MotoGP

VIDEO: Zgodovinska dirka za uvod v dirkaški vikend Indianapolisa

Indianapolis, 07. 08. 2015 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarno dirkališče Indianapolis je pred začetkom dirkaškega vikenda gostilo prav posebno dirko. In sicer dvoboj Danija Pedrose na svojem motociklu in Marca Andrettija v svojem dirkalniku serije Indy. Vse skupaj, je kot kontrolor dirke nadziral lokalni junak Nicky Hayden.

Navijači najelitnejšega motociklističnega razreda motoGP so bili priča pravemu spektaklu, ki ga je ponudil dvoboj med glasnim, ogenj bruhajočim, 700 konjskim dirkalnikom serije Indy in 240 konjsko Hondo Danija Pedrose. Dirka na kultnem ovalu, poimenovanem tudi 'Brickyard', zaradi tega, ker so celotno dirkalno stezo v preteklosti pokrivale opeke, je bila predvsem ekshibicijske narave. Toda kljub temu, omenjena dirkača, ne bi bila dirkača, če se ne bi v ciljni ravnini ,v divjem sprintu, pomerila za zmago. Čeprav je na prvi pogled izgledalo, da je Dani ciljno črto prečkal prvi, je Hayden dirko proglasil za izenačeno. "Bila je zelo izenačena dirka. Sprva je kazalo, da je Daniju uspelo za malenkost zmagati, ampak končala se je kot izenačena," je dejal popularni Kentucky Kid.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

Predvsem sta bila namena te dirke promocija obeh športov in zabavanje vseh udeležencev. "Bilo je zelo zabavno. Zelo sem užival. Vedno so takšne dirke nekaj posebnega. Motorji so tako glasni, da ko sva se vozila, sem njegovega slišal veliko bolj, kot svojega. Bilo je zelo zanimivo, ko sva na ravnino pripeljala s polno hitrostjo. Super se je udeležiti takšne prireditve. V prihodnje se želim tudi sam preizkusti v vožnji tega dirkalnika. Vidi se, da je izredno močan. Tudi on [Marco], si želi preizkusiti moj motor, mogoče pa enkrat zamenjava," je nasmejan dejal dvakratni zmagovalec VN Indianapolisa Dani Pedrosa.

Prvič v zgodovini se je zgodilo, da sta se na stezi istočasno pomerila dirkalnik serije Indy in motor serije MotoGP. In kje bolje biti priča takšnemu dogodku, kot na legendarnem dirkališču, kjer dirkajo že vse od leta 1909? Od danes naprej bo šlo na dirkališču že zares, s prvimi prostimi treningi pred nedeljsko dirko motociklistov serije motoGP za VN Indianapolisa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mitutoyo
07. 08. 2015 16.47
+6
zalaufam video ,k se začnejo reklame preberem članek potem še pa video pogledam .........
ta4getp4actice
07. 08. 2015 15.50
+0
Dež je v četrtek prenehal, steza je sicer povsem zelena, a sije sonce in napovedan je lep vikend. Doseženi časi krogov bodo padali iz treninga v trening...