Prva liga Telekom Slovenije

Matić: Raje igram pet tekem v 10 dneh, kot le treniram

Ljubljana, 15. 10. 2015 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije so monotonost priprav na nadaljevanje jesenskega dela prvenstva Prve lige Telekom Slovenije med tednom razbili s prijateljsko tekmo z nižjeligašem Bravom Publikom, na kateri so prišli do visoke zmage 4:0.

Pušnik je bil tokrat s prijateljsko tekmo zadovoljen.
Pušnik je bil tokrat s prijateljsko tekmo zadovoljen. FOTO: Damjan Žibert
V težkih pogojih za igro je četa Marijana Pušnika prišla do visoke zmage (4:0). Trikrat je v polno zabil Rok Kronaveter, zadetek pa je prispeval še nigerijski napadalec Ezekiel Isoken Henty. S tekmo je bil zadovoljen tudi Korošec na klopi zmajev. "V primerjavi s tekmo proti Iliriji so fantje tokrat odigrali bistveno bolje, kar pa je posledica resnega pristopa od uvodnega sodnikovega žvižga dalje. Zadovoljen sem s predstavo vseh, ki so stopili na zelenico, še posebej pa bi izpostavil trud in pristop igralcev, ki prihajajo iz mladinskih vrst. Držali so se vseh napotkov in zasluženo zmagali," je bil s pristopom in odnosom svojih varovancev zadovoljen strateg Marijan Pušnik. 

Monotoni treningi zaradi reprezentančnega premora so malce zmotili tudi izkušenega, 32-letnega vezista Olimpije Darijana Matića. "Iskreno povedano raje odigram pet zahtevnih tekem v desetih dneh, kot pa 'le' treniram. Zavedamo se, da bo veliko odvisno od tekme z Luko Koper. Tudi za nadaljnje vzdušje v moštvu pred obračunoma s Celjem in Mariborom. A gremo lepo počasi, korak za korakom, kajti v nasprotnem primeru bi bil lahko pristanek precej boleč," je za uradno klubsko stran povedal Matić in poudaril, da so prihodnje tekme Olimpije - prva prihaja v nedeljo na Bonifiki proti Kopru v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYU - lahko ključne pred zimskim premorom.  "Dejstvo je, da vstopamo v najpomembnejše obdobje jesenskega dela, ko si lahko z dobrimi igrami zagotovimo izjemno izhodišče pred nadaljevanjem sezone. Ne smemo pozabiti, da smo si trenutni položaj na lestvici priborili z napornim delom, vloženim trudom in pozitivno miselnostjo. Vsakršno odstopanje od začrtanih smernic bi lahko privedlo do nepopravljivih posledic. Želimo si zmagati na vsaki naslednji tekmi, to je naše edino vodilo," je še poudaril izkušeni Ljubljančan.

Matić pravi, da gredo zmaji korak za korakom.
Matić pravi, da gredo zmaji korak za korakom. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so manjšo krizo – ko so remizirali z Domžalami in doma izgubili z Zavrčem – uspešno prebrodili in še pred reprezentančnim premorom v Stožicah napolnili mrežo Krškega. Premor je bolj prav prišel Koprčanov, ki so na zadnjih petih tekmah zbrali zgolj štiri točke (zmaga, remi in trije porazi), trenutno pa na lestvici PLTS zasedajo osmo mesto. Olimpija ima pred nadaljevanjem sezone štiri točke prednosti pred Gorico, ki se je nedavno okrepila z nekdanjim slovenskim reprezentantom Goranom Cvijanovićem, pred Mariborom, ki bo v soboto gostoval v Celju (v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYU), pa zmaji držijo sedem točk prednosti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
15. 10. 2015 20.39
+5
Mata je kaliber za repko!
SmejemSe
15. 10. 2015 22.21
+2
rambek
15. 10. 2015 14.26
+4
tekma je najboljsi trening
macek_garfield
15. 10. 2015 14.03
-12
ze spet prispevek o tem tretjerazrednem klubu, upam, da boste vsak dan pisali ko se bo ta klub zacel potapljat kot titanik
IHateItHere
15. 10. 2015 14.22
+11
si ti dan in noč na 24 kur, in samo kopiraš in prilepiš komentarje pod članke o olimpiji?
buenos1
15. 10. 2015 14.35
+10
kljub prispevkom o tretjerazredni ekipi imamo srečo, da si prvorazredni maček vedno zna vzeti minutko časa, v svojem sicer zelo natrpanem dnevu, polnem doživetij in osebnih podvigov, ter nas razveseli z svojimi strokovnimi komentarji...
Zverina56
15. 10. 2015 15.11
+9
Hahah...prej bi rekel da je tale maček en navadn couch po.ta.toe :D cele dneve presedi na kavču in se baše s čipsom in apaurini ker ga take novice takoj vržejo iz tira :F
lookaaa
16. 10. 2015 09.47
+3
kako si mucek lahko tako primitiven. sam navijam za mb, a si vseeno zelim mocne olimpije, zaradi zanimivosti lige, dviga kvalitete slovenskega fuzbala... oba veva, da trenutna olimpija ni tretjerazreden klub, ce ne nebi pisala postov pod to temo, sploh naju nebi tangirala. letos bo se zanimivo.
User513426
16. 10. 2015 16.32
+1