MotoGP

FOTO in VIDEO: Simultanka Vinalesa za premierno zmago v Silverstonu, na stopničkah še Crutchlow in Rossi

Silverstone, 04. 09. 2016 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Zmagovalec dirke za VN Velike Britanije v Silverstonu je s pravo simultanko postal Maverick Vinales. Mladi Španec je sebi privozil prvo zmago v kraljevem razredu, Suzukiju pa prvo zmago po letu 2007. Drugo mesto je na koncu osvojil Cal Crutchlow, tretji pa je bil Valentino Rossi. Marc Marquez je po kopici napak na koncu osvojil četrto mesto.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Velike Brtianije
    06:50
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Velike Brtianije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Velike Britanije
    07:19
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Velike Britanije
  • Grozljiva nesreča Pola Espargaroja in Lorisa Baza v Silverstonu
    01:52
    Grozljiva nesreča Pola Espargaroja in Lorisa Baza v Silverstonu
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Velike Britanije
    16:48
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Velike Britanije
  • Veselje v garažah Suzukija po zmagi Mavericka
    01:54
    Veselje v garažah Suzukija po zmagi Mavericka

V razredu motoGP je 12. dirko sezone z najboljšega startnega položaja začel domačin in zmagovalec VN Češke Cal Crutchlow. Toda kmalu je mimo Britanca švignil Valentino Rossi, ki je dirko začel z drugega mesta in tudi Maverick Vinales, ki je prevzel vodstvo. Nato pa sta v drugem zavoju silovito trčila Loris Baz in Pol Esparagaro, ki sta obležala na dirkališču in organizatorji so 20. krogov dolgo dirko nemudoma prekinili z rdečo zastavo. Kmalu za tem je vodstvo dirke sporočilo, da sta oba dirkača pri zavesti in da zdravniške službe že opravljajo obvezne preglede. Nadaljevanje dirke so skrajšali za en krog. Ponovljeni start je nato bolje uspel Crutchlowom, ki je zadržal vodstvo pred Rossijem in Vinalesom. Toda dirkač Suzukija se je hitro prebil v vodstvo na drugo mesto pa se je prebil Marc Marquez.

Maverick Vinales je dosegel prvo zmago v razredu motoGP v karieri.
Maverick Vinales je dosegel prvo zmago v razredu motoGP v karieri. FOTO: motoGP
Rossi in Crutchlow sta se v ozadju borila za tretje mesto. Petnajst krogov pred koncem pa je Rossi po nekaj krogih poizkušanja vendarle uspel prehiteti Britanca in zavzel tretje mesto. Marquez je bil tik pred njima. V ospredju pa je še vedno svojo dirko vozil mladi Vinales.V naslednjem krogu je dirkaški doktor prehitel še Marquez in prevzel drugo mesto. Deset krogov pred koncem je Marquez storil napako in mimo je na navdušenje domačih navijačev švignil Crutchlow. V naslednjem krogu je dirkača Honde prehitel še Andrea Iannone in Marc je padel na peto mesto. Vinales pa je še vedno vozil svojo dirko. Kmalu za tem je Iannone prehitel še Crutchlowa in se podal v borbo za drugo mesto z Rossijem. Dirkač Ducatija je kmalu prehitel tudi Rossija in prevzel drugo mesto, toda ni zdržal dolgo na drugem mestu, saj je storil napako in odstopil. Pet krogov pred koncem pa sta se v silovit boj zapela Rossi in Marquez, ki sta uprizarjala prizore iz lanske dirke v Maleziji. Španec je tudi storil napako in za nekaj metrov zletel s steze, a na srečo je bila izletna cona asfaltirana in Marc je dirko lahko nadaljeval. Dva kroga pred koncem se je Marquez že odlepil od Rossija in se začel boriti za drugo mesto s Crutchlowom, ko je znova storil napako in znova zletel s steze, toda tudi tokrat je lahko dirko nadaljeval, a je padel na peto mesto za Danija Pedroso. Svojega moštvenega kolega je še uspel prehiteti, kar je bilo na koncu dovolj za četrto mesto. Prvo zmago v karieri pa je po pravi simultanki osvojil Maverick Vinales. Dirkač Suzukija je svojemu moštvu privozil prvo zmago po letu 2007, ko je v deževnem Le Mansu slavil Chris Vermeulen. Odlično formo je znova potrdil Crutchlow, ki je na domači dirki osvojil drugo mesto. Presrečen pa je tretji končal Rossi, ki je znova odščipnil nekaj točk Marquezu. Znova je razočaral Jorge Lorenzo, ki je dirko zaključil na osmem mestu. Marquez še vedno ostaja na dobri poti k tretjemu naslovu v kraljevem razredu, pred Rossijem ima še vedno velikih 50 točk prednosti, pred Lorenzom pa še 14 več.

