Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Celjani zadali prvi poraz vijoličastim in sedli na štajerski prestol, Tavares ujel Škaperja

Celje, 25. 11. 2017 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Štajerski derbi v 17. krogu PLTS je postregel z zmago Celja nad aktualnimi slovenskimi prvaki iz Maribora. Grofje so z novo zmago še podaljšali svoj niz zaporednih zmag, violičasti pa so na Areni Z'dežele doživeli svoj prvi poraz v tem prvenstvu. Edina svetla točka grenkega poraza je zadetek Marcosa Tavresa s katerim se je kapetan na lestvici izenačil s Štefanom Škaperjem.

Več videovsebin
  • Gol Rudija Požega Vancaša na tekmi Celje - Maribor
    01:15
    Gol Rudija Požega Vancaša na tekmi Celje - Maribor
  • Gol Biana Paula Šauperla na tekmi Celje - Maribor
    01:15
    Gol Biana Paula Šauperla na tekmi Celje - Maribor
  • Rekordni gol Marcosa Tavaresa na tekmi Celje - Maribor
    01:18
    Rekordni gol Marcosa Tavaresa na tekmi Celje - Maribor
  • Izjava Dušana Kosića po tekmi Celje - Maribor
    00:33
    Izjava Dušana Kosića po tekmi Celje - Maribor
Darko Milanič nemudoma po porazu v Celju ni želel dati izjave za Kanal A. Njegov trenerski kolega na celjski klopi Dušan Kosić pa je brez zadržkov spregovoril z našim Maticem Flajšmanom.

Mariborčani so se z gostovanja v Rusiji vrnili bogatejši še za drugo točko letošnje izvedbe skupinskega dela Lige prvakov. Še pred tem so varovanci Darka Milaniča dobili tudi veliki derbi PLTS ter po prvem porazu Olimpije splezali na vrh ligaške razpredelnice, ki so ga vnovič zavzeli po četrtem krogu prvenstva. Po uspehu na zadnjih nekaj tekmah pa jih je v Celju pričakal hladen tuš. 

Med tistimi, ki niso mogli prispevati deleža v boju za nove mariborske točke, je bil poleg poškodovanih (Aleksander Rajčević, Luka Zahović, Denis Šme) tudi kaznovani Marwan Kabha. Brez pomembnega aduta sredine igrišča pa so bili tudi tudi domači, ki so v svojih vrstah pogrešali Janeza Piška

Martin Milec (desno) obkrožen z nogometaši Celja.
Martin Milec (desno) obkrožen z nogometaši Celja. FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so silovito začeli obračun in Mešanović je po tem, ko je v četrti minuti zahteval igro z roko Dejana Kelharja, v naslednjem napadu dobil skok po predložku z desne in zatresel prečko nemočnega Metoda Jurharja.

Vijoličasti so skušali na zelenici opravičiti vlogo favorita, vendar pa je Celjanom z nekaj priložnostmi uspelo zamajati obrambo gostov ter s prostimi streli zapretiti vratom Jasmina Handanovića. S strelom z razdalje je poskusil tudi Filip Dangubić, čigar poskus pa je je romal mimo desne vratnice. Celjani so nato prevzeli pobudo na zelenici in še stopnjevali pritisk na vrata aktualnih prvakov, ki so se z vsemi močmi branili. 

Mariborčani nikakor niso uspeli najti rešitve za agresivno taktiko rumenih, ki pa so se po nekaj minutah le umirili in na svoj račun so spet prišli gostje. Z razdalje si je priložnost zagotovil Dare Vršić, vendar pa je še pravočasno posredovala domača obramba. 33- letnik je bil nevaren tudi v 28. minuti, ko pa se je izkazal domači vratar. 

Kapetan Celja Jure Travner je lahko po zadnjem sodnikovem žvižgu proslavljal velik skalp.
Kapetan Celja Jure Travner je lahko po zadnjem sodnikovem žvižgu proslavljal velik skalp. FOTO: Damjan Žibert

Celjani vsekakor niso obupali in vknjižili prvi strel v okvir vrat, pod tega se je podpisal Luka Šušnjara, ki pa pri zaključku ni bil uspešen. 

Prav prva priložnost Celjanov pa je še dodatno razgrela goste, tako si je po akciji Vršića zaključni strel prislužil moskovski junak Mešanović, ki pa tokrat ni uspel spraviti žoge za hrbet nasprotnikovega vratarja. 

