Nogomet

Agüero se tokrat ne namerava spogledovati s prestopom v Real: Argentinec pravi, da je 'srečen' tudi zaradi Guardiole

Belo Horizonte, 10. 11. 2016 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalca argentinske reprezentance in Manchester Cityja Sergia Agüera v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2018 čaka veliki derbi z Brazilijo, v Evropi pa so se medtem razpisali o njegovem morebitnem prestopu v Real Madrid. Toda nekdanji član Realovega mestnega tekmeca Atletica pravi, da je na Otoku srečen.

Agüero (na tleh) je v Ligi prvakov nedavno pomagal "sestreliti" Barcelono, nekdanjo ekipo trenerja Guardiole (3:1).
Agüero (na tleh) je v Ligi prvakov nedavno pomagal "sestreliti" Barcelono, nekdanjo ekipo trenerja Guardiole (3:1). FOTO: AP
Selektor Argentine Edgardo Bauza je pred derbijem v Belo Horizonteju že potrdil, da Agüero obračuna ne bo začel. Bauza je zrecitiral celotno prvo postavo, ki bo naslednja: Romero; Zabaleta, Otamendi, Funes Mori, Mas, Perez, Biglia, Mascherano, Di Maria, Messi in Higuain. Lokalne medije je presenetila predvsem odločitev, da bo na desnem boku zvezne vrste začel Perez. "Di Mario in Pereza sem izbral, ker menim, da bosta lahko dohajala igro v fizičnem pogledu. Perez je na tem položaju za reprezentanco igral dve leti, na tem položaju je tudi začel. Bolj kot karkoli pa razmišljamo o nasprotniku," je pojasnil Bauza.

To ni prvič, da Sergia Agüera mediji povezujejo s povratkom v Madrid. Nekdanji član madridskega Atletica je bil že večkrat blizu srditemu mestnemu tekmecu Realu, a tudi zaradi "gentlemanskega" dogovora med predsednikoma Florentinom Perezom (Real) in Enriquejem Cerezom (Atletico) do prestopa Argentinca nikoli ni prišlo. Sam podobno kot nekdanji soigralec David de Gea, ki zdaj igra na drugi strani mesta v Manchester Unitedu, praktično nikoli ni jasno dejal, da ga Real ne zanima. Po več letih na Otoku je Agüero postal najboljši strelec Manchester Cityja in junak njihovega pohoda do prvega naslova po letu 1968, kvota na njegov povratek v Španijo pa se je spet znižala, predvsem po domnevnem prerekanju z novim trenerjem sinje modrih Josepom Guardiolo. A pred pomembnim kvalifikacijskim obračinom za nastop na SP 2018 v Rusiji, Argentina na velikem južnoameriškem derbiju gostuje pri Braziliji, je Agüero jasno zatrdil, da v taboru Cityja ni bil še nikoli srečnejši. Nedavno je prispeval svoj 150. zadetek za meščane (remi z 1:1 proti Middlesbroughu), kot glavni razlog za svoje zadovoljstvo pa je kljub drugačnim govoricam izpostavil zelo dobro sodelovanje z Guardiolo.

"Nedavno se je pojavila govoriza z Realom, a res sem zelo vesel pri Cityju, še posebej ob prihodu Pepa. Pomaga mi rasti kot igralec in veliko govoriva," je za argentinski ESPN Radio dejal Agüero. 28-letnik se je na domačo celino vrnil po boleči reprezentančni tekmi s Paragvajem, ki jo je Argentina izgubila, sam pa je zapravil strel z bele točke, ki še zdaleč ni bil prvi v tej sezoni, v kateri sicer prav tako serijsko zabija zadetke. "Zelo sem srečen. Ko ti trener pomaga, te to pomiri in ti da večjo samozavest," je še povedal Agüero. "Nimam pojma, kaj pravijo govorice. Toda srečen sem pri Cityju in upam, da bom tukaj do konca izpolnil pogodbo ter se nato vrnil v (matični argentinski klub, op. a.) Independiente. Nikoli nisem imel težav s Pepom. Veliko sva govorila. Toda nikoli ni imel težav z menoj ali jaz težav z njim. Vedno mi daje nasvete. Vesel sem, ker mi želi pomagati, da postanem boljši nogometaš in to mi daje dober občutek."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.