Luthiju zmaga v moto2, zaplet med Zarcojem in Lowesom
Zmagovalec dirke v srednjem tekmovalnem razredu je Thomas Luthi. To je za Švicarja druga zmaga v letošnji sezoni, nazadnje je slavil na uvodni dirki v Katarju. Drugo mesto je osvojil Franco Morbidelli, ki je tik pred ciljem uspel prehiteti Japonca Takakija Nakagamija, ki je osvojil tretje mesto. Dirko je zaznamoval trk med aktualnim svetovnim prvakom in vodilnim v točkovanju svetovnega prvenstva Johannom Zarcojem in domačim adutom Samom Lowesom. Lowes, ki je dirko začel z najboljšega startnega položaja, je bil nekaj časa celo v igri za zmago pred domačimi gledalci, a se nato zapletel z Zarcojem in dirko končal v pesku. Zarco je bil sicer takoj po končani dirki kaznovan s časovnim pribitkom tridesetih sekund in padel na 22. mesto, za katerega ni dobil nobene točke v svetovnem prvenstvu. Kljub temu Francoz še vedno ostaja vodilni, a je Alex Rins zaostanek zmanjšal na zgolj deset točk.

 

Brad Binder je slavil še četrtič v letošnji sezoni.
Brad Binder je slavil še četrtič v letošnji sezoni. FOTO: AP

Binder do nove zmage in povečanja prednosti v SP
Zmagovalec dirke za VN Velike Britanije v razredu moto3 je Brad Binder, ki je s tem storil nov velik korak k osvojitvi naslova svetovnega prvaka. Južnoafričan je sedaj že pri 204-ih točkah in ima že skoraj sto točk prednosti pred drugouvrščenim Jorgejem Navarrom, ki je dirko po trku z Andrejem Mignom tik pred koncem končal v pesku. Na drugem mestu je dirko zaključil Francesco Bagnaia, ki je sicer dirko začel z najboljšega startnega položaja. Na tretjem mestu pa je dirko končal novinec v razredu moto3 Bo Bendsneyder. Dirko je sicer zaznamovalo izjemno napeto dirkanje v ospredju, kjer se je ves čas vsaj osem dirkačev izmenjevalo na vodilnih položajih. Na kocu pa je najbolje odpeljal Binder in kot prvi prečkal ciljno črto.
 

Izidi dirk za VN Velike Britanije:
motoGP:
1. Maverick Vinales (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) 39:03.559
2. Cal Crutchlow (VB/LCR Honda) +3.480
3. Valentino Rossi (ITA/Movistar Yamaha) +4.063
4. Marc Marquez (ŠPA/Repsol Honda) +5.992
5. Dani Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +6.381
6. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati Team) +12.303
7. Aleix Espargaro (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +16.672
8. Jorge LORENZO (ŠPA/Movistar Yamaha) +19.432
9. Danilo Petrucci (ITA/OCTO Pramac Yakhnich) +25.618
10. Alvaro Bautista (ŠPA/Aprilia Racing Team Gresini) +32.084

moto2:
1. Thomas Luthi (ŠVI/Garage Plus Interwetten) 38:49.473
2. Franco Morbidelli (ITA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +0.856
3. Takaaki Nakagami (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +1.179
4. Hafizh Syahrin (MAL/Petronas Raceline Malaysia) +1.359
5. Jonas Folger (NEM/Dynavolt Intact GP Kalex) +1.970
6. Lorenzo Baldassarri (ITA/Forward Team) +5.292
7. Alex Rins (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) +7.962
8. Simone Corsi (ITA/Speed Up Racing) +8.421
9. Mattia Pasini (ITA/Italtrans Racing Team) +8.556
10. Axel Pons (ŠPA/AGR Team) +13.740

moto3:
1. Brad Binder (JAR/Red Bull KTM Ajo) 38:39.142
2. Francesco Bagnaia (ITA/Northgate Mahindra ASPAR) +0.183
3. Bo Bendsneyder (NED/Red Bull KTM Ajo) +0.336
4. Stefano Manzi (ITA/Mahindra Racing) +0.787
5. Nicolo Bulega (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.802
6. Fabio Di Giannantonio (ITA/Gresini Racing Moto3) +0.883
7. Niccolo Antonelli (ITA/Ongetta-Rivacold) +0.920
8. Enea Bastianini (ITA Gresini Racing Moto3) +1.016
9. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0 Honda) +1.409
10. Joan Mir (ŠPA/Leopard Racing) +1.193
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (511)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DeBill
05. 09. 2016 13.38
+26
končno se je v MOTO GP spet začelo obdobje dirkanja, ko lahko dirkači različnih ekip, in teh je vsaj 5, dosežejo zmago in tudi jo. V dobrih časih dirkanja je vsej 6 zagovalcev na sezono in najboiljši nimajo več kot 4 ali 5 zmag. Še bolje bi bilo, da jih je vsaj 10 in 8 ekip. Da je vožnja za pike, kot sedaj delata Markez in Rossi, čisto spodobna zadeva. Užival v dirki.
