Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Na Bonifiki je 'zapihal' Kronaveter: Mariborčan z izjemnim zadetkom prinesel zmago Olimpiji

Koper, 06. 11. 2016 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Olimpija je odgovorila na zmago Maribora in tudi sama osvojila tri točke ter po zaslugi slavja v Kopru ostala na vrhu lestvice pred reprezentančnim premorom (2:1). Zeleno-beli so v drugem polčasu precej popustili in po vodilnem zadetku Leona Benka je izenačil Matej Pučko, nato pa je s pravim evrogolom tekmo odločil Rok Kronaveter.

Več videovsebin
  • Izjava Luke Elsnerja po zmagi v Kopru
    00:52
    Izjava Luke Elsnerja po zmagi v Kopru
  • Vrhunci tekme FC Luka Koper - Olimpija Ljubljana
    11:56
    Vrhunci tekme FC Luka Koper - Olimpija Ljubljana
V tekmo smo šli malce bojazljivo. Tega sem se malce tudi bal, ker veliko igralcev ni nastopilo, prvič smo igrali v tem sistemu, na koncu koncev pa nam je načrte močno pokvaril tudi hitro prejeti zadetek. Naredili smo veliko napak, Olimpija je bila celo nevarnejša po naših napakah, bolj kot da bi si sami kaj zgradili. V drugem polčasu sem si, kot sem rekel, zaželel, da bi šli na zelenico kot moški, zabili smo gol, to pa je fante dvignilo. A na koncu smo drago plačali dejstvo, da nimamo praktično nobene zamenjave. Vseeno smo tudi fizično padli, nato pa dobili gol po padcu zbranosti. Po našem kotu so šli na nas praktično pet na enega, to se ne bi smelo zgoditi, a dobro. Čestitam Olimpiji, zaslužili so si zmago, tu ni dileme, na nas pa je, da čakamo na naše igralce, ko pa se vrnejo, bomo najbrž videti bolje. Igor Pamić, trener Kopra za Kanal A

Maribor je odgovoril na zdrs v Kidričevem in pred gostovanjem Olimpije v Kopru spet zavzel vrh lestvice. Trener zeleno-belih Luka Elsner je od prve minute sestavil zelo napadalno postavo za napad na Bonifiko, kjer je imela Olimpija do zadnjih sezon izjemno negativen izkupiček. Začeli bodo Leon Benko, Etien Velikonja in tudi Blessing Eleke, medtem ko domači strateg Igor Pamić ni mogel računati na morda največjega zvezdnika slovenskega prvenstva Danijel Pranjić. Pamić je na klopi pustil tudi Zlatana Muslimovića, v prvi postavi pa je tako kot Antonio Delamea Mlinar v enajsterici zmajev začel novopečeni reprezentant Gregor Sikošek. Vreme se je za razliko od ostalih prizorišč tega kroga vsaj malce usmililo nogometašev, na Bonifiki pa se tudi za tradicionalno najbolj obiskano tekmo sezone ni zbralo veliko navijačev. Vsi še niso zavzeli svojih mest na glavni tribuni, ko je moral Marijan Antolović že prvič po žogo v svojo mrežo. Miha Zajc je na boku lepo zaposlil Velikonjo, ta pa še lepše v sredini Benka, ki je "na prvo" neubranljivo zadel ob bližnjo vratnico. Olimpija je nadzirala dogodke na zelenici, Benko je v 21. minuti padel v kazenskem prostoru, a dobil le rumeni karton za simuliranje. Zeleno-beli, ki so tokrat igrali v črni barvni kombinaciji, so bili še dvakrat blizu zadetku za 0:2. Po pobegu Elekeja po levem boku je Antolović strel Afričana ustavil, odbito žogo pa je ob že premaganemu hrvaškemu vratarju v prečko poslal Kronaveter.

