MotoGP

Vinales še naprej 'leti' z Yamaho: Trenutno imamo najboljši motocikel

Sepang, 02. 02. 2017 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Maverick Vinales je znova navdušil vodilne može moštva Movistar Yamaha in vse ljubitelje motociklističnih dirk. Mladi Španec je bil namreč najhitrejši dirkač na prvih uradnih testiranjih pred začetkom nove sezone v razredu motoGP. Novi član japonskega moštva je prepričan, da je njihov motocikel trenutno boljši od konkurence.

Več videovsebin
  • Vrhunci zadnjega dne testiranj v Maleziji
    10:01
    Vrhunci zadnjega dne testiranj v Maleziji
  • Vrhunci drugega dne testiranj razreda motoGP v Sepangu
    10:11
    Vrhunci drugega dne testiranj razreda motoGP v Sepangu
Maverick Vinales se je hitro spoprijateljil z novim motociklom in bo sodeč po testiranjih, resen kandidat za najvišja mesta, ko se bo začelo svetovno prvenstvo.
Maverick Vinales se je hitro spoprijateljil z novim motociklom in bo sodeč po testiranjih, resen kandidat za najvišja mesta, ko se bo začelo svetovno prvenstvo. FOTO: motoGP
Dirkači in moštva razreda motoGP so opravili s prvimi uradnimi testiranji pred začetkom sezone 2017. Prva postaja pa je bil malezijski Sepang, kjer so dirkači dobili prve občutke, s kakšnimi motocikli se bodo v letošnji sezoni borili za zmage in končno nagrado, ki so jo želi vsak dirkač - naslov svetovnega prvaka. Testiranja v tropskem Sepangu je kot najhitrejši dirkač končal novopečeni član moštva Movistar Yamaha Maverick Vinales. Mladi Španec je že na testiranjih po koncu lanske sezone v Valencii dokazal, da je izjemno hiter dirkač in da se je hitreje od pričakovanj privadil na novo delovno okolje in na nov motocikel.
Začetek sezone pa je pod velikim vprašajem za dirkača moštva Marc VDS Tita Rabata. Španec je grdo padel drugi dan testiranj v Sepangu in si poškodoval levo koleno, stopalo in desno zapestje. Dirkača so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za težje poškodbe. Rabat je sicer že prispel v domovino, kjer ga v Barceloni čakata operaciji poškodovanega kolena in zapestja. Koliko časa bo odsoten, zaenkrat še ni znano, je pa zagotovo, da bo izpustil testiranja na Phillip Islandu.

S svojo hitrostjo in načinom vožnje je navdušil tudi moštvenega kolega Valentina Rossija. Vinales je bil na obeh testiranjih, ki jih je opravil z Yamaho, hitrejši od dirkaškega doktorja in nakazal, da bo tudi on zahteven moštveni kolega. Izkušeni Italijan je v zadnjih letih skoval veliko rivalstvo s Jorgejem Lorenzom, s katerim si je delil garažo pri Yamahi, a tokrat je prepričan, da bo imel z Maverickom veliko boljši odnos. Ne obremenjuje se niti s tem, da je mladi dirkači trenutno hitrejši od njega, saj se zaveda, da sta hitrost in dobri rezultati pomembna zgolj na dirkah. Vse kar je prej, pa zgolj koristi za razvoj motocikla in to je Rossiju zgolj v pomoč. Nad svojo hitrostjo je presenečen tudi Vinales sam, ki niti v sanjah ni pričakoval, da se bo tako hitro privadil na nov motocikel. A kot sam pravi, je to le posledica tega, ker so japonski inženirji pripravili tako dober motocikel, s katerim ni težko biti hiter in konkurenčen.

Rossi pričakuje, da bo imel z Vinalesom veliko boljši odnos, kot ga je imel zadnja leta z Lorenzom.
Rossi pričakuje, da bo imel z Vinalesom veliko boljši odnos, kot ga je imel zadnja leta z Lorenzom. FOTO: motoGP

