Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Rudar sredi Ljudskega vrta s taktiko 'Maribor' v 95. minuti premagal prvake in Olimpiji ponudil naslov

Maribor, 11. 05. 2016 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila ekipi Maribora in Rudarja iz Velenja. Vijoličasti, ki so nujno potrebovali vse tri točke, so šokantno izgubili doma s 3:2. Odločilni gol je v 95. minuti prispeval Nikola Tolimir.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maribor - Rudar Velenje
    05:56
    Vrhunci tekme Maribor - Rudar Velenje
  • Izjava Darka Milaniča po porazu z Rudarjem
    02:47
    Izjava Darka Milaniča po porazu z Rudarjem
  • Izjava Marcosa Tavaresa po porazu z Rudarjem
    01:11
    Izjava Marcosa Tavaresa po porazu z Rudarjem
  • Iz 24UR: Boj za državnega prvaka še ni čisto končan
    01:08
    Iz 24UR: Boj za državnega prvaka še ni čisto končan
Južna tribuna, kjer so zbrani najbolj ognjeviti navijači Maribora, je zaradi incidenta na tekmi s Koprom kazensko zaprta.

V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu v Mariboru pomerila Maribor in Rudar iz Velenja. Domačini so današnjega nasprotnika pričakali zelo motivirani, saj so v soboto na večnem derbiju z 2:1 premagali Olimpijo in se vrnili v boj za naslov prvaka. Rudar je na drugi strani tik pred obračunom pretresla novica, da je z mesta glavnega trenerja odstopil Jernej Javornik. Vajti Knapov je za današnji obračun tako prevzel Ramiz Smajlović.

Nogometaši Maribora so od prvega sodnikovega žvižga silovito krenili proti golu Rudarja in gostujoča obramba se je hitro znašla v težavah, a so se rešili v zadnjem trenutku z nekoliko paničnim izbijanjem. V 4. minuti se je po lepem preigravanju v odlični priložnosti znašel Milivoje Novaković. Toda še preden je uspel Ljubljančan sprožiti na gol, so gostujoči branilci žogo izbili v kot. In prav po tem kotu je do strela z glavo prišel Denis Šme, a je njegov ne preveč močan strel Matej Radan še uspel odbiti v kot. Po seriji kotov se je pritisk Maribora vse bolj stopnjeval. V 7. minuti se je po lepi podaji Marka Jankoviča s strani, v priložnosti znašel Sintayehu Sallalich, ki pa ni uspel uporabne podaje pretvoriti v zadetek. Izraelec je preslabo zadel žogo, da bi ogrozil vratarja Radana. V 13. minuti je do strela z glavo zopet prišel Šme. Tokrat po podaji Dareta Vršiča, ki je z leve strani izvedel prosti strel, poslal uporabno žogo v osrčje kazenskega prostora, kjer je Radan povsem zgrešil žogo in 'poletel' v prazno, toda Šme ni uspel kaznovati napake vratarja Rudarja in ostalo je pri 0:0. Po uvodnih 15-ih minutah so se gostje vendarle uspeli malce otresti pritiska in tudi sestavili skupaj nekaj podaj pred nasprotnikovim kazenskim prostorom, a Jasmin Handanović je vseeno bil brez dela. V 23. minuti pa je moral Handanović prvič posredovati. Z razdalje je njegove dlani ogrel Mario Babić. Po pol ure igre sta do priložnosti znotraj gostujočega kazenskega prostora prišla še Mitja Viler in Sallalich, toda zopet ni uspelo vijoličastim resneje ogroziti Radana. V 38. minuti pa nova priložnost za domačine. S prostega strela je, ko so vsi na zelenici pričakovali predložek, Vrišič sprožil kar proti golu in poizkušal ob bližnji vratnici presenetiti Radana. Toda na srečo Rudarja, se je stresel zgolj zunanji del mreže. Tik ob koncu polčasa pa si je Radan privoščil hudo napako. Podaja v prostor je bila namenjena Sallalichu, a je bil premočna in je letela naravnost v naročje vratarja Rudarja, ki pa je nerazumljivo žogo izpustil iz rok in Sallalich, ki je še vedno spremljal akcijo, je žogo le še potisnil v prazno mrežo za vodstvo Maribora z 1:0. To je bila tudi zadnja akcija prvega polčasa.

