Šport

Huda kazen za Legio

Nyon, 11. 07. 2007 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi podivjanih navijačev poljski klub Legia leto dni ne bo videl evropskih nogometnih zelenic.

Zaradi podivjanih navijačev se je morala Legia za leto dni posloviti od evropskih nogometnih zelenic
Zaradi podivjanih navijačev se je morala Legia za leto dni posloviti od evropskih nogometnih zelenic FOTO:
Poljski predsednik vlade Jaroslaw Kaczynski se je za izgrede navijačev v Vilni po telefonu opravičil svojemu litovskemu kolegu Gedeminasu Kirkilasu.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je varšavskemu moštvu Legia za leto dni prepovedala igranje v pokalu Intertoto. S tem je poljski klub kaznovala za nešportno vedenje njegovih navijačev. Več sto jih je namreč ob polčasu tekme v litovskem Vilniusu vdrlo na igrišče ter z reklamnimi panoji napadlo policiste. Ustavili jih niso niti solzivec in streli v zrak.

Šokiralo me je, da se lahko ljudje iz civilizirane države obnašajo na tak način. To so divjali, ki ne morejo živeti v normalni družbi. Predsednik Legie Leszek Miklas po tekmi

Tekmo so zato na polovici prekinili, ko je bil izid 2:0 za domačo Vetro. Ta se je zdaj brez povratne tekme uvrstila v tretji krog pokala Intertoto. Litovci se tako veselijo, tudi zato, ker jim morajo Poljaki povrniti vso škodo, ki so jo povzročili nogometni huligani. "Klub se mora hitro in učinkovito odzvati na izgrede, če želi še kdaj nastopati v tekmovanjih UEFA," so dejali vodilni možje krovne evropske nogometne organizacije.

Sicer pa je litovska policija po tekmi priznala, da tudi domači klub ni popolnoma brez krivde. Vodilni namreč niso zahtevali policijske zaščite, čeprav so vedeli, da v mesto prihaja 3000 poljskih navijačev. "Stadion Vetre je popolnoma nepripravljen na nogometne tekme. Nima možnosti, da bi navijače zadržali zunaj igrišča in da bi navijače enega moštva zadržali proč od navijačev drugega,“ je takrat dejal predstavnik policije Raimondas Dirvickas.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.