Liga prvakov

Zajc napovedal 'peklenski obračun' s Trenčinom: 'Močnejši smo kot lani in v sredo bomo pravi!'

Ljubljana, 10. 07. 2016 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Priprave na sredino prvo tekmo drugega predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov se v taboru Olimpije bližajo vrhuncu. Slovaški prvak Trenčin bo velika preizkušnja za zeleno-bele, ki so v novejši zgodovini kluba že nekajkrat boleče izpadli iz evropskih tekmovanj.

Miha Zajc (na fotografiji) je bil na tekmi s Celticom med vidnejšimi posamezniki na zelenici.
Miha Zajc (na fotografiji) je bil na tekmi s Celticom med vidnejšimi posamezniki na zelenici. FOTO: Damjan Žibert
Prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov si boste lahko v sredo ogledali na Kanalu A. Tomažu Klemenčiču se bo v studiu ob 20. uri pridružil nekdanji reprezentant, nogometaš in športni direktor Olimpije Sašo Udovič.

Trenčin v Ljubljano prihaja v torek, ob 19. uri pa bodo Slovaki, ki so v domovini zlahka še drugič zapored (in drugič v zgodovini kluba) osvojili državni naslov, opravili tudi trening. Dan kasneje bo v Stožicah na sporedu težko pričakovani obračun, na katerega je prestolnica čakala več kot dve desetletji. Tudi zaradi izjemnih pričakovanj in na papirju močnejšega nasprotnika iz tabora Olimpije ne letijo velike besede, prevladuje pa tihi optimizem in upanje na morebitno presenečenje, ki bi zeleno-belim po gostovanju v Žilini zagotovilo še vsaj štiri evropske preizkušnje. Trener Rodolfo Vanoli naj bi tudi ob zadnjem porazu s Celticom na domači zelenici (1:2) skrival kar nekaj adutov, medtem ko enega glavnih vezistov Mihe Zajca pred številnimi ogledniki seveda ne more (več) skriti. Zajc je bil edini strelec v dvoboju s škotskim prvakom in mladi Primorec je napovedal "peklenski obračun" s Slovaki, veliko težje delo pa pričakuje tudi v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije. 

"Če pogledamo samo drugi polčas tekme s Celticom, smo lahko optimistični pred začetkom nove sezone, ki bo zagotovo precej težja kot minula," je uradna spletna stran citirala Zajca. "Tokrat bomo v vlogi državnega prvaka, ki ga bo vsako moštvo v PLTS želelo premagati in posledično vreči s prestola. Glede prve evropske preizkušnje pa bi dejal, da nas čakata dve izjemno zahtevni tekmi, v katerih si ne smemo privoščiti napak. Po ogledu video analize njihovih pripravljalnih tekem se jasno vidi, da gre za sodobno evropsko moštvo, ki veliko teče in obenem želi igrati všečen nogomet. Ni kaj, že v sredo nas čaka peklenski obračun na Stožicah. Moštvo je tisto, ki z dobro in organizirano igro vrže posameznika na površje. Tokrat sem bil za igro razpoložen jaz, v sredo bo morda nekdo drug, da ne naštevam naprej… Dejstvo pa je, da v kolektivnem smislu potrebujemo še malce časa, da vse stvari sedejo na svoje mesto. Menim, da je letošnja ekipa Olimpije močnejša od lanske, toda šele ko se bomo popolnoma uigrali, bo naša igra na zelenici dobila želeno podobo. Ne dvomim pa, da bomo v sredo pravi."

