Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Celjani prvič v sezoni zmagali

Celje, 17. 08. 2015 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski nogometaši so v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije le prišli do zmage. Za prve tri točke v sezoni je v 85. minuti poskrbel rezervist Sunny Omoregie, s katerimi so se "rešili" zadnjega mesta na prvenstveni lestvici. Celjani so goste iz Zavrča premagali z 2:1.

Celjani so poizkušali od prve minute zagospodariti na igrišču, vendar so si prva strela pripravili Zavrčani, obakrat je meril Dejan Polić, toda brez uspeha. Domači so prvi in edini strel v prvem polčasu sprožili v 19. minuti. Ivan Firer je žogo poslal mimo leve vratnice. V 25. minuti je za goste streljal še Veljko Batrović, ki pa ni ogrozil celjskega gola. Igralci iz mesta ob Savinji so veliko podjetneje odprli drugih 45 minut. V 48. minuti je Danijel Miškić lepo zaposlil Firerja, vendar je njegov strel ustavil Pavol Bajza. Dve minuti kasneje je imel lepo priložnost Blaž Vrhovec, ki je meril z glavo po podaji iz prostega strela, še enkrat je bil zanesljiv Bajza. Še dve minuti kasneje je na drugi strani za Zavrč streljal Aleks Pihler, njegov poizkus s kakšnih 20 metrov pa je bil plen Ivana Hosmana. Igralci obeh ekip se niso ustavljali.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Miro Majcen
V 54. minuti je poizkusil Firer, veselje mu je preprečil Bajza, v 56. minuti na drugi strani Ivan Novoselec, v 59. minuti pa je bil na pravem mestu Hosman, ki je ustavil strel Jureta Matjašiča. Napadalna igra se je Zavrču obrestovala v 63. minuti. Gosti so izvedli protinapad, Matjašič je videl Polića, ta pa je žogo podal do Pihlerja, ki je premagal Hosmana. Vendar pa veselje Zavrča ni trajalo dolgo. V 66. minuti je izid izenačil Vrhovec, ki je sprožil s kakšnih 20 metrov. Celjani bi hitro lahko dosegli še en gol, nekaj trenutkov po izenačenju se je v priložnosti znašel Sunny Omoregie, ki pa se sam pred Bajzo ni znašel. Domačini so nadaljevali obleganje gola Zavrča, v 70. minuti sta streljala še Sunny in Valon Ahmedi. Za preobrat je v 85. minuti poskrbel Sunny. Celjski napad je začel Vrhovec, ki je podal na desno stran do Firerja, ta pa je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu nigerijski napadalec.

Celje bo tekmo naslednjega kroga odigralo v nedeljo, ko bo gostovalo pri Olimpiji, Zavrč pa bo že v petek gostil Domžale.

Izid:
Celje
- Zavrč 2:1 (0:0)
Vrhovec 66., 2:1 Sunny 85.; Pihler 63.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
17. 08. 2015 22.35
+7
Jeeeeeeeee...končno...👍