Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Tavares želi postati najboljši strelec v zgodovini

Novo mesto, 09. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Maribor je v Novem mestu na naporni tekmi slavil šele po novi herojski predstavi svojega kapetana Marcosa Tavaresa, ki pravi, da želi pred upokojitvijo postati najboljši strelec v zgodovini Prve lige. Trener Krke Andrej Kastrevec pohvalil mlade moči, ki so dolgo časa kljubovale prvakom.

Več videovsebin
  • Tavares želi postati najboljši strelec v zgodovini 1. SNL
    02:04
    Tavares želi postati najboljši strelec v zgodovini 1. SNL
  • Andrej Kastrevec po porazu z Mariborom
    02:28
    Andrej Kastrevec po porazu z Mariborom

Ni blestel, toda Maribor je na gostovanju pri Krki prišel do tistega, kar je pred derbijem z Olimpijo praktično nujno potreboval. Vijoličasti so na Portovalu še pred prvim sodnikovim žvižgom zaostajali že za rekordnih deset točk za večnimi rivali, ki jih v medsebojnem obračunu pričakujejo 21. novembra.

Trener Krunoslav Jurčić je pred našim mikrofonom priznal, da to ni bila dovolj dobra predstava njegovih fantov, ki jih je pred nepričakovanim razočaranjem rešil kapetan Marcos Tavares s svojim prav tako razpoloženim kolegom iz konice napada Gregorjem Bajdetom.

"Težko je, ko imate en neugoden termin tekme, to je vseeno nek šok za igralce. Ob dveh je res precej zgodaj," je za 24ur.com povedal Jurčić.

"Dan je bil topel, morda zelenica ni bila v najboljšem stanju, ko pa imaš nasprotnika, kot vi pravite, ki se tako zapre, potem je to težko 'odblokirati', toda ne bi želel iskati prevelikih opravičil, danes nismo bili pravi in tega se moramo zavedati, jaz pa moram to kot trener prvi priznati. Toda velik dobitek so te tri točke in dejstvo, da smo v tako slabi izdaji zabeležili zmago," je nadaljeval.

"Tavares? V takšnih tekmah je vedno pomemben ta prvi gol, ki se po navadi zabije po nekih prekinitvah. Toda pomembno je imeti tudi takšnega mojstra, kakršen je Tavares, ki odpre to tekmo z golom in jo nato še zaključi s podajo. Mi vemo, kakšna je njegova vrednost, zato mu tudi tako zaupamo."

Gregor Bajde in Tavares sta vedno bolj ubijalski napadalni dvojec.
Gregor Bajde in Tavares sta vedno bolj ubijalski napadalni dvojec. FOTO: Damjan Žibert

Pred gostovanjem v Stožicah je Jurčić dejal, da takšne tekme dvigujajo na višjo raven celotno slovensko ligo, Maribor pa po njegovih besedah v Ljubljani kljub državnemu naslovu ne bo favorit.

"Najprej se moramo dobro odpočiti, nato pa bomo imeli dovolj časa, da se pripravimo. Mislim, da je dobra stvar, da se je ob močnem Mariboru pojavila še močna Olimpija. To lahko slovenski nogomet dvigne na še višjo raven," je nadaljeval Jurčić.

"Maribor ni favorit, stanje na lestvici tudi dokazuje, da ni favorit. Mi bomo dober nasprotnik in skušali bomo izkoristiti vsako svojo priložnost, naša forma je dobra, morda tega danes nismo pokazali, toda jaz preko treningov vem, da smo v zelo dobrem stanju. Tako da bo to zelo lepa tekma," je še dodal:

"Da bi bil poraz že usoden? Ne. Ne, ne, ne ... V priprave na tekmo ne bomo šli tako, mi gremo od tekme do tekme, prvenstvo je še dolgo. Ta tekma je pomembna, toda mislim, da še ni odločilna."

Welbeck je eden od dveh izvajalcev najstrožjih kazni pri Krki, toda streljal je Josip Fuček.
Welbeck je eden od dveh izvajalcev najstrožjih kazni pri Krki, toda streljal je Josip Fuček. FOTO: Miro Majcen

Tekma bi dobila precej drugačne obrise, če bi Josip Fuček po akciji Nane Addoja-Welbecka Maseka v prvem polčasu izkoristil najstrožjo kazen, ki si jo je priboril sam, a je meril visoko preko gola. Welbeck je za 24ur.com dejal, da zamer ni, čeprav je na seznamu izvajalcev tudi on sam.

"V redu je ... Govoril sem z njim in dobro je. Midva sva izvajalca in ustreliti mora eden od naju. Ni težav. Bom naslednjič streljal jaz? Morda pa res ..." je po tekmi povedal Welbeck

"Tekma se začne z 0:0 in četudi so proti Velenju odigrali dobre tekme, smo se mi želeli pokazati v najboljši luči. Dali smo vse od sebe, toda na koncu je Maribor le Maribor," je nadaljeval:

"Mislim, da niso začeli preveč dobro, a vsi vemo, da je Maribor pač Maribor. Igrajo na dober način in imajo dobro statistiko in vse. Doma smo skušali odigrati dobro tekmo, a na koncu nismo mogli storiti nič drugega."

Pred nadaljevanjem sezone si Welbeck želi dobrih treningov, ki jih bo Krka opravila med reprezentančnim premorom, pogled pa se mu obrača tudi proti večnemu derbiju.

"Potrebujemo točke, seveda, toda čaka nas še ena dobra ekipa, Olimpija. Bo precej težko. Toda bomo videli, trdo bomo delali med tem premorom, da bi popravili nekaj napak in videli bomo, kako bo," je dodal Welbeck:

"Kdo bo dobil derbi? Ne želim si reči nič, obe ekipi sta zelo močni. Upajmo, da bo dobra tekma za vse navijače in vse, ki si bodo ogledali tekmo. Upam, da bomo uživali v dobri tekmi. Le to lahko rečem. To sta dve izvrstni ekipi."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
09. 11. 2015 17.59
+10
TAVA TI SI CAR!TI SI MARIBOR!TI SI VIOLA!SI NAJBOLJSI!IN HVALA,DA SI V MARIBORU!
rambek
09. 11. 2015 12.44
-3
Tavaresov cas se izteka zato ga izkoristite.
POVEMRESNICO
09. 11. 2015 12.33
-10
Prvi in edini ŠTEFAN ŠKAPER. FORZZA PEF.
Debely
09. 11. 2015 08.00
-11
Naj sanja dalje.