"Zadnji dan smo bili ves čas osredotočeni zgolj na ritem za same dirke in zelo smo ga popravili. Zelo sem bil presenečen, da sem krog odpeljal s takšnim časom, kot sem ga (1:59.368). Sem zadovoljen, ker sem hiter in motocikel se odlično obnaša. Veliko stvari smo preizkusili in prepričan sem, da bomo v Avstralijo pripeljali še kakšno nadgradnjo več. Trenutno težko rečem, katere karakteristike motocikla so me najbolj navdušile. Smo v fazi razvoja in na vsakem koraku iščemo nadgradnje. Prepričan sem, da imamo trenutno najhitrejši motocikel v karavani, tako za opravljanje hitrih krogov, kot tudi za celotno dirko. Gremo korak za korakom in vse bližje smo končnemu izdelku," je bil po tridnevnih testiranjih vidno zadovoljen nekdanji svetovni prvak razreda moto3. Vinales je sicer ljubitelje motociklističnih dirk navdušil že v lanski sezoni, ko je tudi moštvu Suzuki privozil prvo zmago po letu 2007. Španec je namreč z odlično vožnjo deklasiral konkurenco na dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu. Skupno je v lanski sezoni štirikrat stopil na oder za zmagovalce, poleg omenjene zmage, je bil še trikrat tretji. V letošnji sezoni pa bo nastopal s še bolj konkurenčnim motociklom in jasno in glasno je pred začetkom sezone povedal, da ga zanima zgolj naslov svetovnega prvaka. Ta podvig mu bodo seveda poskušali preprečiti sami vrhunski in izkušeni dirkači, kot so Jorge Lorenzo, Rossi in aktualni svetovni prvak Marc Marquez. Prav dirkač Honde je imel na uvodnih testiranjih kar nekaj težav s privajanjem na novi motocikel, a na koncu s svojimi inženirji našel nekaj novosti in tretji dan postavil drugi najhitrejši čas. Pred dirkači in moštvi je sedaj krajši premor, nato se testiranja nadaljujejo na Phillip Islandu v Avstraliji. Maverick pa je bil na omenjenem dirkališču zelo hiter že lani, ko je testiral še z moštvom Suzuki.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
02. 02. 2017 21.12
+8
Mohiito 02.02.2017 18:49:11 1 6 5 Sem slišal da je bila rozika letos z jahto na dopustu na znameitem Hrvaškem otoku Silba,kjer proslavljajo drugače misleči parado ponosa.************mogoce ste bil pa tam ...... !!!No , ce ze lazete ,dajte se malo potruditi , da ne bo tako ocitno . Jaz vam pa povem , da je bil Valentino Rossi v Spaniji s prijateljico ,mogoce tudi novo ljubeznijo ... Vas je sokiralo a ne ?
JackySparroww
03. 02. 2017 08.35
-16
Glede na to, da daješ vtis starejšega in izkušenega človeka, Flyer, malo preleti komentarje in opazil boš smrdečega dihurja iz španjolske supe, čigar gnili komentarji nimajo mesta niti na kupu gnoja. Pa kar tam začni z čiščenjem, verjemi, dela bo veliko, ampak se bo splačalo.
Uporabnik1046796
02. 02. 2017 18.44
-13
Kekec in Rožle :)
španjolskasupast4r
02. 02. 2017 18.38
+11
sem vidu zadnič markeza i jorgeta u mini krilcih,
Mohiito
02. 02. 2017 18.49
-8
Sem slišal da je bila rozika letos z jahto na dopustu na znameitem Hrvaškem otoku Silba,kjer proslavljajo drugače misleči parado ponosa.
španjolskasupast4r
02. 02. 2017 18.54
+15
Drty
02. 02. 2017 21.01
-10
zmanjšaj količino substanc, ti bo pomagalo
slos
02. 02. 2017 17.36
-22
Dokler se ne vrne rdeč27 je več kandidatov za prvaka, letos verjetno troboj 46 25 in 93. Ker se še vedno lahko preganja na motorju (moč, koncentracija, pogum) z 'mulci' privoscim zmago 46. Zanimivo bi bilo če bo ducati povsod konkurenčen - v pripravi za 2018, ko bi 27 in 99 popeljala ducati - do dvojne krone.
VR46ROSSI
02. 02. 2017 17.39
+18
Dokler sta tukaj Vale in Top Gun pozabi na dvojno krono rdečih, ne gre skozi.....
španjolskasupast4r
02. 02. 2017 18.37
+17
a tis mal zmeden slos,a nis zadnič naviju za jorgeta,as ti tud en kastrol skuterista?!
Callux
02. 02. 2017 19.05
+17
slos sicer imaš lepo željo, da bi se Casey vrnil iz pokoja, ampak ostalo bo samo pri njej.. Je namreč ravno ta teden še enkrat zelo nazorno in dovolj glasno povedal, da ga stvar enostavno ne zanima in je povsem zadovoljen s testi na vsake toliko časa..
Robert Schimitz
02. 02. 2017 17.17
+17
Rossi ga bo z..... Kot je lorenza
maverick00
02. 02. 2017 16.52
-13
Roziko pa muči glavobol :))))))))
xsbx
02. 02. 2017 16.27
-10
Maverick bo dober letos .... lahko je prvak, lahko je še kdo drug seveda ....