Nogomet

Allegri: Arsenal? Ne bom zanikal ali potrdil česarkoli

Torino, London, 09. 02. 2017 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na širšem seznamu favoritov za zmago v Ligi prvakov je gotovo tudi italijanski prvak Juventus. A belo-črni po številnih odmevnih okrepitvah niso tako prepričljivi, kot so poznavalci pred sezono pričakovali, zdaj pa so udarile še novice, da naj bi trener Massimiliano Allegri zapustil prestolnico Piemonta in odšel v London.

Allegri je v dveh letih osvojil vse pomembnejše domače naslove v prestolnici Piemonta, kjer pa še vedno čakajo na podvig v Ligi prvakov.
Allegri je v dveh letih osvojil vse pomembnejše domače naslove v prestolnici Piemonta, kjer pa še vedno čakajo na podvig v Ligi prvakov. FOTO: AP
Na Kanalu A in VOYO se prenosi Lige prvakov s prvo tekmo osmine finala med Paris Saint-Germainom in Barcelono nadaljujejo v torek (ob 20.30). Dan kasneje si boste lahko ogledali dvoboj Real Madrida in Napolija.

Massimiliano Allegri je izjavil, da ne bo "zanikal ali potrdil" špekualcij, ki ga povezujejo z nasledstvom Arsenalovega trenerja Arsena Wengerja. Francoski strateg bi se ob koncu sezone lahko poslovil od kluba iz severnega Londona, kjer navijači za razliko od vodstva že več let izražajo nezadovoljstvo nad predstavami članskega moštva, ki državnega naslova ni osvojilo od leta 2004. Slabo gre topničarjem tudi v Ligi prvakov, saj se jim v zadnjih letih nikakor ne uspe prebiti v četrtfinale, tudi v tej sezoni, ki se s prenosi na Kanalu A in VOYO nadaljuje prihodnji teden, pa jih čaka težko delo na obračunih z münchenskim Bayernom. Kdo ve, kaj vse bi se lahko zgodilo ob morebitnem izpadu in še kakšnem porazu Wengerja in varovancev v prvenstvu, Francozova pogodba se ob koncu sezone izteče, a je več kot očitno, da že več let povsem sam odloča o svoji usodi. Po svetovnih medijih se je v zadnjih dneh razširila informacija, da naj bi pogovori med Arsenalom in italijanskim trenerjem Juventusa Massimilianom Allegrijem že močno napredovali. Allegri po ligaški zmagi nad Crotonejem (2:0) informacij ni potrdil, a po drugi strani niti zanikal.

"Ne bom zanikal ali potrdil česarkoli. Sem skladen s klubom, zdaj se moramo osredotočiti na zmage," je za Mediaset Premium dejal nekdanji strateg Cagliarija in AC Milana, ki je z Juventusom po prihodu v Torino osvojil že dva državna in pokalna naslova, z belo-črnimi pa je predlani igral tudi finale Lige prvakov. "V tem trenutku sezone mediji vedno pravijo, da odhajam, čeprav nam gre zelo dobro," je še povedal Allegri. Izvršni direktor Juventusa Giuseppe Marotta je že pred zadnjo tekmo zatrdil, da bo mladi strateg trener zeber tudi naslednje leto. "Poleg dejstva, da imamo pogodbo z Allegrijem, mislim, da še vedno obstajajo veliki cilji, ki jih moramo skupaj doseči, imamo pa izvrsten odnos," je za Mediaset Premium izjavil Marotta. "Ni razloga, da bi zapustil Juventus, obstaja veliko medsebojno občudovanje in naklonjenost." Allegri je sicer z Juventusom maja lani podaljšal pogodbo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Houdor
09. 02. 2017 20.46
-1
Kam pa naj bi šel Arsene Wenger?