Nogomet

Aluminij ostaja neporažen: z novo zmago na vrh PLTS

Ljubljana, 09. 08. 2019 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Aluminija so v tekmi 5. kroga 1. slovenske nogometne lige v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0). Odločilni zadetek na stadionu Športnega parka Šiška je zabil Luka Štor v 49. minuti tekme. Aluminij s tretjo zmago sezone ostaja neporažen in se je (vsaj začasno) povzpel na prvo mesto PLTS.

NK Aluminij
NK Aluminij FOTO: Miro Majcen

Nogometaši Aluminija nadaljujejo odlično serijo na začetku prvenstva. Na peti zaporedni tekmi so ostali neporaženi, še več, v Ljubljani so zabeležili tretjo zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Trener Brava Dejan Grabič je pred tekmo menil, da so njegovi varovanci v prvih štirih krogih prejeli preveč golov, zato so se v zadnjem času na treningih posvetili obrambi, očitno pa so pozabili na napad. Proti Aluminiju so izvedli le malo lepih akcij, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nekaj polpriložnosti v prvem delu pa niso izkoristili.

Prvo je imel v šesti minuti Ibrahim Mensah, njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel čez gol, v prvih 45 minutah je dvakrat z glavo streljal Mitja Križan, obakrat sta bila strela preslaba za vratarja Luko Janžekoviča. Na drugi strani tudi Aluminij v prvem delu kakšnih stoodstotnih priložnosti ni imel. Je pa več poskušal s streli, v tem je prednjačil predvsem Luka Štor, ki pa vratarja Igorja Vekića ni uspel premagati.

Zato pa ga je ugnal v 50. minuti. Veliko zaslug za to gre Dejanu Petroviću, ki je z desne strani podal natančno žogo, tako da Štoru z glavo ni bilo težko zatresti mreže. Tudi po doseženem golu so bili Štajerci nevarnejši, Petrović, Matic Vrbanec in Jure Matjašič pa niso izkoristili svojih priložnosti. Prvi je bil po podaji z desne strani v kazenskem prostoru prekratek, drugemu je veselje preprečil vratar, tretji pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Zaradi drugega rumenega kartona Stanleyja Amuziea so gosti v 82. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, toda domači, ki so v drugih 45 minutah sprožili le en nevarnejši strel, Luka Žinko je od daleč streljal mimo gola, tega niso znali kaznovati z izenačenjem.

TEKMA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
10. 08. 2019 16.12
+3
NK Bravo bo mešal štrene marsikateri ekipi v Ljubljan....!! dejmo kr tko naprej
Klonraje
10. 08. 2019 07.58
+7
a je Izolski ribič že odplaval iz Maribora.......če še ni upam da bo kmalu ker je že skrajni čas ......Mariborska igra je brez repa in glave
roten
10. 08. 2019 16.28
+4
bikoborec69
10. 08. 2019 18.35
+1
ne ni, boste zgleda vsi prej kot on. Danes še vas Tabor pokne in greste lahko brž na drevesa jokat naprej. Čestitke Aluminiju nad prikazanim.
Optimisty
09. 08. 2019 20.19
+10
Bravo aluminij, super za našo ligo