To pa je zato uspelo Celjanom, ko so je po metu iz avta v 47. minuti s strelom v daljši kot domače v vodstvo povedel Rudi Požeg Vancaš. Zadetek je kot hladen tuš zbudil Mariborčane, ki so si po priložnostih Valona Ahmedija in Mitje Vilerja skušali zagotoviti izenačenje. Ker slednjima to ni uspelo, je strateg vijolic namesto makedonskega nogometaša v igro poslala Marcosa Tavaresa, ki je že večkrat prevesil tehtnico v prid Maribora. 

Mariborčani (desno Aleks Pihler) so že na prvem medsebojnem obračunu v Ljudskem vrtu ostali brez polnega plena. Tudi v Mariboru je tako kot v soboto blestel vratar Metod Jurhar.
Mariborčani (desno Aleks Pihler) so že na prvem medsebojnem obračunu v Ljudskem vrtu ostali brez polnega plena. Tudi v Mariboru je tako kot v soboto blestel vratar Metod Jurhar. FOTO: Damjan Žibert

V 60. minuti je ob naletu Maribora prišlo do trčenja vratarja Metoda Jurharja in Mešanovića, domači vratar pa je po zdravniški oskrbi le uspel nadaljevati z igro. Šest minut kasneje je na njegova vrata že streljal Viler, ki pa je le za las zgrešil vratnico. 

Podjetnejši gostje so se na vse pretege trudili prevesiti rezultat v svojo korist, zaradi česar so Celjane stisnili pred domača vrata, vendar pa so bili glavni strelci Maribora ob zaključnih strelih preveč nenatančni.

Časa za izenačenje je bilo vedno manj, zato je stvari v svoje roke vzel Tavares, ki pa s štirinajstih metrov ni uspel prelisičiti zanesljivega Jurharja. Slednji se je izkazal tudi ob novem poskusu z glavo Mešanovića in preprečil slavje gostov s štajerske prestolnice. 

Namesto zadetka v mreži Celjanov pa je težave vijoličastih še poglobil rezervist Bian Paul Šauperl, ki je v dolga leta nosil dres Maribora. 22-letni napadalec je izkoristil podajo pred vrata Handanovića in povišal vodstvo rumenih na 2:0. Končni izid je iz enajstih metrov postavil Tavares, ki se je z novim zadetkom izenačil z rekorderjem slovenskega prvenstva Štefanom Škaperjem (2:1). 

Pasice za 17. krog PLTS - 1
Pasice za 17. krog PLTS - 1 FOTO:

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog:

Celje ‒ Maribor 2:1 (0:0)
Požeg Vancaš 47., Šauperl 90.; Tavares 94.

Postavi:

Celje: Jurhar; Džinić, Kelhar, Travner, Brecl, Šušnjara (od 83. Šauperl), Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta, Vidmajer. Na klopi: Rozman; Predragović, Cikaqi, Jazbec, Kesić, Križan.

