Prva liga Telekom Slovenije

Tomaž Petrovič ni več trener Krškega

Krško, 14. 06. 2016 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Krškega bo v novi sezoni PLTS vodil nov trener, saj se je Tomaž Petrovič s sporazumno prekinitvijo pogodbe poslovil od moštva, čeprav ga je vodstvo kluba hotelo zadržati. Ekipo je vodil od leta 2014, moštvo je iz druge lige popeljal v prvo. Moštvo je zapustilo tudi pet igralcev.

Tomaž Petrovič
Tomaž Petrovič FOTO: Damjan Žibert

Krčani bodo, čeprav so krstno sezono sklenili na šestem mestu ligaške razpredelnice, v novo sezono krenili z novim trenerjem. Tomaž Petrovič, ki je v preteklosti vodil tudi člansko ekipo Interblocka, je Krško prevzel v začetku leta 2014 in ga v lanskem letu popeljal do naslova prvaka 2. SNL ter napredovanja med prvoligaše, med katerimi so Posavci obstali tudi po zaslugi odlične serije v nadaljevanju sezone.

Kot so sporočili iz kluba, so želeli Petroviča zadržati na klopi, od zdaj že bivšega stratega pa so se poslovili s sledečimi besedami: "V klubu smo si prizadevali, da bi ostal, kljub temu razumemo in spoštujemo njegovo odločitev. Z njim je klub do sedaj dosegel največje uspehe- napredovanje iz 2. SNL v 1. SNL (30. maj 2015) in obstanek v prvoligaški druščini (21. maj 2016), za kar se ti, Tomaž, iskreno zahvaljujemo. S tvojim prihodom je v klubu zapihal nov veter, nova energija, s katero si prebudil celotno člansko ekipo in vse, kateri smo ti oziroma vsaj poskušali stopati ob strani. Želimo ti uspešno prihodnost v tvoji profesionalni karieri in da še naprej ostaneš prijatelj krškega kluba."

Ob Petroviču so se od krške zasedbe že pred časom poslovili tudi nekateri igralci. Dino Hotić in Robert Pušaver sta se vrnila v Maribor, Luka Žinko in Luka Volarič bosta nogometno pot nadaljevala v Domžalah, Šime Gregov pa se je preselil na koprsko Bonifiko.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
14. 06. 2016 13.18
+4
In zdej bo spet en domač strokovnjak pršov, pa bo razgnal, kar se je dolga leta gradilo.