MotoGP

West ostal brez sedeža v kraljevem razredu

Ljubljana, 28. 01. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstralski motociklist Anthony West je sporočil, da se zaradi pomankanja sredstev v novi sezoni z ekipo Speed Master ne bo potegoval za točke v elitnem razredu motoGP.

Velika nagrada Valencie - 4
Velika nagrada Valencie - 4 FOTO: Reuters

Avstralec Anthony West je pred tedni napovedal skorajšnjo vrnitev v motociklistični razred motoGP. Nekdanji član Kawasakijeve tovarniške ekipe je na svojem Facebook profilu takrat zapisal, da bo v novi sezoni dirkal v ekipi Speed Master. Vendar, kot vse kaže, bo West zaradi finančnih težav ostal brez sedeža v moštvu Speed Master. "V tej sezoni ne bom dirkal v razredu motoGP ali kjer koli drugje, ker pač ne najdem sponzorjev, ki bi bili pripravljeni vložiti sredstva v ekipo Speed Master," je West zapisal na svoji Facebook strani. "Vsa moštva zahtevajo denar od svojih dirkačev, zato si dirkanje v razredu motoGP, moto2 in moto3 lahko privoščijo le najbogatejši."

West, ki je v pretekli sezoni dirkal v razredu moto2, je dejal, da je potrebna sredstva poskušal zagotoviti na vse možne načine, a mu nikakor ni uspelo zbrati dovolj denarja. "Ponudil sem svoj avto, motocikel in hišo, da bi lahko prišel do sedeža. Kot garancijo sem ponudil celo svojo hišo, če mi pač ne bi uspelo zagotoviti denarja, a vseeno ni bilo dovolj," je zapisal in dodal: "Po vsej verjetnosti je s tem konec mojega dirkanja, vrnil se bom v Avstralijo in si poiskal službo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
28. 01. 2012 10.07
+1
Bo pa Mattia Pasini naredil kar precejšen preskok....lani je dirkal še v Moto2 razredu (in dosegel 28 točk). Še nekaj dni nazaj je reševal podobne težave kot West (iskal sponzorje) in se je pogovarjal tudi z SAG Racing (ki ima en prosti sedež v Moto2).Sedaj pa gre v MotoGP k ekipi Speed Master (kot je povedal že Erlapsus),namesto Westa,ki ni uspel pridobiti sponzorjev.Denar,sveta vladar.....
španjolskasupast4r
28. 01. 2012 21.02
-1
a ti tut si urednik,k ta spodaj.da sve veš prej
Omen3
30. 01. 2012 08.50
@rockst4r Običajno so na slo medijih novice z zamudo,večji del tega lahko na tujih spletnih straneh prebereš vsaj kakšen dan prej.... In ta tvoja mešanica jezikov res ne paše nikamor.....ne eno ne drugo ne pišeš pravilno (ko včasih tako rad druge kritiziraš glede pravopisa.... :-)
erlapsus
28. 01. 2012 09.22
+2
...mesto v Speed master ekipi pa je zdaj zasedel Mattia Pasini...po uvedbi moto2 in zdaj moto3...je izvisela Aprilia,ki bo nadaljevala v motogp-ju...seveda kot CRT .