Nightyfly
05. 09. 2016 12.46
+16
342 GP -jev , 114 zmag in 217 podijev . Izkupicek pensionista .
5TIG
05. 09. 2016 15.45
+11
Nightyfly
05. 09. 2016 12.41
+12
k53e........... sem kar vesel vasega odgovora .Na koncu ste kot vsi vasi kompanjoni tu gor . Niste zmozen odgovora -in genere ,ampak je vas namen ad personam. Preberite pazljivo moj prispevek .Tako ravnate tudi z drugimi ,zato dobite po pravici adekvaten odgovor -kakrsen si tudi zasluzite . Sem vas malo presenetil z rozekom a ne ? Pise se Rossi . Jaz pisem mnenja ,pa ceprav vam nesprejemljiva , vi in se nekaj vas pa zapoveedi .Morate se zavedati , da ta forum ni vas .Mnenja lahko napise vsakdo , ce pise v okvirih sprejemljivega obnasanja do drugih . Ja tako ?
McGuinness
05. 09. 2016 13.56
-16
Nightyfly sploh veš kaj hočeš povedati? Aaaaa vi umetniki, res ste ta pravi. Vsi neki tavate po svetu, vidite svet drugače od drugih...svašta res! Najdi si pravi šiht, ne pa da ti je risanje kot 5 letnemu frocu zaposlitev.
k53e
04. 09. 2016 22.21
-5
Rossi je izjavil: "Bila je velika borba z Marquezu, dotaknila sva se dva ali trikrat! Bilo je težko, ja, ampak bilo je fer in res sem užival. Ko se na koncu boriš za stopničke, še posebej z Marquezu, je zmeraj težko. Komaj čakam, da si dirko pogledam na tv-ju!" Evo Rossi danes nič rekel, da bi bilo nefer, ali da bi bil Marquez kakorkoli nevaren itd. (kot trdi Nightyfly - si izmišljuje, da je Rossi v boksih drugače govoril, itd.) in še enkrat vas vprašam, zakaj eni njegovi navijači govorite ravno obratno in vas vse moti o Marquezu? Zakaj vi "jočete", če vaš vzornik ne? Ka je tu fora? Nightyfly in podobni, ne paše vam če Marquez pelje "penzionistično in pametno in glej ga zlomka, spet vam ne paše če pelje na nož in naredi dirke s tem bolj zanimive! Ni vam pomoči res. Niste nič drugega kot navadni MM#93 hajterji in internet trolli in karkoli bo Marquez naredil in dosegel, zmeraj se boste našli in boste nekaj glasni in pametni
motogplover
04. 09. 2016 22.35
-9
Kosmatinc
04. 09. 2016 22.51
-19
Sama fovšija,Marc dokazuje da boljši od Rosija in to jih boli
mikmik 2
05. 09. 2016 08.12
-20
Nightyfly
05. 09. 2016 10.37
+15
Je to Vale v slovenscini rekel ,ali ste vi prevedel ? Vale je rekel ,da je bilo vse fer ? No , dajte mi vir ali link te trditve navesti . MM ima sreco ,da je zadaj velika Honda in ne dobi po prstih od komisarjev . V nedeljo sem gledal F1 .Svetujem vsem ,da si pogledajo izjavo Toto Wolffa ,kaj je izjavilo nevarni voznji Verstappna . Pravzaprav o njegovem nacinu voznje . Zdaj je prekipelo marsikomu , veliko jih smatra , da se bo slej ko prej zgodilo kaj hudega . Verjamem ,da je st.93 zelo razkurilo ,ko je se nekaj krogoc do konca z vrhunskim motorjem plaval na 5.mestu za satelitskimi mostvi in pensionistom . Kakorkoli , take voznje kot je bila vceraj na momente ne odobravam . Ko boste naslednjic napisal ---Rossi je izjavil :: dajte prevesti drugic tako kot je treba , ce ste sposoben . Drugace pa prilimajte original . Kar trdim jaz je preverljivo , torej si ne morem nikako prisvojiti besed nekega dirkaca , ki so izrecene v etru in predevajane celemu svetu . Je tako ali ni ?
