MotoGP

Vinales po najhitrejšem času prvega dne Katarja: Z izboljšano elektroniko se počutim samozavestnega

Losail, 24. 03. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač razreda motoGP Maverick Vinales, ki se bo v tej sezoni na dirki v Katarju premierno preizkusil na Yamahi, je že na prvem dirkaškem dnevu sezone 2017 potrdil dobro formo s testiranj in na prvem treningu v Losailu dobesedno deklasiral konkurenco. Drugega Marqueza je za seboj pustil za več kot pol sekunde. Prenos današnjega drugega treninga v Katarju na VOYO (17.00).

Po izvrstnem času 1:54,316 je novinarjem v garažah razlagal, da je najboljši čas postavil z mehko različico gume in da se na stezi v Losailu dobro počuti. "Počutim se samozavestnega. Danes sem se počutil dobro, steza je bila dobro pripravljena, pritiskal sem in skušal priti do čimboljšega rezultata," je pojasnil dirkač Yamahe Maverick Vinales. Glede na rezultate s predsezonskih testiranj in prvega treninga bo Vinales eden glavnih, če ne kar glavni, kandidatov za zmago v Katarju. Španec se zaveda, da hiter čas ne pomeni veliko, če na dirki ni dobrega ritma, zato bo petek namenil iskanju pravega ritma. In zakaj se je že v četrtek odločil preizkusiti mehkejšo različico gume? "Na koncu smo na motor dali mehko različico gume, v kolikor bi v petek deževalo. Posledično sem naredil najboljši čas," je razložil Vinales. Ta je še dodal, da je boljši čas kot na testiranjih posledica tega, da so pri Yamahi izboljšali nastavitve elektronike, kar ga pred prvo dirko dela še bolj samozavestnega. "Motor je dober. Ekipa dela dobro delo vseskozi. Nekoliko smo izboljšali elektroniko, kar je pomagalo k še hitrejšemu času," je obelodanil vsega 22-letni dirkač iz Figueresa. Moštvenega kolega Valentina Rossija je na prvem treningu premagal za skorajda sekundo in pol.

Če dirkačev uvodni dan VN Katarja ni motil dež, ki je napovedan v prihodnjih dneh, pa jim je kar nekaj preglavic uvodoma povzročal veter. "Na začetku je bilo precej vetrovno in bilo je nekaj peska na stezi, zato je bilo težko dobiti pravi oprijem. Nato se je vse skupaj umirilo in steza se je precej izboljšala," je še pojasnil Vinales.

MotoGP VN Katarja
MotoGP VN Katarja FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
24. 03. 2017 18.24
+2
Sezona 2017 bo izgledala nekako takole.... Daleč spredaj se bosta za naslov borila Vinales in Marquez, potem pa v ozadju Rossi, Lorenzo in Pedrosa, ki se bojo borili za bron.... Simpl ko pasulj....
jebalvisvoju
24. 03. 2017 11.28
-10
komaj čakam dirko naj dirka pove svojeeeee..prihranimo spekulacije ker se nima smisla dribljat kdo bo koga :D naj zmaga najboljsi
dnserror
24. 03. 2017 10.49
+0
Vinjales je hiter, to je dejstvo, ampak je edini vozil z mehko gumo, tako honda in ducatiji so vozili s trdo gumo, drugače bi bili časi veliko bolj blizu, kar je v bistvu zelo dobro. Skrbi me le dež, ki je napovedan za dirko, čeprav do takrat se še lahko marsikaj spremeni. Pokazatelj časa je bila tudi steza, ki ni bila suha, nekateri so testirali zato gume primerne dirki v dežju....tudi VR46 bo vsekakor blizu.....mislim, da bodo že danes bolj skupaj, vsekakor pa nima vinjales toliko prednosti kot je bilo videti na teh testiranjih.
Erik Volk
24. 03. 2017 10.10
-9
Mene Vinalesova hitrost ne preseneča niti malo...ker je že dolgo znano, da je talentiran dirkač, kljub temu, da še ni bil prvak. Če se spomnimo malo nazaj, se je nekaj podobnega že dogajalo na testiranjih...Lorenzova prevlada lani! Za osvojitev prvenstva pa je potrebno pokazat še kaj. Vinales je imel dobre čase tudi na nekaterih kvalifikacijah in treningih z Suzukijem...v dirkah je pa kr poniknil. To bo po moje z Yamaho popravil in bo konstanten vso dirko.
THEdocktor
24. 03. 2017 14.51
+1
kiki46
24. 03. 2017 08.55
-9
Doctor pa sekundo in pol za njim. Zanimivo. Spet se bodo našli nekateri, ki bodo poveličevali njegov čas
Nightyfly
24. 03. 2017 09.46
+6
kiki ,,,,a res ? No ,bova pocakala ,da se bodo nasli nekateri ..... a nede !? Se zdaj ne vem,kaj hocete povedati s tem , pa vseeno .