Nogomet

Ačimović ne deli mnenja, da je ta sezona za Olimpijo spet slaba: 'Osebno gledam na te stvari nekoliko drugače ...'

Ljubljana, 15. 05. 2015 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije v zadnjih treh krogih prvenstva lovijo zadnji vlak za Evropo. Zmaji usode preboja na mednarodno sceno nimajo v svojih rokah. Dejsto pa je, da morajo do konca osvojiti vseh devet točk. Športni direktor Mile Ačimović pred rezultate v letošnji sezoni ne postavlja negativne ocene.

Darko Karapetrović in Mile Ačimović
Darko Karapetrović in Mile Ačimović FOTO: Damjan Žibert
Zmaji se bodo v predzadnji tekmi pred domačimi gledalci najprej  pomerili z najprijetnejšim presenečenjem v aktualni sezoni, moštvom Celja, ki navdušuje s kombinatorno in učinkovito igro. Varovanci trenerja Simona Rožmana bodo zagotovo trd oreh za četo stratega Darka Karapetrovića, ki bo v preostalih treh srečanjih morala iskati pot za osvojitev vseh 9 razpoložljivih točk, v kolikor bo želela sodelovati v evropskih kvalifikacijah v prihodnji sezoni. Obstaja še druga možnost, na katero pa se ne gre zanašati, in sicer bi si zeleno-beli zagotovili preboj na mednarodno sceno v primeru zmage Celjanov v finalu slovenskega pokala, ko bodo fantje iz Knežjega mesta odmerili moči z Luko Koper. "Mi se v tem trenutku osredotočamo zgolj nase in na odpravljanje lastnih napak v želji, da se čim bolje pripravimo za dvoboj s Celjem," uvodoma pravi športni direktor Olimpije Milenko Ačimović. Prvi operativec kluba se zaveda, da Ljubljančane čaka 'peklenski' zaključek sezone.

Mile Ačimović
Mile Ačimović FOTO: Damjan Žibert

"Potrebujemo vse tri zmage, če želimo razmišljati o Evropi. To nam je jasno kot beli dan. Dejstvo je, da večji pritisk oziroma breme nujne zmage leži na naših ramenih, vendar mislim, da se bodo fantje odzvali na primeren način," je za uradno spletno stran ljubljanskega kluba povedal Ačimović, ki za razliko od ljubljanske športne javnosti ni kritičen do dosežkov ekipe v tej sezoni. "Osebno gledam na te stvari nekoliko drugače kot ostali. Namreč, če pogledamo Kenana Bajrića, Nika Kapuna, Andraža Šporarja, Nemanje Mitrovića in Miha Zajca, ki predstavljajo domače okostje ekipe, moram priznati, da sem ponosen na njih, saj že pri rosnih 20 kažejo znake mentalne stabilnosti. Ko igrajo dobro in prispevajo svoj levji delež k zmagam Olimpije, je to največje 'bogastvo' za klub v celoti," zaključuje nekdanji član zlate nogometne generacije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ladovan
15. 05. 2015 19.57
+7
Ce primerjamo naso ligo lani in letos je napredek viden sicer ne velik ampak vidi se da gre lahko v pravo smer
šmajser1
15. 05. 2015 13.26
+11
ZELIM OLIMPIJI DA SE KONCNO POBERE IN DA BO KONKURENCNA MARIBORU IN SE KAKSNEMU SLO KLUBU ZA DOBRO NOGOMETA...KAJ MORJO ZA TO NAREDIT...POT IN STRATEGIJA ...NAJ SE ZGLEDUJEJO PO USPESNEM MARIBORU(NAJPREJ PA SE MORJO ZNEBIT ZAJEDALCEV V KLUBU).MARIBOR SAMPION!JUTRI PO PETO ZAPOREDNO ZVEZDICO!
smjst
15. 05. 2015 13.19
+2
Ko pa ni skoraj nič od njega odvisno...;-(
borut888
15. 05. 2015 13.03
-5
glej ovega
15. 05. 2015 20.31
+5
štajerc55
15. 05. 2015 12.32
+15
Za Slovenski fuzbal j ezelo pozitivno ,da imamo močno Olimpijo in še kaki drugi klub ,Celje ,Domžale in še kakega bi blo super ,da nam zraste kvaliteta lige !! MARIBOR ŠAMPIJON
monika raikonnen
15. 05. 2015 12.31
-7
zakaj ni nobenga slovenca v finalu lige prvakov če je to tok lahko
User513426
16. 05. 2015 14.16
tud tebe ni trol. smetiš pa povsod z svojim nacionalističnim provociranjem, pa ne glede kateri šport ali ekipa je to. skratka expert si za vse samo za svojo pamet ne
macek_garfield
15. 05. 2015 12.26
+11
nk - olimpija se vsaj 5 let ne bo videla evrope, razen na tv in v ljudskem vrtu