Nightyfly
05. 09. 2016 10.39
+18
Me pa skrbi , ker pisete Rossi in ne vec rozika , ucio in podobne stvari . Ste uvidel , da ste sel predalec ?
k53e
05. 09. 2016 10.52
-21
Nightyfly umetniška dušica pojdi raje sončke risat za tvojo zmedeno in jezno dušico. Sedaj te moti ker vam nisem rekel Rozi? Saj vas lahko tut tk kličem še naprej če ste se navadli in vam je izgleda ta naziv tudi prirasel k srcu. To kar sem napisal je Rossi res izjavil, najprej sem prilimal original v angleščini vendar mi poopovci niso pustili, zato sem si celo čas vzel in prevedel. Link si pa kar sam najdi, za svojega idola pa ja baje ti vse linke in strani najdeš. In do sedaj še nisem spoznal ženske, ki bi vsak dan imela tisti dan v mesecu (ko pride rdeča),...no ti si prvi/a!
Z.I.Z.U.
05. 09. 2016 11.42
+32
Super dirka.. hvala bogu da gledamo borbe na nož.. ne pa panoramske vožnjo v četici.. je pa res da pri takšnji vožnji redko vsi udeleženci pridejo na cilj..
Nightyfly
05. 09. 2016 12.44
+21
53*****************Glede mesecnih zenskih zadev ,ki jih omenjate se obrnite pa kar na vaso tasco .
DeBill
05. 09. 2016 13.41
+15
Ko bo MM doživel strah ali poškodbo, ne bo več za MotoGP, ker trenutno a samo agresivnost rešuje. Če pa ukinejo razna elektronska pomagala, bo pa VR kandidat za zmage tam do 60 leta.
McGuinness
05. 09. 2016 13.58
-19
DeBill in Nightyfly pejta raje risbice slikati, bosta več naredila. Komentiranje MotoGP pa prepustita takšnim, ki vsaj malo vedo kaj govorijo.
vesoljcek!
04. 09. 2016 22.12
+18
MM je zelo preprosto povedano nevaren... no danes je dobil svoje ker se mu cal ni umikal... sej res da je cisti talent samo kolk ima srece to pa zdalec prekasa njegov talent...
Nightyfly
05. 09. 2016 10.40
+18
++++++ res je . Cal ni Dani , ali pa Rossi in se marsikdo .Cal gre na trdo in MM to zelo dobro ve . V dvobojih s Calom bo vec po tleh kot na kolesih .
k53e
05. 09. 2016 10.59
-23
Nightyfly Rossi bo moral teh zadnjih 6 dirk zmagati + računati na veliko napako Marqueza če bo hotel osvojiti tako željen 10. naslov. Ampak z takšno vožnjo Rossija, da se že celo zadovolji z 4. mestom ne bo nič kruha iz te moke. Nikoli. Bo moral sam malo pritiskati in tvegati in ne samo računati na napake drugih, teh mogoče drugič ne bo toliko (npr. včeraj Iannone, nato še Marquez) in če se še kakšen Lorenzo prebudi, potem bo v tem primeru lahko celo 6.! In spet adijo naslov in se vam prestavijo sanje spet za eno leto! Hahaha. Boli a? Že 7 sezono nič od nič. P.S.: jokajta dalje!