Antolović je moral nato še pred iztekom prvih 30 minut še enkrat posredovati, tokrat po strelu Benka, ki pa je bil preslab. Ed Kevin Kokorović se je podpisal pod najnevarnejši poskus kozlov v prvem delu, ki je tudi po zaslugi odboja od enega izmed gostov zgrešil cilj za kakšen meter. V 34. minuti se je za strel z okoli 30 metrov odločil Kronaveter, ki je želel presenetiti vratarja Kopra, a mu je uspel le prvi del načrta, drugi, natančen strel, pa je ob neprepričljivi reakciji Antolovića izostal. Eleke je z novim dobrim prodorom z levega boka prišel do strela znotraj kazenskega prostora v 39. minuti, ko je Nigerijec meril v zunanji del mreže. Benko je v enem zadnjih napadov polčasa zapravil nemogoče, ko je bil po podaji z leve pred vrati v prepovedanem položaju najprej prekratek Eleke, hrvaški napadalec pa je z dobrega metra meril prek vrat. Zmaji so zelo dobro začeli tudi drugi polčas, Zajc se je mojstrsko obrnil in prodrl do 16-metrskega prostora, kjer je zaposlil Benka, strel Hrvata pa je zletel v prečko ob sicer že dvignjeni zastavici stranskega sodnika, ki je označil nedovoljeni položaj. Koper je v 52. minuti nenadoma izenačil: po kotu je Matic Paljk izvrstno meril z letečim volejem, a zadel le prečko, odbito žogo pa je z glavo tudi ob posredovanju Delamee Mlinarja v dvoboju dveh kapetanov za hrbet Roka Vodiška pospravil Matej Pučko. Gostje so poskušali s hitrim odgovorom in v 60. minuti zahtevali najstrožjo kazen po tem, ko je predložek s strani v roko zadel Ivorja Horvata, a se sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem niso odzvali. Še pred prvo menjavo, Elekeja je Elsner zamenjal z junakom zadnje ljubljanske zmage Andražem Kirmom, je Benko zapravil lepo priložnost za novo gostujoče vodstvo, ko je z glavo povsem osamljen zgrešil po predložku Denisa Klinarja z desne. Elsner je poskusil še z Ricardom Alvesem, ki je zamenjal Darijana Matića.

Koprčani so spet namučili Olimpijo na svoji zelenici, ki je za Ljubljančane že tradicionalno neugodna.
Koprčani so spet namučili Olimpijo na svoji zelenici, ki je za Ljubljančane že tradicionalno neugodna. FOTO: Damjan Žibert
Težko bi se strinjal z vami, da je bil (Koper, op. a.) precej boljši. Mi smo dobili ta zadetek iz prekinitve po tem, ko bi morali reševati zadeve že v prvem polčasu z večjo razliko. In takšne tekme so ponavadi nevarne, da lahko iz prekinitve dobiš zadetek. Potem je bilo pet minut res malce zmede pri nam, ampak smo zadeve spet postavili na svoje mesto. Ne smemo trepetati toliko časa in se mučiti, ker moramo zadeve reševati prej. Vseeno je to velika zmaga za nas, ker smo pod pritiskom delovali in zelo sem vesel za fante, ki so res dali vse od sebe, a reči moramo reševati prej. Tisti prvi polčas bi se moral končati z 2:0, potem pa bi bila tekma že odločena. Luka Elsner, trener Olimpije za Kanal A

Po tem, ko je volej Benka v kazenskem prostoru v roko zadel svežega reprezentanta Sikoška, so nogometaši Olimpije spet brez uspeha zahtevali najstrožjo kazen, čeprav bi žoga letela proti vratom, Sikošek pa jo je sicer držal ob telesu. Sikošek se je dobro odzval tudi po prodoru rezervista Juliusa Wobaya, čigar predložek pred vrata je uspel izbiti. Pamić je svojo prvo potezo povlekel šele dobrih 12 minut pred iztekom rednega dela, ko je priložnost v konici napada dobil izkušeni Jaka Štromajer. Navijači Olimpije so za vrati Kopra v 81. minuti začeli s pravo revijo pirotehnike in morda tako upali na pozno prebujenje svojih ljubljencev. Pamić je za zaključek obračuna v ogenj poslal tudi prekaljenega bosansko-hercegovskega strelca Zlatana Muslimovića, medtem ko se je Olimpiji čas za iskanje zmagovitega zadetka iztekal. Toda takrat, v 88. minuti, je z izjemnim strelom udaril najboljši nogometaš minule sezone Kronaveter. Wobay je po ubranjenem kotu potegnil v protinapad in nato zaposlil Kronavetra, ki je z okoli 25 metrov natančno meril v zgornji kot vrat nemočnega Antolovića. To je bil zadetek, vreden zmage na vsaki tekmi, toda Koprčani so pritiskali do zadnjih minut. Olimpija vseeno ni imela veliko težav z branjenjem zmage, ki ji je prinesla povratek na vrh lestvice pred začetkom reprezentančnega premora.

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog:

FC Luka Koper ‒ Olimpija Ljubljana 1:2 (0:1)
Pučko 52.; Benko 5., Kronaveter 88.

Postavi:

Koper: Antolović; Sikošek, Paljk, Dedić, Horvat, Kokorović, Biljan, Pučko, Jurina (od 85. Muslimović), Posavac (od 78. Štromajer), Pekuson. Na klopi: Simčič; Krivičić, Ahmetović, Park, Vekić.

