Prva liga Telekom Slovenije

Elsner prižgal velik alarm, Olimpiji gostovanja v Domžalah ustrezajo, a kdo bo trener?

Domžale, 15. 04. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Olimpije v 30. krogu Prve lige čaka gostovanje v Domžalah, ki pa morda za zmaje ne bo tako neugodno, kot izgleda na prvi pogled. Elsnerjeva četa je namreč v izjemno slabi formi, Olimpiji pa gostovanja v Domžalah ustrezajo. Prihajajoči obračun, ki ga bomo v soboto prenašali na Kanalu A in VOYO, pa bo dodatno popestril še suspenz Marka Nikolića.

Fink pravi, da se v Domžalah počutijo kot na domači tekmi.
Fink pravi, da se v Domžalah počutijo kot na domači tekmi. FOTO: Damjan Žibert
"Res je, v Domžalah navadno dobro igramo, tudi zaradi številne podpore ljubljanskih navijačev, ki jih tokrat pričakujemo v zares velikem številu. Veliko lažje je igrati, saj se v Domžalah zaradi navijanja naših privržencev počutimo kot na domači tekmi," je pred gostovanjem v Domžalah - sobotno tekmo bomo prenašali v živo na Kanalu A in VOYO od 16.35 - povedal Matic Fink, bočni branilec ljubljanske Olimpije. Prednost vodilnih Ljubljančanov se je po dveh zaporednih remijih (Gorica, Zavrč) stopila na vsega dve točki, zato si zmaji novega spodrsljaja ne smejo privoščiti. Po suspenzu trenerja Marka Nikolića, ki je zaradi rasističnih opazk dobil kar sedem tekem prepovedi vodenja ekipe, še ni znano, kdo bo zmaje vodil na naslednji prvoigaški tekmi. 

Na srečo zmajev, ki se borijo za svoj prvi naslov državnega prvaka po preboju v Prvo ligo, domžalska zasedba na zadnjih ni blestela. Trener Luka Elsner je zato že prižgal alarm. "Za nami je serija štirih tekem, na katerih smo trikrat izgubili in enkrat igrali neodločeno. To so rezultati, ki jih ima ekipa, ki se niti ne bori za obstanek, ampak bi izpadla iz lige. Večji alarm si je težko predstavljati. Slabi rezultati se vlečejo," je dogajanje opisal Elsner. Ta pa kljub slabim rezultatom Domžal ostaja optimist pred obiskom Olimpije. "Tudi v tako kratkem času je možno storiti marsikaj. Trener ima vedno možnosti, da stvari spremeni. Vedno obstaja rešitev in tudi tokrat jo bomo v strokovnem vodstvu našli. Nisem tip človeka, ki bi obupal in vedno vidim luč na koncu tunela," je še dodal Elsner za klubsko spletno stran po sredinem porazu v pokalu proti Celju.

Luka Elsner je prižgal velik alarm v domžalskem klubu.
Luka Elsner je prižgal velik alarm v domžalskem klubu. FOTO: Aljoša Kravanja

In ne nazadnje je Elsner lahko optimističen: Domžale na treh medsebojnih obračunih v letošnji sezoni proti Olimpiji še niso izgubile: dva remija in zmaga v Stožicah. Toda na drugi strani v prid zmajev govori ta podatek: nazadnje so v domžalskem Športnem parku izgubili 6. novembra 2013.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvaternik
15. 04. 2016 18.03
Če bi Olimpija imela na" trenetski"Elsnerja, bi z lahkoto galopirala k naslovu prvaka. Mandarič je sicer dobrota, pa le ne more iz svoje kože. Velika napaka, privleka Stojića, Radovića, Nikolića.
buenos1
15. 04. 2016 18.12
saj je bil Elsner prva izbira, pa jih je zavrnil
rambek
15. 04. 2016 16.39
Elsner naj vodi kar oba kluba. Edini trener v slo ligi, ki se bi zamenjal letos menda kluba.
buenos1
15. 04. 2016 11.31
+5
Lahko jaz vodim zmaje? Elekeja in Mimouna dam od prve minute skupaj s Krono, Radovič pride v poštev od 60 min naprej, Čaletu pa zaslužen počitek...ostalo ostane nespremenjeno...drugače pa, kakorkoli že kaže statistika, letos rumenih še nismo stresl...na zadnje so nam v stožicah odčital učno uro nogometa, tako da ne vem, pr komu mora cinglat alarm. Edino kar je sigurno, je to,da bomo glasni...fejst glasni...:-)
Mungos2
15. 04. 2016 10.15
+3
V Domžalah igra, glede na kvaliteto igralcev, premalo domačih igralcev. Glede na kvaliteto mladinskega pogona, potrebujemo 2-3 tujce.
devede
15. 04. 2016 08.17
+7
Edinstvena priloznost,da ponudijo delo kar Elsnerju .Mislim,da bi poba nekaj naredil.
Eastman
15. 04. 2016 08.53
+2
olimpijaolimpija
15. 04. 2016 09.41
+1
prepošten in pre-profesionalen predvsem je Elsner za to zgodbo.
tekač
15. 04. 2016 11.32