Prva liga Telekom Slovenije

Odločitev o sobotnem derbiju Olimpija - Maribor v četrtek

Ljubljana, 21. 10. 2015 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veliki nogometni derbi v Prvi Ligi Telekom Slovenija med Olimpijo in Mariborom je načrtovan za soboto ob 20. uri, tudi s prenosom na Kanalu A in VOYO. Po neuradnih informacijah je mogoče, da bo tekma prestavljena, ker policija naj ne bi mogla zagotoviti dovolj policistov za varovanje.

Obisk na nogometnem derbiju bo izjemen, pričakujejo več kot 10 tisoč navijačev, več kot 2000 naj bi jih prišlo iz Maribora. Po neuradnih podatkih je derbi pod vprašajem, ker naj bi imela policija premalo policistov, ki bi skrbeli za varnost zaradi obilice dela s prebežniki in ne bi uspeli zagotoviti primernega varovanja.

Tekma ni odpovedana, na sporedu je v soboto ob 20. uri na stadionu Stožice. Na policiji so povedali, da je organizator tisti, ki odloča o (ne)igranju tekme, je pa res, da je večina policistov udeležena pri delu z migranti. Slovenska policija je po poročanju Radia Slovenija zaradi begunske krize, s katero se v teh dneh izdatno srečuje Slovenija, sporočila, da je derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah v nevarnosti. Policija meni, da zaradi obsežnega dela na mejnih prehodih ne bo mogla zagotoviti dovolj policistov za varovanje tekme.

V  zvezi morebitne odpovedi sobotne nogometne tekme so iz policijske uprave Ljubljana posredovali naslednje sporočilo: "Varnostna  situacija  povezana z migracijskimi tokovi v Republiki Sloveniji in  ukrepi, ki jih trenutno izvaja Policija z vsemi razpoložljivimi  silami in  sredstvi  vsekakor  vpliva  tudi  na  možnost  zagotavljanja  ustreznih varnostnih ukrepov na sobotni nogometni tekmi. Glede   na   podano  varnostno  oceno  za  omenjeno  nogometno  tekmo  tako pojasnjujemo, da  zaradi  pomanjkanja razpoložljivih policistov, ne moremo zagotavljati sorazmernih varnostnih ukrepov (glede na varnostno oceno). PU  Ljubljana  bo  zato  na ustni obravnavi pristojne upravne enote,  iz že navedenih razlogov, predstavila omenjeno stališče."

Na derbiju bo veliko navijačev obeh klubov.
Na derbiju bo veliko navijačev obeh klubov. FOTO: Aljoša Kravanja
Večni nogometni derbi, tekma 15. kroga državnega prvenstva med ljubljanskim in mariborskim prvoligašem, je poleg velikega športnega naboja skoraj zmeraj zaznamovan tudi z vročekrvnimi navijači. Ker so vse policijske enote v teh dneh na stalnem delu na mednarodnih mejnih prehodih s Hrvaško in Madžarsko ter Avstrijo, vodstvo slovenske policije meni, da ne bo zmoglo zagotoviti dovolj mož, ki bi varovali tekmo z najvišjo stopnjo tveganosti. Pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) želijo, da bi derbi izpeljali.

Prireditelj sobotne tekme v Stožicah, ta bo na sporedu ob 20. uri, je nogometni klub Olimpija, ki se mora zdaj odločiti, ali bo lahko zadostno stopnjo varnosti zagotovil kako drugače. V mariborskem klubu niso seznanjeni s kakršnokoli odpovedjo, tudi pri ljubljanskem klubu so zaenkrat skopi iz informacijami, odločitev ali bo derbi odigran ali ne, bo padla jutri dopoldne po sestanku vseh vpletenih.

Olimpija - Maribor
Olimpija - Maribor FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja