Prva liga Telekom Slovenije

Navdušil na preizkusu pri Laziu, pri Domžalah na stranskem tiru, zdaj se Požeg Vancaš seli k Celjanom

Celje, 21. 01. 2016 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G./Ž.L./T.Z.
Komentarji
3

Nekdanji mladi slovenski nogometni reprezentant Rudi Požeg Vancaš se iz Domžal seli v Celje. 21-letni ofenzivni vezist, ki je bil pred leti na preizkušnji pri italijanskem Laziu, se je pri Domžalah v zadnjem času znašel na stranskem tiru, zato se je odločil za prestop k Štajercem. Okrepitvi za Koper in Zavrč.

Elsner Požegu Vancašu v letošnji sezoni ni ponudil veliko priložnosti za igro, zato se ta seli v Celje.
Elsner Požegu Vancašu v letošnji sezoni ni ponudil veliko priložnosti za igro, zato se ta seli v Celje. FOTO: Aljoša Kravanja
Požeg Vancaš velja za velikega nogometnega talenta, s čimer si je prislužil tudi mesto v mladi reprezentanci U-21. Pri 18 letih je bil na preizkušnji pri italijanskem prvoligašu Laziu, kjer se je na eni izmed pripravljalnih tekem zelo izkazal, a je bila tedaj za morebitni prestop v Serie A težava v višini odškodnine. Sedaj se seli v Celje, očitno kot zamenjava za albanskega nogometaša Valona Ahmedija, ki se je pred kratkim preselil k Mariboru. "Izredno sem vesel, da sem prišel v Celje. Tukaj se zame začenja nova zgodba, ponujena mi je izjemna priložnost za dokazovanje. Sem zelo motiviran, prihajam z močno željo po delu. Celjski klub dobro poznam, vem, da gre za odlično organizirano sredino, ki velik poudarek daje razvoju mladih nogometašev. Mnogo lepih stvari o klubu, klubskem vodstvu in trenerskem štabu mi je v minulih dneh zaupal tudi Žiga Kous, s katerim sva bila precej časa soigralca v Domžalah. Že jutri se bom priključil treningom moštva, s trdim delom pa si želim čim prej priboriti zaupanje trenerja in soigralcev," je za uradno spletno stran kluba povedal Požeg Vancaš.

Že pred dnevi sta Celjane sicer okrepila Lovre Čirjak in Žiga Rožej. Čirjak je 24-letni bočni nogometaš, ki je svojo nogometno pot začel v Zadru, pri štirinajstih pa ga je v svojo mladinsko akademijo privabil zagrebški Dinamo. Rožej pa je 19-letni vezist, ki je lansko tekmovalno sezono v dresu mladinske selekcije dravograjskega kluba zaključil z osemnajstimi doseženimi zadetki, poleti pa se je nato pridružil treningom našega članskega moštva. V sedmih mesecih treniranja v Celju se je dodobra privadil na način dela v klubu, izkušnje pa je sicer v tem času še vedno nabiral v 3. SNL, kjer je branil barve Dravograda.

Koper še naprej sestavlja (novo) ekipo
Iz Kopra pa je danes prišla novica, da je kanarčke okrepil nov tujec, in sicer gre za Cesarja Joela Valencio Castillo. Gre za 21-letnega Ekvadorca s španskim državljanstvom. Ekvadorec se lahko pohvali z debijem pri vsega 17 letih v španski La ligi, ko je odigral tekmo v dresu Zaragoze proti slovitemu Real Madridu, so zapisali na uradni spletni strani koprskega kluba. 

 
Zavrč pripeljal še dva
Pri Zavrču so spremembe igralskega kadra že običaj.  Prišla sta dva novinca in sicer hrvaški branilec 22-letni Tin Karamatić, ki je bil nazadnje član portugalskega Olhanenseja in nekdanji mladi nigerijski reprezentant 21-letni Agboyi Ovbokha.

NK Zavrč
NK Zavrč FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufflon
22. 01. 2016 09.00
Novi Rudonja?
Bogomolka7
21. 01. 2016 20.19
+3
Glavno sliko so pa dal tako, kot ga iščejo. Pogrešan je.....
asiblesava
21. 01. 2016 17.54
+1
Koper je iz tekme v tekmo boljši, mislim da iz te ekipe kljub popolnemu remontu nekaj lahko pride. Sicer pa jim bo v #PLTS prvo nasproti stala Ljubljanska olimpija in bomo videli kdo je boljši, Upam da Koperčani ;)