?
Bo Neymar nekoč res pobral toliko individualnih nagrad kot Cristiano Ronaldo in Lionel Messi? FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
10. 11. 2016 19.48
+0
pele in maradona sta daleč zadaj za OBEMA
DELTA22
10. 11. 2016 15.16
+4
Vsi so to odlični nogometaši, ampak enkrat bi še rad doživel, da bi videl igrat takega genija kot je bil Ronaldinjo!
drimtim
09. 11. 2016 22.18
+1
Messija se zelo dolgo ne bo nihce dosegel.on je neponovljiv.
rambek
09. 11. 2016 20.29
lukako pa suareza
cripstoned
09. 11. 2016 18.27
+0
primerjave gor ali dol...zidane in R9 za njima pa dolgo nobenega...
prava resni.ca
10. 11. 2016 09.38
+1
Aleš Kozar 1
10. 11. 2016 18.48
-1
Zidane in ronaldo9? Oprostite ampak vi ocitno ne spremljate nogometa
blackwizard
09. 11. 2016 17.59
+8
to so brezvezne primerjave in potem še mediji obrnejo po svoje,da se bolj bere
CURVANORD Zanetti
09. 11. 2016 17.31
+7
Carlo ni se martinova sobota:-)