Nogomet

Adijo Vicente Calderon, pozdravljen Wanda Metropolitano: spoznajte Atleticov novi dom, sprememba tudi v klubskem grbu

Madrid, 09. 12. 2016 21.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Atletica iz Madrida, za katerega zelo uspešno nastopa tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, se po letošnji sezoni selijo na nov stadion. Mitski stadion Vicente Calderon bodo zamenjali za povsem nov in sodoben objekt poimenovan Wanda Metropolitano. To pa ne bo edina sprememba, od prihodnje sezone bodo na klubskih dresih ponosno nosili tudi spremenjen klubski grb.

Pogled na nov stadion Atletica. Seveda bo Vicente Calderon z velikimi črkami zapisan v zgodovino kluba, saj so prav na kultnem stadionu dosegli največje uspehe v klubski zgodovini.
Pogled na nov stadion Atletica. Seveda bo Vicente Calderon z velikimi črkami zapisan v zgodovino kluba, saj so prav na kultnem stadionu dosegli največje uspehe v klubski zgodovini. FOTO: Twitter

Novi stadion španskega nogometnega prvoligaša Atletica iz Madrida, katerega član je tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, se bo imenoval Wanda Metropolitano. Ime bo nosil po kitajski družbi Wanda Group, ki je aprila lani kupila 20-odstotni delež v klubu in dobila pravico do imenovanja novega objekta. Wanda je za 20-odstotni delež finalista lige prvakov odštela 44,98 milijona evrov. Atletico načrtuje selitev na nov stadion na severovzhodu Madrida v naslednji sezoni. Zadnjih 50 let je bil njihov dom Vicente Calderon, pred tem pa je Atletico med letoma 1923 in 1966 igral na stadionu Metropolitano. Poleg novega stadiona, pa bo v prihodnji sezoni luč sveta ogledal tudi nov klubski grb. Tega so skupaj s stadionom predstavili na klubski predstavitvi. Osnova grba bo ostala skoraj nespremenjena, izgleda bo zgolj nekoliko bolj moderno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mpk2
10. 12. 2016 12.01
+2
Grb pa je res lep!
tedoVV2HCmedo
10. 12. 2016 10.18
+0
Wanda se je zafrknila, to ni bil dober nakup. Atletico bo počasi izgubljal rank. Kdo ve, kaj bo, ko bo odšel Simeone.