Prva liga Telekom Slovenije

Darko Zec prevzel kapetanski trak domžalskega prvoligaša

Domžale, 28. 01. 2016 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Darko Zec je nogometaš z najdaljšim stažem v Domžalah, saj je ob Kamniško Bistrico prišel poleti 2005. Svojo prvo tekmo je za kadetsko ekipo odigral 7. avgusta, ko so Domžalčani v gosteh ugnali velenjski Rudar. V spomladanskem delu letošnje sezone bo imel tudi vlogo kapetana dvakratnih slovenskih prvakov.

Darko Zec (v sredini) je novi kapetan rumeno-modrih.
Darko Zec (v sredini) je novi kapetan rumeno-modrih. FOTO: Damjan Žibert
Darko Zec se je v dobrih desetih letih, kot piše na uradni spletni strani kluba, razvil v enega najboljših branilcev v najmočnejši slovenski ligi, v spomladanskem delu letošnje sezone pa bo imel tudi vlogo kapetana dvakratnih slovenskih prvakov. "V veliko čast mi je, da sem postal kapetan Nogometnega kluba Domžale, čeprav za uspešno delovanje ekipe ni ključnega pomena kdo je kapetan, ampak, da je skupina trdna in da igralci držimo skupaj. Ko je tako, v ekipi ni sporov in v takšnih razmerah je lahko kapetan tudi najmlajši član garderobe. V primerjavi z jesenskim delom se vzdušje ni prav nič spremenilo, saj je večina moštva ostala nespremenjena. Vsi se dobro razumemo in skrbimo, da je počutje v garderobi dobro, sproščeno in veselo," o prevzemu kapetanskega traku za internet stran NK Domžale pravi 194 centimetrov visoki nogometaš, ki je za člansko moštvo rumenih debitiral že 15. avgusta 2007 v Ivančni Gorici, kjer so Domžalčani z 1:0 premagali Livar. Do danes je zbral 159 prvenstvenih nastopov, kar ga na večni klubski lestvici uvršča na četrto mesto. Pred njim so le trener Luka Elsner (227 nastopov), Nejc Vidmar (181) in soigralec Juninho (176). Zec je z Domžalami osvojil tudi štiri od petih lovorik in povsem razumljivo je, da mu je po odhodih Nejca Skubica in Vidmarja strokovno vodstvo namenilo to odgovorno nalogo. Domžalski steber obrambe je na obeh dosedanjih pripravljalnih tekmah, Domžalčani so premagali Kalcer Radomlje s 5:1 in Austrio Celovec z 2:1, odigral prvi polčas: "Prezgodaj je še, da bi poglobljeno ocenjevali prikazano igro. Igralci smo precej utrujeni in noge so težke, tako da ne moremo govoriti o pravi kvaliteti na igrišču. Kljub vsemu smo proti Austrii odigrali bolje kot na prvi tekmi proti Radomljam. Če bomo še naprej napredovali iz tekme v tekmo, bomo za prvenstvo zelo dobro pripravljeni," je prepričan 26-letni Ljubljančan, ki trenira tudi po trikrat na dan.

Juninho
Juninho FOTO: Damjan Žibert
"Gre za zahteven dnevni urnik, vendar ga opravimo brez pripomb. Smo poklicni nogometaši in, če bo strokovno vodstvo zahtevalo pet treningov na dan, jih bomo toliko tudi opravili. Tukaj smo, da delamo, se borimo in služimo svoj kruh." Domžalčani so se z zimskega odmora vrnili 8. januarja.
Domžalčani so podaljšali pogodbo z branilcem Kenanom Horićem. Petindvajsetletnemu igralcu iz Bosne in Hercegovine bi pogodba potekla letos poleti, z novim dogovorom ostaja član dvakratnih državnih prvakov do konca sezone 2017/18. Horić je v Domžale prišel januarja 2014. V dveh letih je v rumenem dresu odigral 71 tekem in velja za enega najboljših branilcev v najmočnejši slovenski ligi.
V 19-tih dneh so opravili 27 skupnih treningov in odigrali dve pripravljalni tekmi: "Delamo veliko in izjemno trdo. Z dosedanjim delom priprav smo zadovoljni, čeprav imamo kar nekaj težav z manjšimi poškodbami, ki so sestavni del priprav in neprestanega treniranja na umetni travi. Kljub temu smo že zelo dobro pripravljeni, saj so trenerji dvignili zahtevnost vadbe in igralci se z njihovo odločitvijo popolnoma strinjamo, saj želimo napredovati," poudarja Zec, ki bolj kot o prvenstvu razmišlja o selitvi v Turčijo, kamor rumeni odhajajo na prvi dan februarja: "Prvenstvo je še zelo daleč in do takrat nas čaka še ogromno težkih treningov. Komaj čakamo selitev v Turčijo, kjer bo večji poudarek na delu z žogo. Brez nje smo nogometaši le stežka zadovoljni. Pričakujemo odlične pogoje in upam le, da ne bo preveč poškodb," je zaključil novi kapetan dvakratnih slovenskih prvakov.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.