Maribor: Handanović; Viler, Billong, Šuler, Milec, Vrhovec, Pihler (od 61. Bajde), Ahmedi (od 57. Tavares), Hotić (od 78. Bohar), Vršič, Mešanović. Na klopi: Obradović; Ogrinec, Palčič, Uskoković.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (231)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bossanoga
26. 11. 2017 15.09
In smotani tavares se reži in slavi, kot da je Maribor zmagal najmanj 7:0. Tu se vidi, kdo dela za ekipo, kdo pa sam zase.
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.31
Dany75
26. 11. 2017 15.07
+2
Spet se bom ponavljal ... MILANICA JE TREBA CIMPREJ NAPODIT IZ MRIBOR ! Pika. On bo NK Maribor unicil !
infostriker
26. 11. 2017 13.27
+2
OOOOOOOOOOOOO kakšn gol je dal Vancaš! Prava petarda! Kosič ima tega Milaniča v malem prstu. Že ko je treniral Olimpijo jim Maribor ni mogel do živega. Zaslužena zmaga Celjanov!
1aspik
26. 11. 2017 13.21
+1
Maribor sramota LP. Nadaljuje tudi sramota 1.Slovenske lige...
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.50
-1
Armonia
26. 11. 2017 12.52
Sklep po včerajšnji tekmi: Maribor je zadnji med šampioni v Evropi, v Moskvi je trenutno neodločeno, na Štajerskem je pa drugi, kar sploh ni slabo.
Uporabnik113089
26. 11. 2017 11.43
+2
To je prva slovenska liga. Fantje z´dežele so razritili evroligaša....Šuler je bil zgodba zase. V treh korakih je zaostal 5m..... Tekma na ravni NK Britof : NK Visoko...
FAUSTOS1
26. 11. 2017 11.39
+2
milanič še ni podal izjave-čaka da bo zaho dal navodila
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 12.06
+1
Je dal ze vceraj izjavo imas jo na nogomaniji
RedRooster
26. 11. 2017 11.34
+0
Če bi igrali še 15 minut bi bilo 2-3; sicer pa je Celje podobno kot naša Olimpija in prazne Stožice, GD so edina Olimpija v Stožicah, ko nebo Mandarine, nebo več nič, Maribor bo pa še vedno prvi in potem se bo videlo, da edini v Ljubljani, ki jim je za zmaje so GD, ostalim je samo do nekega velikega dogodka; pojdite danes v Stožice, pa da vas vidim navijače, ko bo težka tekma, na igrišču podobnemu njivi; igrišče ima spodaj na 10cm prepletene grelne cevi pa je še vedno njiva, ker bog ne dovoli ogrevanja dokler se ne poplača delavce, ki so zastonj gradili objekt v največji zimi; zaposleni pa verjetno sploh ne vedo, kakšno funkcijo ima "reverzibilno" ogrevalno hladilni sitem stadiona in dvorane! Sicer pa imam občutek, da bo Krško danes težak nasprotnik in zato gremo navijat!
titema
26. 11. 2017 11.19
+1
Kdor visoko leti nisko pade in tako je to Milanič,ko zmagujejo napihjen kot puran,ko pa zgubijo pa se joče,da so vsi drugi krivi ne pa on.Mislim,da se naj malo spusti na realna tla.Vesel sem pa do so jim Celski grogi vzeli skal in pokazali kako se igra nogomet.Bravo celski fantje.Upam,da se Zaho preveč ne joče.
šmajser1
26. 11. 2017 12.25
-3
Brezskerbi da ne joce....ma ligo prvakov in 15 mil....je prvi v prvenstvu....se ti kaj ni jasno!
Le vkup uboga gmajna
26. 11. 2017 10.41
+3
MilaNIĆ je danes dopoldne, ko je čez noč temeljito analiziral sinočnjo tekmo, dejal, da je kriv zgodnji zadetek Celja.
Svetec 2021
26. 11. 2017 10.37
+3
Mam občutek da so Mriborčani Stave igrali ker kvota za zmago celja je bila res lepa.
Le vkup uboga gmajna
26. 11. 2017 10.31
+2
Na svetu so trije nogometni klubi,ki mi že ob omembi njihovega imena dvignejo vsebino želodca, Barcelona, Manchester United in Maribor.
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 09.44
+2