Tabor Olimpije so razveselile tudi novice o pripravljenosti še enega mladega talenta, vezista Nika Kapuna, ki je po operaciji narastišča med Ahilovo tetivo in peto pred tremi tedni zdaj že začel s treningi. "Operativni poseg je bil uspešen, sedaj pa že opravljam vaje za moč, ki ne bremenijo ahilove tetive. Prav tako sem začel z lažjim kolesarjenjem, tako da sem s potekom rehabilitacije v tem trenutku izjemno zadovoljen. Potreboval bom dobre tri mesece za vrnitev na nogometne zelenice," pravi Kapun, ki je optimističen pred začetkom nove klubske sezone: "Ekipa je zagotovo močnejša kot lani, dejstvo pa je, da bodo novinci potrebovali določen čas za popolno uigranost s preostankom moštva. To, kar smo videli v nadaljevanju dvoboja s Celticom, nas lahko navdaja z optimizmom. Osebno verjamem, da bomo uspešno vstopili v novo sezono že na sredini tekmi s Trenčinom, ki je sicer odlično moštvo. Naši prioriteti pa ostajata ubranitev naslova državnega prvaka in osvojitev domačega pokala."

Pasica Olimpija Ljubljana - AS Trenčin
Pasica Olimpija Ljubljana - AS Trenčin FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blaž Cegnar
11. 07. 2016 13.18
+1
Novice iz sveta športa imajo danes isti namen in učinek kot Igre lakote.
Mungos2
11. 07. 2016 09.39
-2
Olimpija je ista kot Hrvati, polni sami sebe ! Lahko jih raznese ! No, pa bomo videli, iz kakšnega testa so! Sodniki, žal, ne bodo iz Ljubljane !
kemuri
11. 07. 2016 09.11
+0
Imam občutek da bodo vsi naši klubi izpadli v krogih ki sledijo iz Evrope . MB slab, kot že dve leti, brez pravih okrepitev, s slabim trenerjem in z nasičeno , nemotivirano ekipo. Olimpija bi mogla še vsaj 4 5 igralcev pripeljat , ampak zares okrepitev, da bi lahko se čemu nadejala, pa trener nima zmagovalne miselnosti . Domžale pa itak, kot gorica, vikend turisti v Evropi, ne vam kako se jim sploh ljubi igrat ?
xdavid10
11. 07. 2016 09.06
+7
MARIBORČANI: Ko ste bili vi v ligi prvakov je z vami dihala vsa slovenija. Zakaj ne privoščite tekmecu uspeha. Okrog vaše lige prvakov se pa malo zresnite ker dobro vemo kaj vse je šlo narobe da ste prišli not. ČE bi bilo vse kot mora bit je nebi videli. Kaj vam še ni jasno. Tako vam kot Olimpiji bomo slovenci zaželeli veliko sreče in bomo dihali z vami.
kemuri
11. 07. 2016 09.13
+2
Jaz privoščim vsem slovenskim ekipam v Evropi uspeh, kot SLovencu se mi zdi to nekaj samoumnevnega, pa verjemi mi da večina Mariborčanov in ostalih ki navijajo za Maribor prav tako privošči Olimpiji uspeh.
tomjaz
10. 07. 2016 17.33
+7
spet nekateri ne privoščijo uspeha slovenskemu predstavniku v evropi in to je že pri nas že v navadi....
PVSK
10. 07. 2016 15.06
+4
Vsem slovenskim klubom privoščim uspeh v evropi ker zvišujejo koeficient vsem našim klubom ampak realno gledano nimate ne igre ne igralcev... govorilo se je o Lazoviču in Vučiniču na koncu ste pa pripeljali Kirma katerega smo tudi v reprezentanci vsi komaj čakali da se ga znebimo... Vso srečo ampak mislim da vas bo vaša neizkušenost in prevelika samozavest ter medijsko napihovanje pokopalo v prvem krogu.
MaldiniSLO
10. 07. 2016 19.05
+2
Igralce imamo boljše kot maribor...za igro se pa strinjam da ni ravno na nivoju
glej ovega
10. 07. 2016 14.22
+1
glede na prikazano igro...po prvi tekmi se sanje končajo ;)
Chelsea1991
10. 07. 2016 12.36
+0
malo sutra....
aki10
10. 07. 2016 13.26
+3
aki10
10. 07. 2016 12.12
+2
Dejmo Olimpija ole, ti si nam vse, ajde zmagite!!
dugi159
10. 07. 2016 11.25
+0
Tko se govori!