Nogomet

Abate: Balotelli mora čim prej odrasti ...

Rim, 29. 03. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik italijanske nogometne zveze Giancarlo Abate je težavnemu nogometašu Mariu Balotelliju sporočil, da bo moral kmalu odrasti, če se želi še kdaj priključiti izbrani vrsti.

Napadalec Manchester Cityja in italijanske izbrane vrste Mario Balotelli je v zadnjem obdobju spet poskrbel za številne incidente in kazen je prišla tudi od italijanske nogometne zveze, ki ga je na pobudo predsednika Giancarla Abateja suspendirala za nedoločen čas.

Kdaj bo Mario Balotelli spet oblekel dres italijanske izbrane vrste?
Kdaj bo Mario Balotelli spet oblekel dres italijanske izbrane vrste? FOTO: Reuters

Balotelli si je suspenz prislužil predvsem z nespametno potezo na tekmi njegovega Manchester Cityja proti Dinamu iz Kijeva v osmini finala letošnje lige Evropa, ko je moral po grobem prekršku nad Goranom Popovim zelenico zapustiti že v 36. minuti. Težavni Balotelli je že izpustil srečanje proti Sloveniji, zagotovo pa bo izpustil tudi prijateljsko tekmo Italije z reprezentanco Ukrajine. Vodilni pri nogometni zvezi Italije pa so mu že sporočili, da se bo moral močno poboljšati, če še želi kdaj igrati za izbrano vrsto Italije: "Balotelli ima še vedno veliko težav sam s seboj in nič ne kaže, da se bo stanje v kratkem času kakor koli spremenilo. Čim prej mora odrasti in to mora biti njegova osebna odločitev. Vsi skupaj si želimo, da se bo zamislil nad svojimi dejanji in odvečno energijo usmeril v razvoj svoje nogometne igre. Je veliko ime italijanskega nogometa in prepričan sem, da se bo še vrnil v izbrano vrsto,“ je Balotelliju sporočil predsednik Nogometne zveze Italije Giancarlo Abate.

Z vodstvom nogometne se strinja tudi selektor Cesare Prandelli, ki je Balotelliju že sporočil, da mora začeti razmišljati o nogometu in dokazati, da si zasluži nositi dres italijanske nogometne reprezentance: "Mario je izjemno nadarjen nogometaš, a moral bo spremeniti še veliko stvari, če si bo želel postati boljši človek. Vsak človek je odgovoren za svoja dejanja. Balotelli se bo moral počasi začeti zavedati, da s takšnim vedenjem škodi zgolj samemu sebi in svojemu razvoju. Razmišljal sem, da bi ga vpoklical že po tekmi s Slovenijo, a sem nato spoznal, da so fantje, ki so igrali, svoje delo opravili brez napak. V svoji ekipi pa si želim odgovornih in zrelih nogometašev.“

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alexus89
29. 03. 2011 12.01
če bi mu trener dal zadost težkih treningov, mu ne bi bilo dolgčas.
rosson3r
29. 03. 2011 11.35
hah polno napak bol da mene zaposlite ......... se sa ponudim za tistih nekaj 1000€ bi blo bol ziher...
magic12
29. 03. 2011 10.38
Balotelli mora čim prej odrasti good luck with that! resno, če pa tega spravjo skup pa da se zresn, poj pa kapo dol dam!
MaloVed
29. 03. 2011 09.52
super ste hvala za še en brisan post, ČE je resnica da ne znate niti prepisat članka
LouCypher
29. 03. 2011 09.24
FCL
29. 03. 2011 08.14
Tale in Ibrašit nista vredna nič...prepotentneža nič drugega.
Elvis Škopi?
29. 03. 2011 08.13
Tale Balotelli se mora mal skulirat je talent ampak s takimi rabi pedagoga za obnašanje ne pa trenerja!
protecturanus
29. 03. 2011 07.17
AbAte je igralec Milana, AbEte pa predsednik italijanske nogometne zveze.