Sintayehu Sallalich je povedel Maribor v vodstvo po hudi napaki Mateja Radana.
Sintayehu Sallalich je povedel Maribor v vodstvo po hudi napaki Mateja Radana. FOTO: Miro Majcen

V drugem polčasu so prvi prek Maria Babića zapretili gostje, a je njegov strel znotraj kazenskega prostora zletel čez gol Handanovića. V 53. minuti pa se je v fantastični priložnosti znašel Novaković. Gostujoča obramba je povsem pozabila na mariborskega napadalca, ki je stekel sam proti golu Radana. Toda izkušeni napadalec priložnosti ni znal izkoristiti, saj je streljal mimo vrat. Ostalo je pri 1:0, toda Mariborčani so zopet silovito pritisnili na vrata Rudarja. Minuto kasneje je po nespretnem izbijanju gostujoče obrambe po strelu Mitje Vilerja žoga zadela še okvir vrat, a še vedno ni bilo dovolj za drugi zadetek Maribora. V 63. minuti je s strelom poizkusil še Sallalich, a je njegov strel zletel le za las mimo bližnje vratnice Radana. Po tem napadu so gostje opravili tudi prvo menjavo, iz igre je odšel Damjan Trifković, v igro pa je prišel Mitja Lotrič. Nogometaši Rudarja so v 65. minuti prišli do kota, katerega je izvedel Stjepan Babić in z visoko žogo čez obrambo na drugi vratnici našel Ivana Knezovića, ki je z glavo poslal žogo v mrežo za pomembno izenačenje Velenjčanov. Handanović je pri tem zelo slabo ocenil let žoge, saj je zletel povsem v 'prazno'. Darko Milanič je takoj odreagiral in v igro namesto Jankoviča poslal Jeana-Philippea Mendyja. Mariborčani so želeli takoj odgovoriti in v 72. minuti je z razdalje poizkusil Marwan Kabha, a je njegov strel želel mimo vrat. To pa je bil tudi zadnja stvar, ki jo je na zelenici storil Izraelec, saj ga je kmalu za tem zamenjal Gregor Bajde.

Veliko slavje nogometašev Rudarja.
Veliko slavje nogometašev Rudarja. FOTO: Miro Majcen

V 77. minuti je po lepem prodoru Sallalicha do priložnosti prišel rezervist Bajde, ki pa je povsem zgrešil žogo in na semaforju je še vedno pisalo 1:1. Milaniču se je obrestovalo, da je v igro poslal napadalno usmerjene igralce. V 78. minuti je namreč po podaji Vilerja z leve strani za 2:1 zadel Mendy. Prvotno podajo je sicer Radan uspel odbiti, toda naravnost na nogo Francoza, ki ni imel težav in je žogo le potisnil v prazno mrežo. Toda veselje v domačem taboru ni trajalo dolgo, saj so nogometaši Rudarja zopet izenačili. Z leve strani je predložek v mariborski kazenski prostor poslal Lotrič in našel povsem samega Leona Črnčiča, ki je s strelom z volejem fantastično žogo poslal za hrbet nemočnega Handanoviča. V 89. minuti je priložnost za vnovično vodstvo zapravil Sallalich, ki je nekoliko sebično streljal s strani, potem ko je bilo kar nekaj prostih soigralcev v osrčju kazenskega prostora. Sodniki so sicer določili pet minut dodatka. V katerem pa so zmago odločneje napadli nogometaši Rudarja in v 95. minuti je po hitrem proti napadu za 3:2 in končno slavje Velenjčanov zadel Nikola Tolimir. To seveda pomeni, da Maribor za Olimpijo zopet zaostaja tri točke, Rudar pa si je z zmago že zagotovil obstanek med slovensko nogometno elito. Po zmagi nad aktualnimi prvaki je skočil celo na peto mesto na prvenstveni lestvici.

Prva liga, 34. krog:
Maribor ‒ Rudar Velenje 2:3 (1:0)
Sallalich 45., Mendy 78.; Knezović 65., Črnčič 83., Tolimir 95.

Postavi:
Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Janković (Mendy/66.), Kabha (Bajde/72.), Vršić, Sallalich, Tavares, Novaković.