Nekaj za nasega Ribica!!! Prodamo barko,ki je bila letos delno obnovljena (krmni del na novo plastificiran, ojačan, nova revizijska vrata,obnovljen kokpit, dodan kemični WC...) na novo nanešen antifouling, novi bimini top, v kompletu je še transportna cerada za kokpit, bivalni šotor za kokpit, pomožni motor Tomos 4, nove navigacijske luči, nova troblja, Garmnin fishfinder, Honda 20 štiritaktni motor,letnik 2010, kateremu je bil lansko leto zamenjan impeler, svečke, itd.(servis na pooblaščenem servisu okoli 500€). V kompletu je tudi prikolica (750 KG), ki se jo vozi z tretjo tablico, ojačana za večjo težo, popolnoma obnovljena ( novi winch, nova zajla, novi kolesni ležaji, zajle, obnovljena naletna zavora, novi blatniki, vsi valjčki so novi,..). Barko prodajamo, ker bi radi kupili večjo. Cena 5700 evrov. Potivam vse ki bi radi financno pripomogli, da napisejo svoj e-mail. Se bomo privat o vsem dogovorili. Darkec bo vesel Bozicnega darila mi pa tudi ko Zaho pripelje novega trenerja. Upam da ne bo pol izgovor v smeri ribice ne prijemajo ker je morje preslano:-D Mu barko takoj potopimo
aki10
26. 11. 2017 09.22
+9
Bravo zeleni Dule! Ribic je pa se enkrat pokazal kaksen sportnik je. Po porazu se je skril pred novinarji in ni hotel dati izjave..
VSEMOGO?NI1
26. 11. 2017 09.28
+6
mallonge
26. 11. 2017 10.43
+1
In če temu sploh lahko rečemo izjava ali pa samo običajno briljiranje.
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.33
-1
če bi pa dal izjavo, bi ga spet pljuvali, tak da a ima kakšen smisel?
Le vkup uboga gmajna
26. 11. 2017 09.13
+3
In danes Olimpija spet zasede vrh lestvice in vsi štajerski otroci v neutolažljiv jok!
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 09.49
+1
Olimpija v primeru zmage bo ostala druga ta konec tedna
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 09.49
+0
Olimpija v primeru zmage bo ostala druga ta konec tedna
Le vkup uboga gmajna
26. 11. 2017 10.13
+2
Smeljo
26. 11. 2017 10.25
+1
Zanetti ma prou, ker stejejo medsebojne tekme, ne vem pa a samo na koncu al med celo sezono
Le vkup uboga gmajna
26. 11. 2017 10.26
+3
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 12.03
+1
Ne vem ampak se mo zdi da si hotel biti zaljiv s stajersko logiko. V kolikor se pravila niso spremenila ekipi z enakim stevilom tock, se gleda najprej statistika medsebojnih tekem ce sta tu ekipi izenaceni pol se gleda statistika prejetih in danih golov v ligi. Ti pa se frajerisi dalje in trobi svojo resnico naprej da bos srecen
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.34
ti uboga gmajna točkovno bosta izenačena če nisi videl lestvice
Mister iks
26. 11. 2017 09.00
+7
Olimpija śe nikoli ni izgubila v ligi prvakov... kake legende
saturnsky23 saturnsky23
26. 11. 2017 09.51
-2
Bolje nigdar igrati, kot napravit 100letno sramoto. Doma 0 : 7. Katastrofa. Zgodovinski rekord, dosežen v Mariboru. Neponovljivo.
Optimisty
26. 11. 2017 10.01
+0
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.36
če ne špilaš nikoli tam valda ne moreš zgubit..ane hehehehe...saturnček a psg-barca pa ni bla sramota al kaj?
Martin Riggs
26. 11. 2017 07.41
+12
Milanič, milanič...se vidi da si prjatu od Katanca. ne spravis enega komentarja skup...kaj sele pametnega
engar
25. 11. 2017 22.52
-31
Komentar: Ne, se ne strinjam. Igrali smo fantastično. Dominirali smo celo tekmo. Imeli veliko priložnosti. A zaradi dežja in razmočenega terena izgubili.....
zabuko
25. 11. 2017 23.10
+69
Zaradi dežja in premočenega igrišča ni še nobeden izgubil, če daš manj golov pa vedno
Optimisty
26. 11. 2017 09.18
+3
engar
26. 11. 2017 09.40
+7
Niste zgleda dojeli, da sem napisal Milaničev komentar...
Optimisty
26. 11. 2017 10.02
+1
Sarkazem, dojel vsaj jaz. Pošteno napisano. +
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.39
degenos
25. 11. 2017 22.50
+10
A v sredo pa pokal .... to bo zanimiv ..hehehe
MaunelNeuer
26. 11. 2017 15.40
tudi 3 gole zaostanka so klubi že nadoknadli ..ane samo če bo MB tak špilal kot v Moskvi pa žabe res nimajo šanse
šmajser1
25. 11. 2017 22.46
-6
CESTITKE TAVA! SE EN GOL PA SI NAJBOLJSI! CELE CESTITKE TUDI VAM, IGRATE DOSTI BOLJ AGRESIVNO IN V NAPAD...NASI PA, JA ZOGA DANES PAC NI HOTLA V GOL, SICER NISMO TAKO SLABO IGRALI, TAK DA NIMAM KAJ OCITAT, LE VILER IN VRHOVEC STA ME RAZOCARALA..NIC TRAGICNEGA...MARIBOR SAMPION...(UPS...nisem pa slisal izjave nasega vrlega Milanica)...
degenos
25. 11. 2017 22.48
+12