MotoGP

VIDEO: Požar v garaži moštva Tech 3 jo je zagodel tudi Yamahi

Austin, 19. 04. 2013 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na četrtek je zagorelo v garaži poltovarniškega moštva razreda motoGP Tech 3 Yamaha, ki pa ni edino, ki je čutilo posledice. Ker se je vklopil sistem za samodejno gašenje, so imeli obilico težav tudi v tovarniškem moštvu Yamahe.

Samodejni sistem za gašenje je namreč z vodo in gasilnim prahom zalil motocikla Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza, ob tem pa še opremo moštva Yamahe. Pri japonski ekipi so se tako takoj ob jutranjem prihodu na dirkališče morali lotiti odpravljanja posledic. "Prvi vtis ob prihodu je bil zelo slab, a na koncu vse le ni bilo tako hudo. Treba bo razstaviti motocikle, jih osušiti, očistiti in znova sestaviti. Zagotovo bi lahko bilo veliko slabše. Točnega vzroka za požar še niso odkrili, a verjetno se je vse skupaj začelo pri bateriji enega izmed električnih motociklov v garaži moštva Tech 3. Sistem za avtomatsko gašenje se je vključil, zaradi česar sta povsod voda in prah za gašenje. Najpomembneje je, da v nesreči ni bil nihče poškodovan. Zdaj poskušamo vse očistiti. Moramo se zahvaliti osebju na dirkališču, ki poskuša pomagati, kolikor se da," je za crash.net posledice opisal direktor moštva Yamaha Massimo Meregalli. Sistem je sicer zalil tudi garaži moštev LCR Honda in Cardion AB.

Šef Yamahe Lin Jarvis je prepričan, da je samodejni sistem za gašenje preprečil precej hujšo nesrečo. "Če ne bi bili v tem odličnem objektu, bi lahko izgubili šest motociklov," je z olajšanjem povedal Jarvis, ki pa ga skrbi, kakšne posledice bo voda pustila na elektroniki: "Problem je, da ne moremo predvidevati točnih posledic. Moramo poskrbeti, da bo vse suho, saj bi se lahko pojavile težave z rjo. Pri mehanskih delih to lahko vidiš, pri električnih pa žal ne. Zaradi tega bomo morali opraviti veliko preizkusov."

Moštvi Cala Crutchlowa (levo) in Valentina Rossija (desno) čaka veliko dela pred VN Amerik.
Moštvi Cala Crutchlowa (levo) in Valentina Rossija (desno) čaka veliko dela pred VN Amerik. FOTO: Reuters
Nedeljsko dirko razreda motoGP, kot tudi sobotne kvalifikacije, si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, kjer bomo ob tem prenašali še kvalifikacije in dirko razredov moto2 in moto3. Svoje jasnovidne sposobnosti pa lahko preizkusite v naši nagradni igri in si z nekoliko sreče priigrate eno izmed praktičnih nagrad.
MotoGP
MotoGP FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nmi
19. 04. 2013 22.30
to pa je 24 kur
off the road
19. 04. 2013 18.10
+1