Rudar: Radan, Bolha (Ihbeisheh/75.), Džinić, Knezović, Kašnik, Tolimir, Trifković (Lotrič/64.), S. Babić, Črnčič, M. Babić, Eterović (Grgić/86).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (443)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
12. 05. 2016 15.47
+1
KONČNO se je žabarom ukakalo sicer pa ni še konec
sp9s
12. 05. 2016 15.23
+1
olimpija naj se namesto naslova zamisli, kako in zakaj jim je mb j.. mater zadnja leta
drahnreb
12. 05. 2016 14.19
RayManzarek
12. 05. 2016 10.01
+14
Se v zaporni celici pogovarjajo 3 zaporniki, pa prvi reče "uhhh sem ropar pa so me zaprli. Se je rop izjalovil". Pa drugi reče "eh, jaz sem posiljevalec, pa sem naletel na policistko pod krinko in ga je ona dobila, pol pa so mene dobili". Pa tretji reče "eh, jaz sem gozdar, pa vseeno sedim". Pa ga druga 2 začudeno pogledata???? Pa reče gozdar "sem podiral stara dreves ob stadionu Ljudski vrt in sem pomotoma Handanoviču odrezal nogi! Pa tako lepa bukev je deloval".
vozilo1234
12. 05. 2016 09.43
+1
ZAHOVIČ MORA ODITI TO JE POGOJ ZA DOBRO IGRO MARIBORA
bossanoga
12. 05. 2016 09.42
+8
Ah, no, to pa je maščevanje igralcev Maribora Vijolam in Zahoviću.
vozilo1234
12. 05. 2016 09.42
+11
čestitke rudarju In Mariboru za osvojeno 2 mesto v državnem prvenstvu. Olimpija je bila letos pač premočna
helvecijaner
12. 05. 2016 09.31
+1
Darko bi moral bit razočaran,ker je Jurčiču delo vzel pa svojo nesposobnost prenesel na ekipo NK maribora, ki je pod Jurčičem bila na pravi poti. Zahova bratska ljubav mariboru druga pozicija.
mptour
12. 05. 2016 09.17
+7
Blišč in beda SLO fuzbala.
ivan.z Doba
12. 05. 2016 11.53
RealniOptimist
12. 05. 2016 09.16
+2
Tretje razredni nogomet.
BOZICEKSLO
12. 05. 2016 09.09
+0
Krka ce zmaga proti Olimpiji in Mariboru se resi izpada. Vceraj premagali koper, ki je skoraj prenagal Mariborm
BOZICEKSLO
12. 05. 2016 09.06
+12
Darko Milanic je razocaran. Ko je bil v Grazu in Leedsu je bil vsakic razocaran
Nacek2
12. 05. 2016 10.31
+2
Brazmos
12. 05. 2016 08.58
+6
Mislim,da je era Maribora za nekaj časa minila.Tudi če zamenjajo celo ekipo bodo rabili nekaj sezon za uvrstitev na vrh.Naslednjo sezono bo Maribor še na slabšem položaju kot letos.
frenk72
12. 05. 2016 08.53
+9
koga so pa zdaj slekli nobenga mogli bi pa milaniča pa zahoviča
0523
12. 05. 2016 09.11
+5
kvaternik
12. 05. 2016 08.44
+0
Kakorkoli obračamo, predolgo je trajala ta zgodba o Mariboru. Vseskupaj je že postalo dolgočasno. Potrjujejo se mnenja, da se je Maribor vsa leta posluževal umazanih iger od pritiskov, groženj Vijol na sodnike, na nasprotnike. Izgleda da je to bila ključna strategija, ki se ji je že pred leti priključil tudi Zahovič, sicer z malo kaznijo na "sodniško", ki pa je bila v nadaljevanju, do danes uspešna. Lahko pričakujemo (v kratkem) incidente razočaranih Vijol.
buzerantos
12. 05. 2016 09.25
+1
dugi159
12. 05. 2016 08.39
+3
V najlepsem mestu si vsi zelimo da zaho pavlin in milanic ostanejo
kameltrajbar
12. 05. 2016 08.31
+17
.........celo viole so...pozelenele....)))))))-----OLIMPIJAAAAAAAA...:)))))
MaunelNeuer
12. 05. 2016 15.48
ne prehitevaj, ni še konec da ne bojo drekonsi violčni od šoka na koncu
buzerantos
12. 05. 2016 08.23
+49
Dragi moj Maribor, kakorkoli, treba je sportno cestitati Olimpiji, ki je kljub kiksom "overall" prikazala boljso igro cez vso sezono. Cestitke v Ljubljano iz Maribora. Vam, dragi fantje in penzionisti pa, ker igrate isto, vsakemu 2 pingi soka, en sendvic, Milanica za vodica in enosmerna karta v neznano. To sezono, sem bil tolikokrat razocaran nad igro Maribora, odnosi, potezami, da bi najraje videl da ste zadnji. Tako se za NK MB ne igra. Najboj boli pa to, da se na tribuni cuti, da niste z srcem tukaj in da se ne borite. In to vam Mariborcani najbolj zamerimo. Jezni smo, ker ste kekci, brez srca in pokoncne drze, ne pa to, da bo Olimpija prvak. Jim privoscim. Ce ne bi Sporar in Henty sla, bi bili prvaki ze par kol nazaj. V MB pa je cas, da se naredi konkretna rosada, ker te zalosti od igre vec VIDET NOCEM ! In upam, da nova ekipa skupaj ne bo stara 5000 let. Kaj ste naredili iz NK MB, v dveh letih je klub padel zame osebno dosti prenizko.... Hanapadalkovic, ti pa, ne vem no, zadnji steber obrambe, ti nisi rupa ampak rupetina na kubik ! Pa ti ja branis slabse kot vecina dedkov v veteranski ligi ! Novakovic bi pa lahko bil ze prvi strelec lige glede na priloznosti... Eh, brezveze... Lep dan vsem skupaj.
0523
12. 05. 2016 09.14
+8
Nacek2
12. 05. 2016 10.34
+2
mita1
12. 05. 2016 08.18
+17
Rudarju čestitke za srečno zmago,čeprav je njihov golman igral za Mb.
dule100
12. 05. 2016 08.17
+5
Marija se je tokrat prikazala Rudarju !
apodgraj
12. 05. 2016 10.28
+1
Marija se ni hotel še enkrat prikazati Mariboru . Maribor je že proti Olimpiji imel veliko sreče ,da je domov odnesel vse tiri točke .To kar se je zgodilo Olimpiji proti Mariboru , se je sedaj enako zgodilo Mariboru proti Rudarju.