Nightyfly
04. 09. 2016 21.27
+25
KardinaIFrancRodeVKristusu2 04.09.2016 20:49:50 -4 4 8 Spomnimo se, kaj so lani govorili Rossijevi navijači..... Crutchlow je torej kršil nepisano pravilo, da se dirkač ki ni v boju za naslov ne sme vmešavati in ovirati dirkača, ki je v boju za naslov..*************************** hmmmm Kardi , skoraj sem spregledal . A je to tisto pravilo ,ki je veljalo lani ,hehe ? Ki ga je en dirkac krsil na veliko ,ceprav tudi teoreticno ni imel vec moznosti za naslov ? In kar je se huje ,je nekdo ostal brez naslova ? Ja , tu imas pa prav .....llp
PoliceNo1
05. 09. 2016 10.23
Cal ima še vedno teoretične možnosti postati prvak LOL
NisteResni
05. 09. 2016 11.43
-22
Pa kaksno pravilo, to pravilo so si izmislili navijaci rumene podmornice, ki tone.
Sputnik
04. 09. 2016 21.15
+44
super zanimiva dirka. dober izkupiček za rossija. bravo vinales za prvo zmago. sem vesel da je še suzuki pojačal. škoda za iannoneja :( sem že bil vesel drugega mesta. to kar se pa z lorenyom dogaja je pa že žalostno. se mu ne da? je ostal brez sponzorjev? je imel kako tragedijo ki ga je psihično uničila?? kaj je s tipom?
NašDONALDO
04. 09. 2016 21.33
-32
pri Yamahi so letos dali Lorenza na stranski tir in favorizirajo samo še rosiča.
gajžlazakorla
04. 09. 2016 21.15
+25
Danes je praznik za vse nas lastnike Suzukijev, čestitke za odličen nastop Vinalesa. Čestitke tudi Rossiju zopet je delal čudeže z nekonkurenčno Yamaho, ostalih Yamah ni bilo nikjer. In ja Honda, hehehe, kot sem napovedal že včeraj, MM je lahko samo v hrbet gledal Calla, kako se pelje Hondo in to poltovarniško. Obraz Nakamota je povedal vse, zaveda se da ima zmagovalni motor, nima pa voznika za zmage. Čestitke tudi Callu za izreden nastop, dokazal je da je tudi v suhem, ne samo v mokrem, za razred boljši od tovarniških dirkačev, kapa dol, nazadnje je tovarniške dirkače s poltovarniško Hondo deklasiral prav Doktor Rossi.
mc84
04. 09. 2016 21.33
-33
ok ampak pri hondi je se zmer +50 in zelo vroce pred najbližjim zasledovalcem ki ga zebe 46 ima
Erik Volk
04. 09. 2016 21.50
-30
Žalostno je, kako neumno nekateri komentirajo Marcove predstave...kot ne bi govorili o prvaku, ki ima že veliko rekordov pri svojih 23 letih...in kot ne bi govorili o dirkaču, ki vodi 50 točk. Ima trenutno krizo...ne najde pravega stika z tehniko...Vendar mu moremo dati čas. Kljub temu pa vodi prvenstvo...zanimivo! Marc je brez dvoma super talentiran dirkač, ki bo s časom začel bolje razumet tehniko...to posledično skupaj z moštvom razvijat...In bo po tem postal kompleten in za konkurenco zelo težko ulovljiv dirkač...Dvomim, da Cala v moštvu enačijo z Marcom glede na dirkaške sposobnosti...Pa ne podcenjujem Cala...To kar je danes pokazal sploh ni bila slaba predstava iz strani 93...Je pa storil dve napaki v tem vikendu. Prva na kvalifikacijah...ker bi v nasprotnem primeru odpeljal v zadnjem krogu brutalno hitro, danes je premagal v dvoboju 46...in samo vprašanje je bilo, kdaj bo napadel še Cala...Verjetno bi končal drugi. Vendar kot ostali tudi on dela napake. Zanimivo pa je to, da vodi prvenstvo...za 50 točk. Kako ga lahko po tem nekdo označi za slabega..? Edino nekdo, ki ga sovraži...njegov problem...
gajžlazakorla
04. 09. 2016 21.54
+33
MM vodi prvenstvo z obilo sreče, tudi danes jo je imel, ko je brezglavo lovil neulovljivega Calla, če bi Rossi imel letos samo pol toliko sreče kot jo je imel MM, bi neulovljivo vodil, toliko o sreči...
Mohiito
04. 09. 2016 22.04
-28
To da postaneš prvak v bilo katerem športu rabiš talent,ogromno truda,ekipo ki stoji za teboj in pri vsej hudi konkurenci na koncu odloči kalček sreče da lahko postaneš prvak.Sej to bi mogel pa vedeti jezdič.
