Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Olimpijo čaka Krško s spočito, motivirano in lačno četverico Mariborčanov

Ljubljana, 19. 04. 2016 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Olimpije v prihodnjem, 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka domači preizkus s Krškim. To je nazadnje kljub igralcu več moralo priznati premoč Mariboru, slovenskemu aktualnemu prvaku, ki s Krčani letos sodeluje, potem ko jim je pred spomladanskim delom posodil četverico nogometašev. Ti proti matični ekipi niso nastopili.

Bo pa četverica nogometašev, začenši z vročim Dinom Hotićem, nastopila na prihajajoči tekmi Prve lige, ko Krčane čaka gostovanje v Stožicah. Poleg Hotića, mladega slovenskega reprezentanta, so se v Krško preselili še Martin Kramarič, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver. Prav štajerska četverica je eden izmed glavnih razlogov, da je Krško v spomladanskem delu zaigralo kot prerojeno in do prejšnje tekme zbralo celo največ točk po zimskem premoru. Proti Mariboru so brez štirih ključnih nogometašev Krčani bili brez pravih možnosti, precej drugače pa bi znalo biti v Stožicah, ko se bo ekipi znova pridružila spočita in motivirana četverica Štajercev. Prav posojeni nogometaši Maribora bodo skušali zagreniti življenje zmajem, ki bi ob morebitnem porazu in zmagi Maribora izgubili prvo mesto na lestvici. 

Kronaveter se veseli sobotne preizkušnje.
Kronaveter se veseli sobotne preizkušnje. FOTO: Damjan Žibert

A Ljubljančani se ne obremenjujejo s tem, kdo igra za Krško. Še več: že se veselijo obiska Krčanov. "Zmaga v Domžalah nam je vlila novih moči, tako da komaj čakamo sobotni obračun s Krškim,'' pravi junak zadnje Olimpijine zmage Rok Kronaveter, v zadnjem času eden bolj razpoloženih Ljubljančanov. Ti se zavedajo, da je Krško lahko še kako neugoden nasprotnik. Ne nazadnje so jih Posavci enkrat letos že premagali, prav po tem porazu pa se je s klopi moral posloviti Marijan Pušnik, ki je pravzaprav začel preporod ljubljanskega prvoligaša. "V soboto k nam prihaja v goste ekipa, ki je v spomladanskem delu sezone dosegla nekaj izjemnih zmag, kar je dovolj veliko opozorilo za nas, da moramo od uvodnega sodniškega žvižga kreniti odločno in na vso moč proti nasprotnikovim vratom," je še opozoril 29-letni vezist Olimpije.

Žinko napoveduje napadalen nogomet Krškega.
Žinko napoveduje napadalen nogomet Krškega. FOTO: NK Krško

''Nismo še v varni coni. Vsako tekmo gremo na zmago, skušali bomo odigrati, kar se da kvalitetno, hitro in z veliko zadetki v nasprotnikovi mreži. Videli bomo, kam nas bo to pripeljalo,'' pa je iz tabora Krčanov, novincev v prvi Ligi, sporočil kapetan Luka Žinko, sicer nekdanji nogometaš Olimpije.

Tekmo 31. kroga Prve lige si boste v soboto ob 16.35 lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
20. 04. 2016 14.03
+1
Norbert
19. 04. 2016 21.14
+2
No, še en podatek da je NK Maribor velik klub ( za naše razmere) tako da lahko posoja igralce - toliko jih ima.. Po drugi strani - če bi zadnjič ti 4 igralci igrali proti MB bi hitro začeli govorit da igrajo ( pomagajo) Mariboru. Zaj ko niso igrali pa je spet vse narobe!!! Kakšne igrice naj bi tu bile??? Logično pa da bodo dali vse od sebe sedaj proti "Bežigradu 2005" saj pa se tudi njim (KRŠKO) gre za obstanek v 1. ligi !!!
Armonia
19. 04. 2016 21.29
-8
Zgleda, da ste posodli skoraj vse, ker zna igrat samo eden hehe
expert100
19. 04. 2016 20.51
+0
Če bi bili tok dobri jih Maribor ne bi posodil in bi igrali v njihovi prvi ekipi, ne delajte iz muhe slona.
graf
19. 04. 2016 20.08
-12
To je čist isto kot tista štorija ko so krimovke posodile Ajdovkam 6 igralk da bi premagale Gorenje ki je bilo vodilno na lestvi ženske rokometne lige ! Zdaj , če ti štirje niso zaigral proti Mariboru proti Olimpiji pa bodo ..se je treba spet vprašat o "poštenih" namerah Maribora ! Ne vem no , tele zakulisne igrice in ostale razprtije nikakor ne govorijo v prid kao modernemu evro klubu zakar se Maribor šteje , kot kaže ne izbirajo sredstev za dosego naslova ! Lepa hvala , takega kluba ki je pozabil kaj je fair play ne rabimo in ga tudi ceniti ne moremo ...
šmajser1
19. 04. 2016 20.32
+12
Graf...pozanimaj se malo zakaj niso igrali....ne na pamet! Se en "strucko" vec.hehe
Eastman
19. 04. 2016 20.40
+10
Maribor jih je posodil za CELOTNO SEZONO, KRIM pa bi posodil igralke le za eno tekmo.
ajgor76
19. 04. 2016 20.53
+9
Mislim da si nobeden ne želi slišati komentarjev v primeru igranja omenjene četverice in dosezenem enakem rezultatu kot je bil... dvomim da bi takrat enako govorili.. spet bi bila kuhinja, pa prodana tekma, pa ni da ni... mislim da je tako čisto pošteno. ..
Green Bee
19. 04. 2016 20.54
+7
Igralci so bili posojeni na lastno željo in željo trenerja Petroviča, ker bi v Mariboru dobivali le po nekaj minut. Hotič bo jih od poletja naprej zagotovo več. Pozanimaj se preden pišeš neumnosti.
CURVANORD Zanetti
19. 04. 2016 19.28
-4
Nehajte pumpat
buenos1
19. 04. 2016 20.43
+0
kr naj pumpajo..bo prišlo vsaj mal več gledalcev