Nogomet

Alarm v rdeče-belem delu Madrida: Simeoneju za dve leti skrajšali pogodbo, snubci že pred vrati Calderona

Madrid, 15. 09. 2016 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mediji v Španiji poročajo, da ima trener Atletico Madrida od zdaj naprej za dve leti krajšo pogodbo, ki ga je na finaliste zadnje sezone Lige prvakov sicer vezala do junija leta 2020. Če so medijski zapisi točni, potem bo Simeone kot trener Atletica na čelu kluba preživel zgolj še dve sezoni.

Očitno bo po prvi sezoni na novem stadionu Simeone res dvignil roke od Atletica.
Očitno bo po prvi sezoni na novem stadionu Simeone res dvignil roke od Atletica. FOTO: AP

Po poročanju dnevnikov AS in MARCA je imel trener Atletico Madrida Diego Simeone pogovore z vodstvom kluba. Na tej relaciji vse od začetka sezone nastaja kar nekaj trenj in zdaj je udarila še novica, da se je na omenjenih pogovorih Simeone dogovoril za skrajšanje že podpisane pogodbe (veljala je do leta 2020), ki se mu bo zdaj iztekla dve leti prej. Junija 2018 se bodo morali očitno navijači kluba, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, spopasti s prihodnostjo brez priljubljenega Argentinca, ki je razmislek o prihodnosti napovedal že po bolečem porazu v zadnjem finalu Lige prvakov, ko je bil še drugič v treh sezonah od atletov boljši mestni tekmec Real Madrid. Simeone si bo lahko leta 2018 brez ovir poiskal novega delodajalca, po mnenju mnogih so glavni favoriti Paris Saint-Germain, Internazionale Milano in Chelsea, če se bo pri Londončanih seveda izjalovil vložek v Antonia Conteja. O najnovejših informacijah iz rdeče-belega tabora so na nekem promocijskem dogodku vprašali klubsko ikono, napadalca Fernanda Torresa, ki ni bil preveč zgovoren.

"Ta hipoteza (Atletico brez Simeoneja, op. a.) je nerealna. Bodimo iskreni - šele en mesec je za nami v novi sezoni in to je za nas zelo pomembno leto. Želimo rasti po zelo dobri sezoni z zelo težkim zaključkom," je dejal Torres. "Ne bo nas zavedlo razmišljanje o tem, kaj bi se lahko zgodilo čez devet mesecev ali čez eno leto. Ne bomo si postavljali ovir. Nimam pojma, če so te novice točne ali ne. Poraz v Milanu je bil naporen za vse nas. A smiselno je, da vsak med nami izrazi mnenje. Povedal je, kar je čutil, to pa med nami ni spremenilo ničesar. Nikoli ne bi smelo biti napačno, ko nekdo spregovori iz srca. Zelo smo veseli, da se je odločil ostati, je temelj te ekipe Atletija. Želimo si, da bi bilo to leto drugačno. Želimo si še naprej rasti po izvrstnem letu."

Simeone je prvo moštvo Atletica prevzel leta 2011 in začel izjemno uspešno obdobje, ki je svoj vrh doseglo leta 2014 z osvojenim državnim naslovom in uvrstitvijo v finale Lige prvakov. 46-letni trener je v vseh letošnjih izjavah zatrdil, da je njegova sedanjost Atletico, nikoli pa ni skrival želje, da bi vodil še kakšen klub, za katerega je igral kot vezist - poleg Interja bi ga z odprtimi rokami najbrž sprejeli tudi v vrstah rimskega Lazia. "Zdi se mi poln vneme in vesel," je o trenerju nedavno za radio Cadena COPE dejal predsednik kluba Enrique Cerezo. "V nobenem trenutku si nisem mislil, da bo Simeone zapustil Atletico," je dodal o strategu, ki je ob reko Manzanares pripeljal španski državni, pokalni in superpokalni naslov, poleg tega pa tudi Ligo Evropa. V Ligi prvakov je Atletico prvo tekmo nove sezone tesno dobil na gostovanju pri PSV (1:0), že pred potjo na Nizozemsko je Simeone za dnevnik MARCA vnovič zatrjeval, da ostaja, večkrat je že omenil tudi motivacijo novega stadiona. Tega bodo v Madridu na skrajnem zahodu mesta odprli pred naslednjo sezono. "Sem tu, kjer si želim biti in kjer sem si izbral, da bom. Ljubim Atletico. Ta skupina igralcev mi je dala svoja srca in navijači na tribunah še naprej verjamejo v to moštvo in izkazujejo nam podporo. Vedno pravim mojim igralcem, da če je kaj izjemnega na tej skupini, potem je to dejstvo, da se vedno znova najde in vedno poskuša tekmovati z najboljšimi," pravi Simeone.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOZICEKSLO
15. 09. 2016 16.57
+9
Simeon ja.najboljši trener Atletico je dvignil na top nivo!
obožeobože
15. 09. 2016 18.09
-8
mmickica
15. 09. 2016 18.14
+6
Oba sta odlična. Težko ju je primerjat. Škoda, da ne gre že prej in prevzame Argentine!
fihner
15. 09. 2016 21.09
-1
selecao
15. 09. 2016 16.53
+11
Če smo realni je Simone 1.ligo prvakov izgubil po nesreči, ker so gol dobili v zadnjih sekundah tekme 2. pa po goljufiji sodnikov, seveda obakrat proti realu. Verjetno bi se zadeve končale drugače, če ne bi imeli za tekmeca prav real, ki je pač moral zmagati . Predlagam, da gre za selektorja selecaa.
Nikiiy
15. 09. 2016 16.52
-3
So že našli rešitev baje bo naslednji doktor nogometa Dr. Verdenik...do takrat bo pa v Ljubljani že ratal še kašen doktor NOGOMETA...poleg OBRAMBE in Slovenskega jezika...
dugi159
15. 09. 2016 17.06
+9
Trend01
15. 09. 2016 16.30
+1
Nabijanje! Simeone je tisti, ki je prosil za skrajšanje. Ma, da te NI SRAM J.K. In urednik!!!!!! Da lahko takšen naslov napišeš, moraš biti gladko malo - ali pijan ali nespoštljiv. "Alarm v rdeče-belem delu Madrida: Simeoneju za dve leti skrajšali pogodbo, snubci že pred vrati Calderona"
pingupingu
15. 09. 2016 16.21
+2
Namest Wengerja v Arsenal :)
obožeobože
15. 09. 2016 18.10
+4
Arsenal je bolj gosposki tip kluba! Simeone je divjak! Arsenal bi moral trenirat Katanc!
Symbolic
15. 09. 2016 20.34
+0
Katanc je pa "bolj gosposki", kaj? Oooo bože, bože...
blackwizard
15. 09. 2016 15.54
+1
v kateri klub bo odšel od naštetih se bo iogral grd fusbal,najbolj bi pasal v ćelze
Papapappa
15. 09. 2016 16.03
+4
ti boš pa mogu it nazaj v šolo se učit pisat