Nightyfly
05. 09. 2016 13.07
+22
Uros Cesar************seveda ste vi vzor bikerjev ??? hahahaha , sramota . Ne gix rider , jerk rider .!
Erik Volk
05. 09. 2016 17.45
-12
jezdimirr...Marquez letos ni imel srečo...ali to misliš, ker nima odstopa...? Sej ja ne misliš, da je odstop nuja in obveza vsako sezono!!! Glede Rossija pa ja...je imel enkrat smolo, ko mu je agregat odpovedal...Pa mu prištejmo kr vse možne pike..25 se pravi...Ko pa je padel, temu ne moremo rečt smola, ker je padec posledica napake!!! Bi po tem imel tudi Marc na včerajšnji dirki smolo..! Oziroma vso sezono lani..? Točno veš, da to ni res!!! Če malo poračunaš, boš ugotovil, da bi kljub temu, da prištejemo Rossiju eno zmago...še vedno zaostajal za 25 točk... Toliko o tvoji smoli...In še enkrat si zapomni: PADEC NI SMOLA, AMPAK POSLEDICA NAPAKE!!! Ne imej dvojnih meril...Če je padel Marc, si temu reku pač neznanje ali nepazljivost...pri doktorju pa kr smola...sanjač!!!
gajžlazakorla
05. 09. 2016 18.14
+9
Achill moj komentar se je nanašal na komentar o sreči Marca, ki pa je izginil. Toliko o sanjanju!!!
ktmsm
04. 09. 2016 21.09
+36
Opazam,da Marcez ni izvenserijski dirkač kot pravite nekateri,je prej izvenserijski tisti ki porazi tovarniško Hondo na slabšem materialu;-) Marcez bo z takšno vožnjo hitro dobil kakšno ničlo,danes ni mankalo dosti... Konc tedna pa že vroči Misano,kaj praute na to? :-))
gajžlazakorla
04. 09. 2016 21.20
+31
Eni mi včeraj niso verjeli, ko sem napovedal da bo MM gledal v hrbet Calla. Tudi v Hondi so že spregledali, nove komponente že testira Call, to vse pove, z MM si ne morejo pomagat, njegova krivulja naglo pada, pa če hočejo videt njegovi feni ali pa ne.
irenanemec
04. 09. 2016 21.03
+0
krači se tud bojuje za naslov.... marki pa rossi parkrat padejo pa krači parkrat zmaga pa je ;)
gcek
04. 09. 2016 20.58
+22
Pa gdo še navija za Murkeža ali liziko lepo je Kržišnik rekel ali se tu navija za Angleža ali pa za Valetea samo tukaj na tem forumu se enim blede pa navijajo za MM LP
gcek
04. 09. 2016 21.24
+22
Ne me žalit nabavi dioptrio in pogej kako tekmo v Evropi in ti bo vse jasno ali pa tudi ne mogoče si ti iz tega kluba lp.
motogplover
04. 09. 2016 21.49
-25
Poglej koliko ljudi navija za marqueza in koliko za cruthlowa idio..t
gcek
04. 09. 2016 22.21
+19
KardinaIFrancRodeVKristusu2
04. 09. 2016 20.49
-36
Spomnimo se, kaj so lani govorili Rossijevi navijači..... Crutchlow je torej kršil nepisano pravilo, da se dirkač ki ni v boju za naslov ne sme vmešavati in ovirati dirkača, ki je v boju za naslov... Danes je Crutchlow oviral Marqueza in tudi Rossija, boste Rossijevi navijači ostali dosledni in kritizirali Crutchlowa, kot ste lani Marqueza.... Kajti Marquezovi navijači v tem ne vidimo nič spornega, za razliko od Rossistov, ki ste lani zganjali tako paniko.....
ktmsm
04. 09. 2016 21.12
+23
fiftgear
04. 09. 2016 21.15
+21
cal ni danes nikogar oviral kaj bluziš nekaj v tri dni
Nightyfly
04. 09. 2016 21.20
+18
Kardi ...... si videl Valeta kako prisrcno je cestital Calu .Pa tudi prejsnjo dirko ? Ne bi rekel ,da je v tem problem . Majstri se ze razumejo med seboj .Ne pa vsi -kaj pa .
