Nogomet

Maroko izločil Slonokoščeno obalo, prvo mesto v skupini presenetljivo osvojila DR Kongo

Oyem, 24. 01. 2017 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadetek Rachida Aliouija je odločil o potniku v izločilne boje na neposrednem obračunu v skupni C Afriškega pokala narodov in razveselil Maročane, ki so proslavljali napredovanje na račun ene najmočnejših reprezentanc Slonokoščene obale (1:0). Prvo mesto v skupini je presenetljivo osvojila DR Kongo, ki je za konec visoko ugnala Togo (3:1).

Prizor s tekme Konga in Maroka na z začetka turnirja.
Prizor s tekme Konga in Maroka na z začetka turnirja. FOTO: AP

Na afriškem nogometnem prvenstvu sta si četrtfinale zagotovila še DR Kongo in Maroko. Prvi je s 3:1 premagal Togo in končal na prvem mestu v skupini, Maroko pa z 1:0 branilce naslova iz Slonokoščene obale, ki so tako končali tekmovanje v Gabonu. DR Kongo in Maroko sta peti in šesti udeleženec četrtfinala. Iz skupin A in B so si napredovanje v izločilne boje že zagotovili Burkina Faso, Kamerun, Senegal in Tunizija. V sredo se bo predtekmovanje končalo še v skupini D, kjer se bodo pomerili Egipt in Gana ter Uganda in Mali. Gana si je napredovanje že zagotovila pred zadnjim krogom. V obračunu prve in zadnje ekipe v skupini so nogometaši DR Konga potrdili status favorita, Junior Kabananga in Firmin Mubele Ndombe sta poskrbela za vodstvo, ki ga je ublažil Laba Kodjo, zmago pa je nato potrdil Paul-Jose M'Poku.

Bolj zanimivo je bilo na drugi tekmi, kjer so se v neposrednem obračunu igralci Slonokoščene obale in Maroka borili za drugo vozovnico za izločilne boje. Maročane je v vodstvo popeljal Rachid Alioui v 64. minuti, takšen izid pa je ostal do konca, kar je pomerilo, da so se branilci naslova poslovili že po skupinskem delu tekmovanja. DR Kongo se bo v četrtfinalu pomeril z drugim iz skupine D, Maroko pa z zmagovalcem te skupine.

Izida zadnjega kroga skupinskega dela Afriškega pokala narodov:

Skupina C (Oyem)

Maroko ‒ Slonokoščena obala 1:0 (0:0)
Alioui 64.

Togo ‒ DR Kongo 1:3 (0:1)
Laba 69.; Kabananga 29., Ndombe 54., M'Poku 80.

Lestvica:

DR Kongo 3 2 1 0 6:3 7 točk
Maroko 3 2 0 1 4:2 6                      
Slonokoščena obala 3 0 2 1 2:3 2
Togo 3 0 1 2 2:6 1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.