Olimpija: Vodišek; Klinar, Delamea Mlinar, Bajrić, Krefl; Matić (od 68. Alves), Zajc, Kronaveter; Eleke (od 63. Kirm), Benko, Velikonja (od 74. Wobay). Na klopi: Šeliga; Zarifović, Kelhar, Vukćević.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (263)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
07. 11. 2016 12.54
+2
Ljubezen vedno prva si bila, za vsakega Dragonsa. Če si zgubila ali zmagala, ekipa te je spremljala. ŠAMPIONI ZELENI
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.27
+0
šamioni osvajajo naslove in nekaj nrdijo v Evropi
aki10
07. 11. 2016 15.28
+0
aki10
07. 11. 2016 15.28
-1
Švajni a boš čez 14 dni spet s svojimi bežal po Gorici pred GD? :D
MaunelNeuer
08. 11. 2016 13.57
zadnji naslov s pomočjo sodnikov, v Evropi ni pa nič z vami, glede spodnjega komentarja pa: vi se spravljate samo na manjše skupine, čim se Viole pojavijo pa vi bežite, kein problem ko pridete dol, pokličemo še Viole ( s 3,4 sm v stiku) pa da potem vidimo če bote še junaki ;)
degenos
07. 11. 2016 10.18
oba gola sta bla evro gola .....pa tut koprski je biu čeprov iz prekinitve
DirtySanchez
07. 11. 2016 10.06
+1
ja kak pa drugače ,,,Mariborčan more dat gol da žabarji zmagajo.....žalostno
degenos
07. 11. 2016 10.12
+2
ja zakaj ga pa niste kupli ????? ni kej ste šele drugi !
?emaludin Peraji?
07. 11. 2016 12.17
+1
a kok mate pa vi žabarov pa nobenga svojga hahaha
degenos
07. 11. 2016 12.30
+2
kolk pa vi ljublančanov ,,,že handanović vaš najboljši zmeri je ljublančan
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.28
macek_garfield
07. 11. 2016 08.18
-8
cestitam predvsem kronavetru, ki je dal res lep gol, ampak takoj po tekmi je novi juzni gazda bil na telefonu lepo ga je pokazala kamera, verjetno je racunovodji deligiral, da naj igralcem kopra nakaze zasluzeno premijo za poraz pa to
buenos1
07. 11. 2016 08.28
+7
ne ne..poklical je mamo in vprašal, kaj bo za večerjo
zeleleni
07. 11. 2016 08.31
+6
muci če boš dvakrat napisu misliš da bo boljš??
macek_garfield
07. 11. 2016 09.02
-2
zelelelnko prjatu, najprej sem napisal moj post, potem pa sem videl da si ti nekaj pisal pa sem se tebi napisal pa to
degenos
07. 11. 2016 10.13
degenos
06. 11. 2016 22.54
+6
olimpija je prva spet .... Domžale pa suvereno druge ...in to je važn
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.57
-7
brez Mariborčana pa sodnikov ne bi ba med 3 in to je dejstvo
degenos
06. 11. 2016 22.59
+3
ti kr govor neumnosti ....važn da ste drugi
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.28
-2
ni neumnost aber dejstvo, btw nismo 2. ampak 5.
Psevdonim
06. 11. 2016 22.46
+4
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.34
-10
žabare morjo drugi reševat, z njimi ni nič ;)
lusma00
06. 11. 2016 22.38
+12
Pri štajercih ko zgubijo je pa zmeraj vse drugo krivo razn njihova nesposobnost ne!
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.51
-5
če bi nesposobni bli ne bi bli niti 2. ;)
?emaludin Peraji?
07. 11. 2016 12.18
+2
Čmariborćani pa same igralce od drgje.Mate kšnga svojga razn Lukata????
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.31
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.31
tomjaz
06. 11. 2016 21.49
+5
Mandarić podkupil evrogol Kronavetra. :)
macek_garfield
07. 11. 2016 08.19
+0
mogoce pa je golman prejel kaksnega tisocaka pa to :) je pa kronaveter res lep gol dal to pa je treba priznat
Stoposto100
06. 11. 2016 21.45
+20
Sodniki, vreme, teren, vratnica in prečka, kotna zastavica ter bele črte na terenu vsi so podkupljeni s strani Mandariča a je tako Štajerci hahaha
degenos
06. 11. 2016 22.05
+3