mc84
04. 09. 2016 21.36
-20
valda mu je cestitu ce bi ga pa dvaka 3 na trdi prehitu al pa kej podobnega pa bi vale prec solzice dubu
mojcd
04. 09. 2016 22.28
+8
NisteResni
05. 09. 2016 11.49
-7
Rossi vedno cestita nepomembnim zmagovalcem, kaj pa Marqezu, Lorenzu ali Stonerju, NIKOLI
šmajser1
04. 09. 2016 20.44
-15
Cestitke zmagovalcu! MM odlicna voznja, kaj vec ni slo.....naslov je vse blizje, le tako naprej!
motogplover
04. 09. 2016 20.53
-16
Nikiiy
04. 09. 2016 20.44
+16
Cul z strupano Hoondo pere Hondaše iz Tovarne Murqež to je pa sramota..
KardinaIFrancRodeVKristusu2
04. 09. 2016 20.51
-28
50 točk prednosti Marqueza, pri rosnih 23 le še korak oddaljen od 5. naslova...... Rossi pa že 7 let ni bil prvak na konkurenčni Yamahi.... TO JE SRAMOTA!!!
fiftgear
04. 09. 2016 21.16
+27
ti ga že sedem let nisi namočil - to je sramota
HAILWOODmike
04. 09. 2016 21.23
+15
Nightyfly
04. 09. 2016 20.43
+17
motogplover 04.09.2016 20:24:33 2 2 Tega nemores reci ker neves kaksen bo marc pri teh letih oz ce bo se dirkal...lahko pa primerjas rosija in marqueza pri 23 letih pa bos videl kako je.******************ne ,plover , ne morete primerjati obeh pri 23 -ih. Takrat je Vale zmagoval na motorjih ,ki so bili skoraj brez elektronike .Je bilo vse v zapestju. Sicer pa ,ste poslusal popoldne Agostinija v zivo kaj je rekel o Valetu ? Torej .....
NisteResni
05. 09. 2016 11.56
-8
Pust ti Agustinia on itak sluz na Rossiju, kaj pravijo danasnji prvaki o Rossiju je pomembno in pa seveda njegova dejanja. Brca Marca, stena Lorenzu, svinarije izjavljene o Stonerju, pluvanje cez Seteja,... Pa se ce pogledamo Rossijevo konkurenco izpred let, dva upokojenca Sete in Biaggi, ter pokojni Kato.
Omen3
04. 09. 2016 20.43
+32
Suzuki je dokazal, da so mu take razmere pisane na kožo.....Takole je včasih pred leti zmagoval Stoner in v boljših časih Jorge (ko se je vsem odpeljal naprej). Čestitike Vinalesu za perfektno odpeljano dirko od starta do cilja.V prihodnosti bomo še veliko slišali o njem, samo da ne bo kakšnih poškodb.Super tudi Cal, ki se ni ustrašil Rossija in danes malce nevarnega Marqueza, ki do konca ni hotel poltovarniške Honde pred sabo (včasih je izgledalo tudi na račun padca)...Pa tako je že pametno vozil in nabiral točke za naslov, danes ni veliko manjkalo za ničlo...lahko rečem, da je imel poleg dirkaškega znanja danes več sreče kot pameti.... tako da je na koncu "podaril" tretje mesto Rossiju,ki z iztrošenimi gumami sam ne bi prišel na stopničke. Vseeno pa čestitike tudi potencialnemu kandidatu za penzijo, ki še vedno jezi tiste, ki ga v penzijo non stop pošiljajo....Danes je bil soliden tudi Pedrosa za razliko od nekaj prejšnjih dirk, seveda pa ni smel ostati pred sotekmovalcem iz ekipe...Žal Iannone tudi danes ni uspel dokončati dirke...potencial ima, tudi Ducati ni tako slab na določenih stezah, ampak velikokrat nekaj malega zmanjka...škoda.Ne bi rad užalil nikogar,ampak ne morem pozabiti intervjua Lorenza, ko je rekel, da bi brez dežnih dirk bil prvi v prvenstvu....ampak s takimi predstavami kot je bila današnja prav zagotovo ne. Razumem, da nekdo dobi rešpekt pred dežjem ob hujšem padcu na kakšni deževni dirki.....ampak danes ni bilo dežja....
