Nogomet

Afrika odgovarja Čeferinu in Uefi: Afriški nogomet si zasluži deset mest na razširjenem mundialu

Johannesburg, 22. 02. 2017 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino se mudi v Afriki, kjer je najprej obiskal Južnoafriško republiko. V Johannesburgu se je sestal z vodstvom Afriške nogometne zveze in prisluhnil njihovim mnenjem v zvezi z razširitvijo svetovnega prvenstva z 32 na 48 ekip.

Gianni Infantino.
Gianni Infantino. FOTO: AP

Kot je dejal, afriška zveza zahteva deset mest, pet več kot jih je imela doslej. Gianni Infantino, ki se je z afriškimi veljaki pogovarjal za zaprtimi vrati, si po sestanku za novinarje ni vzel časa, saj se mu je mudilo na letalo za Harrare, kjer se bo udeležil praznovanja rojstnega dneva predsednika tamkajšnje zveze Philipa Chiyangwe. V petek pa bo obiska še Ugando, kjer se bo sestal s predsednikom Yowerijem Musevenijem"Mislim, da je številka deset realna, toliko reprezentanc si afriški nogomet zasluži. Sodeč po pogovoru z najbolj kompetentnim človekom, pri naši zahtevi ne bi smeli imeti težav," pa je povedal Danny Jordaan, predsednik afriške zveze.

Če bo Infantinov predlog obveljal, bo na svetovnem prvenstvu 2026 igralo 48 reprezentanc. Najprej naj bi bile razdeljene v 16 skupin s po tremi ekipami, najboljši dve ekipi pa bi napredovali v izločilne boje. Pred Afričani so svoje želje že izrazili Evropejci, predsednik Uefe Aleksander Čeferin je pred kratkim poudaril, da mora imeti Evropa na SP najmanj 16 reprezentanc (zdaj jih ima 13).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MeaCulpa
22. 02. 2017 22.51
Če bi dal igrat ekipe iz Južne Amerike in Evrope imaš boljsi,kvalitetnejsi turnir kot svetovno prvenstvo
MeaCulpa
22. 02. 2017 22.45
Naj Mal nehajo tile Afričani ! imajo neke povprečne in solidne ekipe morda nadpovprečne so ghana in Slonokoščena obala pa solidna Nigerija in Južna Afrika....morda sem se katero pozabil ampak 10 mest ???? samo Poglejmo Evropske in južnoameriške ekipe in afriške nimajo za burek ! Costa Rica je boljša ekipa od Mislim da kar vseh afriških... na stran, da je 48 ekip glupo ker bo samo kvantiteta tekem in ne kvaliteta in utrujeni in naveličani zvezndniki
CURVANORD Zanetti
22. 02. 2017 21.52
-1
Najbolje kar 20 afriskih ekip igra