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.34
-6
vas žabare mora pa Štajerc reševat saj sami ne zmorete
lusma00
06. 11. 2016 22.41
+8
Hahaha štajercek ne pozabi da vas bednike vijolične pa "ZABAR" rešuje pa to sploh ni edini v vaši zgodovini....
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.52
-6
bedniki ste žabarčki ko brez sodnikov ne morete nič, se vidi v Evropi
degenos
06. 11. 2016 22.56
+2
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.32
-1
RTVjeZAKON
06. 11. 2016 21.25
+10
MB iz svojim slovesom letos ni mogu niti prdnt v ligi evrop....je cas da jih zamenjajo Domzale.
degenos
06. 11. 2016 22.05
+1
mariomandzukic
06. 11. 2016 20.48
+2
Benko ko se bo razigral,ga nihce v slov ligi ne bo mogel ustavit.olimpija bo prvak
Optimisty
06. 11. 2016 20.51
+3
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.35
-4
Principat
06. 11. 2016 20.13
-7
takšne nadutosti kot jo sedaj v javnost spravljajo ljubljanski mediji pa že dolgo ni bilo ,, bodite država v državi in reglja jte tam , slovenija ni ljubljana in ljubljana brez ostalega prebivalstva ne bo obstajala ,, a veste potem kje imate ta co
degenos
06. 11. 2016 20.18
+6
kaj si pa ti pogruntu ,,,, a navijaš za Domžale ..jst navujam ???
degenos
06. 11. 2016 21.06
+1
murkecc
06. 11. 2016 19.58
+15
Zaslužena zmaga.
Barbarezo
06. 11. 2016 19.51
+11
Olimpijaaaaa prvaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....mađariiii drugiiiiiiiiiii ahahhahahaa
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.38
-6
zeleleni
06. 11. 2016 19.47
+2
Mogoče kakšna pripomba sojenje,trava,blato,okrogla žoga,teorije zarote ne čista zmaga
macek_garfield
07. 11. 2016 08.21
+2
zelelelnko prjatu cestitke za zmago, dva lepa gola lolimpije, ceprav nevem, ce si opazil kako je gazda takoj po tekmi telefoniral verjetno racunovodji, da naj nakaze nogometasem kopra premijo za poraz pa to
zeleleni
07. 11. 2016 08.30
+2
mislim da je samo lazanjo naroču lakota pač
macek_garfield
07. 11. 2016 09.03
+1
ali pa odojka dva za navijace, ki so bili premoceni pa to
Primož Roži? 1
06. 11. 2016 19.45
-1
nabito poln štadion je videl nogometno tekmo...vrhunci evro lige sledijo..lol :)
kameltrajbar
06. 11. 2016 19.24
-1
..tolk smo dobri..da bo kmau messi z barco v stožcah...:)))
dajno
06. 11. 2016 19.26
+1
kameltrajbar
06. 11. 2016 19.29
+2
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.38
+0
ka bo pa lessi delu v pou prazni stožiški sramoti?
degenos
06. 11. 2016 19.23
+5
no prvo mesto spet .....naše pa tretje...... sojejnje na nivoju čeprov bl v korist kopra ,,,ane .......strokovnjaki ?????
rambek
06. 11. 2016 19.19
+0
gol sezone, krona je mosjter zato. oLIMPIJA RABI KREATIVCA IN BOCNE IGRALCE TER JE TU EVROPA
Die einemaister
06. 11. 2016 19.23
-3
evropa za vas???? hahhaaaaaaaaaaaaaaa, smo vidli ja
šmajser1
06. 11. 2016 20.24
-1
Rambek oprosti a dalec ste vi od evrope....zelo zelo dalec....
degenos
06. 11. 2016 20.26
+2
RTVjeZAKON
06. 11. 2016 21.22
+4
MB iz svojim slovesom letos ni mogu niti prdnt v ligi evrope
MaunelNeuer
06. 11. 2016 22.40
+1
MB ima vsaj 1 zmago v CL ko bote vi meli to se čujemo
degenos
06. 11. 2016 22.58
-1
MaunelNeuer
07. 11. 2016 14.33
*sweet*
06. 11. 2016 19.18
-14
Koperčani bi si danes zaslužili remi tudi zmaga nebi bila napačna.Pri golu Kronavetra bi moral biti koperski igralec bolj napadalen bolj iti nad Kronavetra ne pa da mu pustiš da si nastavi žogo za strel.
MaršNapolje
06. 11. 2016 19.20
+3
Ja no glede na to da so mu pustili da si nastavi žogo za strel kako bi si zaslužili remi? oz celo zmago?
expert100
06. 11. 2016 19.38
+6
Optimisty
06. 11. 2016 20.47
+1