Nogomet

Aluminij opravil delo v Novem mestu, v polfinale Pokala Slovenije z golom Škarabota tudi Gorica

Novo mesto, Nova Gorica, 25. 10. 2017 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po Celju, ki je izločilo Muro, so drugi polfinalisti nogometnega pokala Slovenije igralci Aluminija iz Kidričevega. Ti so na povratni tekmi v Novem mestu premagali Krko (3:0). Prva tekma se je končala brez zadetkov. Gorica je s še eno minimalno zmago doma izločila Triglav (1:0).

Kidričani so tekmo odločili v svoj prid praktično že v prvem polčasu, ko so ob konkretnejši igri od domačinov dosegli dva zadetka. Že v peti minuti je zadel Vedran Mesec, v 40. pa je iz bližine na 2:0 povišal Žiga Škoflek. Slednji je ob tem dosegel še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, Derrick Mensah pa je zadel prečko. V 73. minuti je za 3:0 zadel Ibrahim Mensah, ko je bil uspešen s strelom z glavo po podaji z desne strani. V 88. minuti je Mario Vasilj zunaj kazenskega prostora nevarno startal proti vratarju Aluminija in za to dobil drugi rumeni karton.

V Novi Gorici pa so domači nogometaši le še potrdili napredovanje med najboljše štiri. Potem ko so že na Gorenjskem zmagali, so tudi tokrat Triglav odpravili z 1:0. Edini zadetek je v 78. minuti dosegel Matija Škarabot.

Nogometaši Aluminija so že drugi štajerski predstavnik v polfinalu tokratne izvedbe pokala, Maribor lahko v večnih derbijih z Olimpijo doseže novo zmago za vzhod države.
Nogometaši Aluminija so že drugi štajerski predstavnik v polfinalu tokratne izvedbe pokala, Maribor lahko v večnih derbijih z Olimpijo doseže novo zmago za vzhod države. FOTO: Damjan Žibert

Celjani pa so levji delež na poti do uvrstitve v polfinale opravili na prvi tekmi, ko so pred domačimi gledalci premagali Muro s 4:0, na torkovi povratni tekmi v Murski Soboti pa so pred 300 gledalci slavili z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je v 56. minuti dosegel Edin Kesić. Prva tekma med Mariborom in Olimpijo pa bo zavoljo obveznosti mariborske ekipe v Ligi prvakov na sporedu 11. novembra.

Izidi povratnih tekem četrtfinala Pokala Slovenije:

Gorica* ‒ Triglav 1:0 (0:0) /1:0/
Škarabot 78. 

Krka ‒ *Aluminij 0:3 (0:2) /0:0/ 
Mesec 5., Škoflek 40., Mensah 73.
RK: Vasilj 88./Krka

Mura ‒ *Celje 0:1 (0:0) /0:4/

* Opombi:
- ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v polfinale
- datum povratne tekme med Mariborom in Olimpijo še ni znan

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.