Callux
04. 09. 2016 20.46
+8
Iannone se je še dobro peljal, glede na to, da je na koncu razkril, da se je celo dirko boril s kar hudim arm pumpom.. Poleg tega mislim, da so se pri večini Ducatijevih dirkačev ušteli z izborom sprednje gume.. Jorge pa vsaj meni ne deluje, da je z mislimi še pri tej sezoni.. Mogoče pa se motim.. Sem malenkost dodal, se pa strinjam drugače s celim komentarjem :D
Omen3
04. 09. 2016 21.04
+22
Ni panike Callux......Nekako se mi zdi da ima Iannone res obilo smole, poleg tega, da je včasih malo zaletav in nepremišljen....Mogoče me malo spominja na Spiesa ali Simoncellija, ki sta tudi oba imela potencial in obilo smole. Škoda, ker fant obeta.Če bo tako nadaljeval z uničevanjem motorjev, mu bodo morali zmanjšati plačo :-D Za Lorenza pa težko karkoli pametnega rečem. Verjetno le sam ve kakšne težave ima zadnje dirke (poleg dežja). Predvidevam pa, da se pri Ducatiju že malo sprašujejo sedaj, če so naredili dober posel za naslednje leto....
Callux
04. 09. 2016 21.07
+7
Ravno to me skrbi, ko bo prišel k Suzukiju, ki nima tako velikega proračuna kot ga ima Ducati, zato je bolje da ni preveč padcev pri njih..Sam pa Bena in Marca zelo pogrešam, kdo da se je njuna zgodba žalostno končala.. Dva izjemno dobra dirkača v MotoGP.. Jorge je sicer dejal, da je danes tvegal s nastavitvami, pa se ni izšlo.. Ducati pa verjetno resno premleva ali je bila odločitev prava, enako tudi pri Tech3 za naslednjo sezono...
Omen3
04. 09. 2016 21.09
+15
Nikiiy
04. 09. 2016 20.38
+19
Vauuuu LORENZO rastura zadnjič zadnji zdej že med desetimi..
Nightyfly
04. 09. 2016 20.45
+8
Mislim, da ima totalno blokado .Zdaj se na suhem . To me spominja na obdobje ,ki ga je nepojasnjeno imel Stoner .
boki37
04. 09. 2016 22.59
+4
Nightyfly
04. 09. 2016 20.34
+12
Konec dirke je bil enkraten .Neimerno veselje Vinalesa , cestitke , pa tudi mojega favorita pri 37 -ih ,ki je bil svojega mesta vesel kot en otrok .Pa ceprav ni zmagal .To je zame lepo .
Nightyfly
04. 09. 2016 20.39
+14
342 GP -jev , 114 zmag in 217 podijev . Izkupicek pensionista . Imas prav korintos , tale bi sel lahko mulce pazit ,al pa svojo pupo ujckat ..... ;) mladi so ze nervozni , ker ga se vedno gledajo v hrbet .
Mohiito
04. 09. 2016 21.10
-18
Danes je rosi pokazal vso svojo veličino da je pustil Vinalesu zmago,to je lepa popotnica za zdrav kolegialen odnos ki ga bosta imela drugo leto.
mc84
04. 09. 2016 21.38
-4
mc84
04. 09. 2016 21.39
-1
po napaki mm je bil 3 drgac vec k 4 nebi slo tud bliz ni biu vinu
silly
04. 09. 2016 20.25
+7
super dirka,...samo da se vinales ne bi naprej odpeljal bi bilo perfect
MesOjediPinGvin
04. 09. 2016 20.42
+8
So se ostali preveč prehitevali in s tem izgubljali desetinke.
korintos23
04. 09. 2016 20.25
+10
Motoristi lahko noč, Markez ni slab, samo Valentino je trenutno malo boljši!
silly
04. 09. 2016 20.27
-3
mah daj ne bluzi,....sem za rossija,...samo danes ni imel za burek.....ko te cruchlow premaga na suhem je že res zadnje, čestitke MM za naslov
motogplover
04. 09. 2016 20.27
-3
Nightyfly
04. 09. 2016 20.35
+7
lahko noc korintos .... in mirno voznjo ti zelim .
Nightyfly
04. 09. 2016 20.41
+3
silly78************vi pa vidim ne veste kaj veliko o mopedih ,se manj pa o gumah letosnjega prvenstva . Dajte se poduciti prvo .
silly
04. 09. 2016 21.29
-6
mah nightfly,...ne moreš se do onemoglost izgovarjati na gume, v končni fazi imajo na začetku vsi enake možnosti,...nimajo pa vsi 20+ let izkušenj, najboljšega motorja, najboljših mehanikov,....tako da,....