Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Zavrč boljši od Aluminija in si je izboril obstanek v prvoligaški konkurenci

Kidričevo, 02. 06. 2016 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije sta se merila Zavrč in Aluminij iz Kidričevega. Na prvi tekmi so v Zavrču slavili gostitelji (3:2), na povratni tekmi v Kidričevem pa sta tekmeca remizirala (1:1) in Zavrč si je izboril mesto v PLTS tudi v naslednji sezoni.

Slab rezultatski niz ob koncu sezone v PLTS je nogometaše Zavrča pahnil v kvalifikacije za popolnitev prve lige, v katerem še drugo zaporedno leto igra Aluminij iz Kidričevega. Drugoligaš je bil lani neuspešen v boju z Gorico, praznih rok so ostali tudi letos, saj je bil boljši Zavrč, ki si je zagotovil prvoligaško "vstopnico" za sezono 2016/2017.

Na prvi tekmi v Zavrču so po velikem preobratu slavili gostitelji (3:2), pa čeprav je Aluminij vodil že z dvema goloma prednosti (0:2). Zavrču je zmago prinesel gol Deana Tišme v 87. minuti. Na drugi tekmi v Kidričevem v prvem polčasu golov ni bilo, v drugem pa so iz enajstmetrovke povedli gostitelji v 57. minuti, uspešen je bil Lovro Bizjak, le tri minute kasneje je izid izenačil Aleks Pihler.

Zavrč ostaja prvoligaš.
Zavrč ostaja prvoligaš. FOTO:

Čeprav so domači začeli odločno, pa so bili gosti tisti, ki so prevladovali pri priložnostih v prvem polčasu. Ne nazadnje to potrjuje že razmerje v strelih na gol, domači so poslali le enega mimo vrat, gosti pa pet proti vratom in štiri mimo. Zavrč je bil nevaren že v deveti minuti, ko je Jure Matjašič iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol. Štiri minute zatem je Ed Kevin Kokorović namučil domačega vratarja Luko Janžekoviča, ki se je izkazal tudi v 19. minuti po strelu z glavo Lovra Cveka.

V 22. minuti je s prostega strel sprožil Kokorović, Aluminijev čuvaj mreže pa je žogo odbil. Šest minut zatem je edini strel gostiteljev v prvem polčasu sprožil Dejan Krljanović, a za malo zgrešil cilj. Še bližje je bil v 34. minuti na drugi strani Aleks Pihler, ki je z 20 metrov zatresel okvir domačih vrat. Janžekovič pa se je izkazal še v 42. minuti, ko je obranil strel Francesca Tahiraja z glavo iz bližine.

V drugem polčasu je Lovro Bizjak razveselil domače navijače, ko je v 57. minuti izkoristil enajstmetrovko, ko je Robert Kurež v roko zadel Davorja Rogača. Toda vodstvo je trajalo le nekaj minut, Zavrč je izenačil po prostem strelu Kokoroviča s precejšnje razdalje, na proti proti golu pa je smer žogi v gneči spremenil Pihler. V 77. minuti se je po novem Cvekovem poskusu z glavo izkazal Janžekovič, ob koncu tekme pa sta priložnosti za domače zapravila Robert Kurež in Mitja Križan, prvi je bil nenatančen, drugemu pa je strel obranil Marko Ranilović.

Izid:
Aluminij - Zavrč 1:1 (0:0)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PVSK
02. 06. 2016 19.43
+17
Kaj vse zamuja Zavrč zaradi nespametnih potez nespametnega človeka... Ko menjaš 7 trenerjev v eni sezoni se vidi da nimaš pojma o nogometu in ko začneš v klub spravljati hrvate je to še samo tista zadnja napaka za popoln neuspeh. Vuk ima denarja da bi si lahko privoščil boljše igralce, če ne drugega raje pripeljal odpisane ali neiskušene Brazilce in Nigerijce kot pa te balkance ki nimajo pojma o nogometu. Samo iz teh razlogov bi raje videl Aluminij v prvi ligi kjer so vsaj mladi Slovenci, ki nekaj obetajo.
tedo9GWTSmedo
03. 06. 2016 11.17
+4
Saj se stalno vidi, da naša nogometna zveza in klubi raje dasta v klub nekega bednega Yugovića (igralca ali trenerja) kot Slovenca ali koga izvem Balkana. Zato tej bedi stalno rečem jugoslovanska liga.