Prva liga Telekom Slovenije

Mariborčani iz Turčije s pokalom in 20 tisoč evri nagrade

Belek, 17. 02. 2016 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborski nogometaši bodo letošnje priprave v turškem Beleku ohranili v lepem spominu. Domov se bodo namreč vrnili z osvojenim naslovom v tekmovanju "Winter league" in z denarno nagrado v višini 20 tisoč evrov.

Vijolično moštvo, ki domuje na stadionu Ljudski vrt, sedaj že nekaj let zapovrstjo priprave na spomladanski del sezone opravlja v Turčiji. Letošnje zimske priprave bodo zaključili v soboto, v domovino pa se ne bodo vrnili praznih rok. Mariborčani so namreč osvojili prvo mesto v tekmovanju "Winter league", ki ga v Beleku prirejajo za klube, ki se pripravljajo na nadaljevanje ligaških tekmovanj. Nogometaši in vodstvo Maribora so ob pokalu prejeli tudi denarno nagrado v višini 20 tisoč evrov.

Slovenski državni prvaki so zasedli prvo mesto z osvojenimi desetimi točkami (šteli sta zgolj pripravljalni tekmi proti Trenčinu in Sarajevu). Druga je bila češka ekipa Sigma Olomouc, ki je dosegla enako število točk, vendar so imeli Mariborčani boljši količnik, so zapisali na klubski spletni strani. Sledili so Sturm, Steaua in Pogon s po sedmimi točkami, zadnje mesto so osvojili nogometaši hrvaškega Splita.

"Super! Lani smo bili drugi, letos prvi. Prvi pokal je naš že pred začetkom spomladanskega dela sezone, nadaljujemo z zbiranjem in dvigovanjem v maju," je dejal kapetan Marcos Tavares za klubsko stran in napovedal slavje tudi v PLTS.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VSEMOGO?NI1
18. 02. 2016 17.18
+1
uradna novica novi član maribora je postal MILIVOJE NOVAKOVIČ
provokatorr
17. 02. 2016 15.43
+5
in zakaj je pod novico o zimski ligi v turčiji pomembna lestvica slovenskega prvenstva, ki je stara že nekaj mesecev?
šmajser1
17. 02. 2016 13.25
+10
MARIBOR SAMPION!
VSEMOGO?NI1
17. 02. 2016 12.38
+12
čestitke mariborčani. še dve lovoriki letos pa bo super sezona za nami :) tako se dela. še kar tako naprej